0 - 5

Strijen JO11-1

Groep 5 07

15 september 2018 8:30

Om 6.30 uur gaat de wekker af. Vandaag de streekderby tegen ’s-Gravendeel. De tweede wedstrijd voor de beker. Corinne en jongste zoon Ruben kunnen nog lekker blijven liggen. Die hoeven zich pas om 09.15 uur te melden bij vv Strijen voor de JO10-1. Lars en ik dienen om 07.20 uur te verzamelen. Na een snelle douche en ontbijt stappen we in de auto. Met nog een paar minuten voor afgesproken tijd komen we aan en voegen ons bij de aanwezigen. Daan en Janos hadden zich afgemeld daarom was dit keer gastspeler Laurens van de JO11-2 uitgenodigd. De broodnodige versterking. Het zonnetje scheen al volop, het zou een mooie zaterdag kunnen worden. Nadat iedereen zich had gemeld, gingen we op weg naar de buren.

Om 7.40 uur arriveren we op het sportterrein. Snel kijken welke kleedkamer en veld. Dat bleek kleedkamer 6 en het veld precies voor de kantine, lekker dichtbij. De jongens en trainers gingen zich voorbereiden. De ouders bestelden koffie of thee of gingen een stuk hardlopen.

Om 8.00 uur wordt er begonnen met de warming-up. Helaas raakt Robbe geblesseerd en kan de wedstrijd niet spelen. Een flinke tegenvaller. Nu komen we wel krap in de spelers te zitten. Snel wordt er gebeld en gelukkig wordt er nog een speler bereid gevonden ons te versterken. Josephine van de JO10-1 komt eraan. Ondertussen is het 8.30 uur, de start van de wedstrijd.

De basis bestaat uit Luuk in het doel, Lars H. laatste man, Luka links en Dani rechts achterin, Mauro op het middenveld, Mika en Laurens aan de zijkanten en Lars B. voorin. Dani is vandaag aanvoerder en viert ook nog z’n verjaardag. Robbe zit helaas geblesseerd langs de kant.

Lars B. neemt de aftrap en vanaf het begin zetten de kanaries de verdediging van GD onder druk. Mauro besluit de keeper te testen helaas gaat z’n schot net naast. Laurens onderschept een keepersbal maar speelt net iets te ver voor zich uit waardoor de verdediging er tussen kan komen. Een corner van Mika die net over iedereen heen gaat. Strijen blijft drukken, GD kan er niet uitkomen.  Een overtreding op Dani. De vrije trap wordt door Mauro genomen en gaat voorlangs. Dan trapt de keeper van GD uit precies waar Mika staat, die aarzelt niet, neemt aan op de borst, controleert met de knie en knalt de bal zo in het doel. Een mooi doelpunt en zeker ook verdient, 0 – 1!

Dan de eerste time-out. Iets later dan gepland omdat de scheidsrechter vergeten was dat er na 15 minuten een time-out volgt in een helft van 30 minuten. Maar goed, deze jonge scheidsrechter had verder de wedstrijd prima onder controle.

We gaan verder met de wedstrijd. Josephine is net aangekomen en mag direct invallen voor Dani. GD is in balbezit maar Lars H. verovert de bal, geeft over aan Mauro die de 0-2 binnen schiet. Veel stelt GD hier niet tegenover in de eerste helft. Een afstandsschot net voor de rust is alles wat ik heb opgeschreven. Dat schot gaat trouwens over maar Luuk is tenminste weer wakker geschrokken.

Het is rust. De spelers gaan naar de kleedkamer, een beetje op adem komen en lekker wat drinken. De ouders naar de kantine voor het bekende bakkie koffie of blijven buiten staan in het zonnetje. Want het is zo goed vertoeven langs de lijn.

Begin van de tweede helft. Wederom zet Strijen ’s-Gravendeel gelijk onder druk. Een afstandsschot van Mauro gaat naast. Een goede aanval opgezet door Mika eindigt bij Mauro maar de keeper redt. Het is Strijen die de wedstrijd dicteert. Dit is tegen het zere been van sommige spelers van GD. Een speler kan zijn handen niet thuis houden en wordt berispt door de scheidsrechter. Hierop loopt de speler boos naar de zijlijn. Er volgt een vrije trap voor Strijen. Lars H. neemt een aanloop maar schiet naast. Dan een aanval van GD die verder niet gevaarlijk wordt. Maar ’s-Gravendeel komt wel iets meer in de wedstrijd. Zowaar een corner van hun die uiteindelijk over de achterlijn gaat. Luuk neemt de bal en speelt naar Lars H. die met een een-twee met Josephine de bal doorspeelt naar Dani. Die speelt vervolgens de bal door naar Lars B. die beheerst de keeper passeert in de rechter hoek, 0-3!

Ook daarna gaan onze jongens en meisje vrolijk verder. Laurens besluit het vijandelijke doel onder vuur te nemen en schiet de 0-4 binnen! Na de tweede time-out wederom een schot van Laurens maar nu redt de keeper. Er volgt een corner van Dani die bij Josephine terecht komt maar haar schot gaat over. Later een vrije trap van Mauro. Na wat flipperkast voetbal komt de bal uiteindelijk bij Dani die de 0-5 erin schiet! Eerder had Dani ook al een keer de lat geraakt.

Dit is tevens de uitslag. Een terechte uitslag waar niets op valt af te dingen. Luuk heeft weinig te doen gehad. Uiteraard volgen nog de penalties die Strijen met 5-4 wint ondanks dat ’s-Gravendeel twee spelers meer heeft.

Ook de tweede bekerwedstrijd is gewonnen, Strijen gaat door naar de volgende ronde. Volgende week begint de competitie. De eerste wedstrijd is uit bij RVVH om 08.30 uur. Zet maar vast de wekker.