Strijen J08-1 tegen Smitshoek J08-8, eindstand 7-5

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Vorige week ging de wedstrijd niet door i.v.m. een corona uitbraak bij de tegenstander maar gelukkig ging de wedstrijd vandaag tegen Smitshoek wel door. Met het klaarzetten van de doeltjes was het goed te merken dat het koud was want Bas zijn handen zaten alweer vastgevroren aan de doeltjes. Een bevroren veld met een zonnetje erop, prima weertje om tegen een bal aan te trappen.

Iedereen was al vroeg in de kleedkamer dus omkleden en de bespreking voor de wedstrijd kon beginnen.
Hierna volgde de warming-up, de jongens zaten er lekker in dus met vertrouwen konden we de wedstrijd beginnen.
Keeper Jestin was een weekend met vakantie we moesten improviseren qua keeper. Thijs ging de 1e helft keepen en dat zou hij heel goed doen.
Tijdens de wedstrijdbespreking hadden we afgesproken om druk te zetten op de tegenstander nu kijken of we dit in de praktijk ook konden laten zien.Smitshoek mocht aftrappen en de jongens vlogen er bovenop. Smitshoek werd meteen terug gedrongen naar hun doel.

Spits Julian kon 2 keer uithalen wat na de 1e 10 minuten resulteerde in een 2-0 voorsprong. Een korte breek waarna Sven kon invallen op het middenveld. Kort hierna volgde een aanval waar Sven op de juiste plek stond en de bal kon binnentikken. Milo en Sep stonden de 1e helft samen achterin. Beiden mannen stonden sterk te verdedigen en hielden de bal weg bij ons doel, misschien een beetje saai voor Thijs maar voor het resultaat goed. Smitshoek kreeg de bal maar niet weg bij eigen doel en na weer goed jagen op de bal was daar een overtreding dicht bij het doel van Smitshoek.Een mooie gelegenheid voor Tygo om de vrije trap te nemen. Met een mooi strak schot over het muurtje werd de bal in het dak van het doel geschoten!Ondanks dat Sep de 1e helft achterin stond wist hij vandaag met twee mooie schoten te scoren.Na een sterke 1e helft gingen we rusten met een 5-1 voorsprong.

Even op adem komen tijdens de rust en wat drinken. De trainers gaven aan dat het goed ging maar zagen ook dat Smitshoek nog niet klaar was met vv Strijen.Als we zo door zouden gaan als de eerste helft dan zou het vandaag goed moeten komen.

Shay ging de tweede helft keepen en Thijs nam zijn vertrouwde plekje in de verdediging in samen met Sven.Smitshoek ging helaas voor ons ook wisselen van keeper. De keeper van de 1e helft ging in de tweede helft in de verdediging spelen en daar hadden wij het een stuk lastiger mee. We konden de bal minder makkelijk voorin houden en het druk zetten zoals in de 1e helft lukte ons niet meer zo goed.
Smitshoek werd de tweede helft sterker en kreeg meer kansen met doelpunten tot gevolg. Op een gegeven moment ging Smitshoek er weer in geloven en kwamen ze terug tot 6-5. Net voor tijd kreeg Sven het op zijn heupen met een rush naar voren waarin hij een paar spelers uitspeelde en met een knal de eindstand van 7-5 op het scorebord zetten.

Een leuke wedstrijd met een mooie team prestatie, iedereen heeft hard gewerkt en zijn steentje bijgedragen aan dit resultaat. Bas bedankt voor het fluiten (zonder fluit) 😉 Hopelijk kunnen we volgende week met een uitwedstrijd in Mijnsheerenland een vervolg geven aan dit mooie resultaat.