Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Vandaag de eerste wedstrijd in de 2de klasse. Doordat we goede resultaten hadden in de 1ste fase zijn we gepromoveerd van de 3de naar de 2 de klasse. Voor de mannen superleuk maar we merkte toch ook wel dat ze het spannend vonden. De trainer van Rhoon gaf aan dat ze gedegradeerd waren uit de 1ste klasse. Nog meer druk maar het motiveerden de jongens ook wel.

Vanmorgen een andere voorbereiding dan normaal. Eerst op de foto met het team en de 2 sponsoren van de trainingspakken en de tassen. Daarna nog even een portretfoto voor de spelerskaart en dan eindelijk de warming up. 9:00 uur eindelijk kon de wedstrijd beginnen. Strijen had de aftrap. Wat gelijk duidelijk werd is dat de jongens super gemotiveerd waren en kort op de man zat.

Strijen wat ligt de overhand had maar nog niet heel gevaarlijk kon worden. Jestin onze keeper had eigenlijk niks te doen soms een achterbal maar dat was het ook wel. Strijen kreeg wel kleine kansjes maar we konden deze nog niet omzetten in doelpunten. Rhoon had ook een goede keeper op doel staan en verder dan een afstand schot kwamen Tygo en Milo niet. Eindelijk tijd voor een time out.

Het enige wat we konden zeggen in de time out is op deze manier doorgaan dan komen de doelpunten vanzelf.Gauw door naar de tweede 10 minuten.Rhoon kreeg hier de aftrap en Strijen zetten weer volop druk. Door het goede druk zetten kwam Julian vrij voor de keeper en kon zo de verdiende 1-0 in het doel schieten.

Strijen zette deze lijn door en Rhoon kon niks anders doen dan de bal naar voren schieten en hopen op een gelukje. En helaas gebeurde dat voor ons ook. De speler van Rhoon schopte de bal richting het doel maar raakte hem zo raar dat hij met een mooie lob over Jestin ging. Jestin kon hier niet bij en zo was het 1-1. De jongens waren ligt teleurgesteld aan de koppies te zien maar niks aan de hand we moeten nog een helft.

Zo daar was de rust en die hadden we even nodig. De mannen hadden zoveel energie gegeven in de eerste helft dat het goed was dat ze even pauze hadden.De limonade zat er snel in en de trainers konden alles weer even goed zetten. Sven wilde graag een keer op het middenveld en dat kon nu Tygo eruit ging. We hebben de jongens wel meegegeven dat ze zo moesten blijven voetballen en de uitballen en de hoekschoppen sneller moesten nemen en dan zouden de doelpunten vanzelf komen.

De tweede helft kon beginnen en eigenlijk hetzelfde spelbeeld Strijen met veel druk en Rhoon kon eigenlijk niks. Na een mooie solo van Sven die de bal voor het doel gaf waar Milo al stond te wachten werd de verdiende 2-1 binnen geschoten. Aan alles was te zien dat de jongens nog niet klaar waren. Thijs die achterin weer het slot op de deur was en super werd geholpen door Shay en Milo waar nodig. En dan hebben we Sep nog de kleine stofzuiger van het team en voor geen tegenstander bang hoe groot ze ook zijn. De bal kon ging weer naar voren en via de kluts kwam hij weer voor Milo zijn voeten die zijn 2 de maakte.

Time out en eigenlijk kon het niet meer mis. Maar we hebben de jongens wel verteld dat ze net zo hard moeten blijven werken.Laatste 10 minuten. De jongens raakte nu wat meer vermoeid en Rhoon kwam er wat meer uit. Telkens als ze in de buurt van Jestin kwamen was hij scherp en zat hij op de bal. Heel knap als je als keeper weinig te doen hebt en toch scherp blijf.

Het was nog 1 minuut en Strijen gaf nog 1 keer alles dit resulteerde nog in een verdiend doelpunt van Tygo en zo eindigde de wedstrijd in 4-1 winst voor Strijen.

Dit is een mooie afsluiting van de eerste speelronde waar we als team trots mogen zijn dat er zoveel grote stappen zijn gemaakt. De jongens mogen trots op zichzelf zijn en het is mooi om te zien dat ze wat voor elkaar over hebben.

Jos bedankt dat je mij functie als hards roepende trainer hebt overgenomen 😊.