12 - 0

GOZ JO11-2

Groep 5 07

1 september 2018 8:45

Om 6.30 uur hoor ik in de verte een snooze-geluid. Effe denken… oh ja, na ruim 6 weken vakantie gaat er weer gevoetbald worden. Na een kwartier besluit ik om op te staan en de mooie nieuwe tenues voor de kids klaar te leggen. Dit jaar spelen ze in verschillende teams en deze zaterdag ga ik naar de 1e beker wedstrijd van de  JO 11-1.

Om 7.45 uur arriveren we op het sportterrein. Op de parkeerplaats vertrekt er al een ander jeugdteam en ook in de kantine is er al volop bedrijvigheid. Tijd voor koffie die ik aangeboden krijg van één van de trainers.

Om 8.00 uur worden de spelers in de kleedkamer verwacht voor de opstelling en instructies voor deze 1e wedstrijd. Best spannend want hoewel de spelers elkaar best wel kennen, met elkaar samen in 1 voetbalteam spelen is nog niet gebeurd.

Om 8.25 uur wordt er begonnen met een goede warming-up en om 8.45 uur start de wedstrijd.

De basis bestaat uit Luuk in het doel, Robbe en Lars H. achterin, Luca en Daan op het middenveld en Lars B., Mika en Mauro voorin. Mauro draagt de aanvoerdersband wat er professioneel uitziet. Janos, die niet helemaal fit is maar toch present is en Dani beginnen als reserve langs de kant.

Vanaf het begin is Strijen direct in de aanval wat na  5 minuten de 1e hoekschop oplevert. De bal komt goed voor het doel en Mika schiet de bal lekker binnen, 1 – 0!

Strijen blijft jagen en krijgt de bal wederom goed voor het doel, zowel een goede bal van Lars B. als een afstandsschot van Luca worden door de keeper van GOZ goed gepareerd. Strijen schrikt niet en blijft goed aanvallend voetballen.

Lars H. verovert na 10 minuten de bal, geeft deze prima af aan Lars B. die de 2 – 0 binnenschiet!

Na 14 minuten trapt de keeper van GOZ uit maar Mika let goed op, onderschept de bal, legt de bal goed voor zijn linkervoet en schiet deze fraai in de linker bovenhoek, 3 – 0!

Na 15 minuten volgt er een 1e break. Het team blijft op het veld, krijgt wat tijd om wat te drinken en luistert naar nog wat aanwijzingen van de trainers. Na deze break gaat Strijen verder met waar ze mee bezig waren, aanvallen!

Lars B. geeft goed voor maar de bal gaat net naast, niet veel later scoort Lars B. zelf de 4 – 0!

In de 28e minuut krijgt Strijen een hoekschop die Mauro lekker op zijn slof neemt, 5 – 0!

Vlak voor rust wordt de aanval vanuit de rechterkant goed opgezet. Mika loopt goed vrij, krijgt de bal op maat en haalt uit, 6 – 0! De 1e hattrick van het seizoen is binnen. Daarna is het rust en tijd voor de siroop.

Na de rust zet Strijen direct weer druk, er komt een goede voorzet bij Lars B. die op het doel schiet maar het is Dani die de bal het laatste tikkie geeft omdat hij net klaar was met het strikken van zijn veters, 7 – 0!

Daarna volgen mooi opgezette aanvallen vanuit de rechterkant. Bij de 1e spurt Dani als een raket over het veld, geeft voor maar de bal gaat net naast. Vlak daarna eenzelfde soort opbouw en nu is het Dani zelf die kan afmaken, 8 – 0! Er volgen nog wat ballen die op de lat eindigden en net naast gingen. GOZ probeert wat terug te doen maar onze verdediging staat scherp en laat helemaal niks door.

Vlak voor de 2e break geeft Dani de bal goed af op Luca die ook zijn doelpunt meepakt, 9 -0!

Na de 2e break wordt de vermoeidheid wat zichtbaar en gaat het tempo iets omlaag. Toch wordt Strijen weer gevaarlijk voor het doel van GOZ en is het Robbe die de dubbele cijfers fraai en cool inschiet, 10 – 0!

Kort daarna krijgt Strijen een corner. Vanaf de rechterkant schiet Lars H. de bal perfect voor op de voeten van Daan die er 11 - 0 van maakt! Een volgende hoekschop wordt door Daan net naast gekopt.

Vlak voor tijd volgt de laatste mooie aanval van rechts. Mika geeft af op Lars B. die de eindstand bepaald op 12 – 0!

De penalties winnen we ook mede door de frisse Luuk die deze wedstrijd niet veel te doen had maar in de penaltyreeks 3 ballen eruit haalt.

De supporters hebben deze zonnige zaterdagochtend een hele leuke wedstrijd gezien. Er werd goed overgespeeld, goed vrijgelopen, goed verdedigd en goed gescoord! Ondanks dat de tegenstander niet sterk was, een zeer verdiende overwinning voor de JO 11-1. Volgende week geen wedstrijd maar over 2 weken staat de 2e bekerwedstrijd op het programma uit tegen ’s-Gravendeel.