Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Na de 0-2 nederlaag in het 6-puntenduel tegen Spirit is de Strijense Technische Unie equipe afgegleden naar een zorgelijke plaats in de 2e klasse D en met de komende wedstrijden tegen DCV, SVS en Binnenmaas moeten alle zeilen bijgezet worden om geen verdere averij op te lopen.

Door hun winst tegen SVS is CION inmiddels de kanaries voorbij gegaan.

De wedstrijd begon hoopvol voor de Strijenaren op het moeilijk bespeelbare veld. Een diepe pass in de 3eminuut van Brian Monster deed Kosta de Wit alleen opstomen naar Spirit-doelman Alex  Schoneveld, die uit zijn doel en doelgebied komend de Strijense spits torpedeerde, zonder dat een Spirit-speler hierbij in de buurt was. Scheidsrechter Verhoeve toonde zich lankmoedig door de keeper slechts het gele kartonnetje te tonen. De daarop volgende vrije trap van Desi Sanderse was van te grote afstand om de Spirit-keeper opnieuw te verontrusten. Spirit nam vervolgens de teugels in handen en via hun snelle buitenspelers zetten zij de Strijense defensie onder zware druk. In de 26eminuut redde keeper Kaz Kromwijk de kanaries om na een scherpe voorzet de bal van de schoen van de aanstormende Tim van der Zee te plukken en was Strijen een minuut later dicht bij de openingstreffer. Kosta de Wit schoot van de rand van het strafschopgebied met een fraaie curve de bal op de binnenkant van de paal, maar de bal caramboleerde weer het veld in. In de 39e minuut stond weer een snelle aanval over de linkervleugel aan de basis van de 0-1; keeper Kromwijk gleed uit bij het afzetten en Ruben Sloof kon vervolgens zo vrij als een vogeltje tegendraads binnenkoppen en in de 44e minuut werd de doodsteek toegebracht door Tim van der Zee, die over de rechtervleugel vrij mocht oprukken en met een enorme uithaal de 0-2 aantekende. Nog eenmaal kwam Strijen in de buurt van het Spirit-doel, maar de inzet van Desi Sanderse belandde in het zijnet.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het Strijense doel, waarin keeper Kaz Kromwijk een glansrol vertoonde en met zijn reddingen op inzetten van Ruben Sloof, Christian Schrader en Tim van der Zee de score niet hoger deed oplopen.   Voor de komende weken aan de technische staf de taak de neuzen weer in de goede richting te krijgen en tevens hopen dat de concurrentie niet teveel punten verzamelt.  A.s. zaterdag is de eerste krachtproef tegen de sterke nummer 2 DCV uit Krimpen aan de IJssel. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.