Datum

27 oktober 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 27 oktober, al vroeg in het seizoen de eerste 6-puntenwedstrijd tegen de directe concurrent Barendrecht 4. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om de doelstelling  van het seizoen te realiseren, namelijk Praag 2.0. Vooraf was de spanning duidelijk voelbaar in de kleedkamer. Niet vanwege de wedstrijd zelf, maar vooral door de onverwachte terugkeer van succescoach Jordi Mourinho. Na twee verliespartijen dienden de touwtjes weer aangetrokken te worden, waardoor ‘The shitty one’ ten tonele verscheen. Dit regime bleek woensdag al in de app: “Half twaalf aanwezig- kwart voor twaalf op het veld - kwart over twaalf klaarstaan voor het maken van een teamfoto met onze nieuwe shirtsponsor”O2 Accountants Dordrecht. Via deze weg wil ik de sponsor danken voor zijn vertrouwen in Strijen 3 en voor het mogelijk maken van schitterende nieuwe voetbalshirts!

Terug naar de wedstrijd. Exact 12:30 floot de goedlachse spelleider voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het eerste moment was een duidelijk veldoverwicht van Strijen 3 waarneembaar. Desondanks speelde Strijen, onder aanvoering van Robin, in een veel te laag tempo om de ervaren muur van Barendrecht te beslechten. Toch kreeg Strijen na 20 minuten loon naar werken. Na een zelf opgezette een-twee, ontving Wesley de bal van KV7. Zonder na te denken wipte hij de bal met een fraaie lob over het aldaar gelegen vrachtschip heen, wat na bestudering van het wedstrijdformulier de keeper van Barendrecht bleek te zijn. Aardige goal voor de gelegenheidsspits van Strijen 3!

Strijen hield de focus en bleef de aanval zoeken. Na 30 minuten floot de voorbeeld-arbiter voor een overtreding op Strijen. Dit op een afstand van ongeveer 25 meter van het vijandelijke doel. Onduidelijk is of de keeper van Barendrecht goed is in het tegenhouden van vrijetrappen OF dat hij op turnen zit… Want om te komen tot een hogere moeilijkheidsgraad van zijn uitvoering, hurkte te keeper dusdanig achter de spelersmuur dat niemand hem meer kon zien. Onze El Capitano zag het gat en knalde te 2-0 tegen de touwen. Een bijzondere prestatie, gezien een penalty vanaf elf meter al geen zekerheidje is voor Maik. Maar dat terzijde…. Met een goed gevoel de kleedkamer in! Om daar onder het genot van een bakje thee, weer te lachen om een lezing van succescoach J. Mourinho.

Strijen begon de tweede helft met een duidelijk aanvalsplan. Om in het veld een ‘man-meer-situatie’ te creëren werd de goed keepende Danny vervangen door Borst. Ja u leest het goed. In deze wedstrijd werd het doel van Strijen niet verdedigd door Bart, maar door onze eigen ‘kale kaatser’. De verdedigers van Strijen ervaarden deze situatie niet als een verzwakking. En door de supporters langs de kant, waaronder Bart zelf, werd zelfs gesproken van een “Verademing”. Deze tactische meesterzet van Mourinho betaalde zich al snel uit. Na een weergaloos veldspel ontving Barca, beter bekend als o Braço, de bal aan de linkerkant van het veld. Met een simpele voetbeweging krulde hij de bal over de verdediging van Barendrecht, waar KV7 de bal in een keer op de slof nam en tegen het net vuurde: 3-0.

Met nog 25 minuten op de klok leek de wedstrijd gespeelt. Tot de zeer gewaardeerde leidsman, tijdens een scrimmage in het strafschopgebied van Strijen, floot voor een vermeende handsbal. Vermoedelijk vanwege een vuiltje in zijn oog, wees de scheids resoluut naar de stip voor een strafschop voor Barendrecht. Barendrecht liet dit buitenkansje niet onbenut: 3-1.

Even leek de spanning volledig terug in de wedstrijd. De spelers van Strijen besefte dat er een tandje bij moest. Vooral o Braço zorgde continu voor dreiging. Meerdere malen snelde hij op volle wandelpas zijn directe tegenstander voorbij.  Het duidelijke veldoverwicht van Strijen werd al snel zichtbaar gemaakt op het scorebord. Maik legde met een schitterende voorzet de bal in het strafschopgebied, waar KV7 onbedoeld met zijn hoofd tegen aanliep en in het doel kopte: 4-1.

Nu bleek de wedstrijd wel gespeeld. Strijen probeerde nog te werken aan het doelsaldo, maar er werd niet meer gescoord. Ondanks de vele gele kaarten bleek van een onsportieve wedstrijd geen sprake. Treffend was, ongeveer 5 minuten voor tijd, een situatie aan de zijlijn. Gebroederlijk zochten Dave en zijn directe tegenstander naar de wedstrijdbal die vermoedelijk in de bosjes was gerold. Met een hoge intensiteit hielpen beide mannen elkaar verder de prikkelbosjes in. Na een korte speurtocht bleek de bal helemaal niet in de bosjes te liggen. Desondanks de complimenten voor deze intensieve samenwerking.

Een goede en belangrijke overwinning voor Strijen 3. Volgende week op sportpark de Erve de topper tegen de concurrent GOZ. Als objectieve aanschouwer heb ik weer van jullie genoten tijdens de eerste, tweede en vooral de derde helft! Ik kijk uit naar volgende week.