Veertig Morgenweg 2
3202LN
SPIJKENISSE
tel. 0181-613130

We moesten vandaag tegen SC Botlek waar we vroeger regelmatig tegen voetbalde en altijd leuke wedstrijden tegen speelde. Over het algemeen waren we meestal wel de boven liggende partij. Botlek is net als wij nog ongeslagen al hebben wij wel een wedstrijd meer gespeeld en een beter doelsaldo. We begonnen goed met fris en verzorgt voetbal en verrassend met Ronald op de bank. We kwamen dan ook vrij snel op 0-1 door een doelpunt van Rob. Erg lang konden we niet genieten want binnen vijf minuten was het 1-1 uit een corner werd de bal simpel binnen gekopt. Vrij snel daarna werd het 2-1 al ging hier wel buitenspel aan vooraf. Maar de 79 jarige scheidsrechter liet nadat Kees vlagde gewoon door spelen. De regel is duidelijk de grensrechter mag pas vlaggen als de speler de bal aan raakt. De scheidsrechter zag dit als laatste redmiddel van Kees. Nadat Ronald voor Rob in het veld kwam ging helaas Edwin met hamstring problemen er weer uit voor Rob. Achteraf was deze laatste wissel belangrijk want uitgerekend Rob maakte 2-2. In het verslag van Botlek staat dat ze alles onder controle hadden maar dat was in mijn ogen duidelijk niet het geval. Toch wist Botlek bijna nog op 3-2 te komen na geweldige boogbal vanaf eigen helft ging de bal over Govert heen. Govert kon de bal nog net aanraken met zijn vingertoppen waardoor de bal op de lat kwam. Alle spelers gaven de twee hoofdrolspelers een applaus. Voordat SC Botlek uitgeklapt was, was het in plaats van 3-2 de stand 2-3. Door Alwin die droog in de korte hoek binnenschoot. Botlek kreeg net voor rust nog een tegenvaller te verwerken bij een inzet van Ronald ging de keeper van de tegenstander niet helemaal vrijuit. Voor Kees het signaal om aan mij te vragen of dit een broer van Govert is. Ruststand derhalve 2-4.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig tot niets. Botlek was wel een paar keer dreigend maar tot echt grote mogelijkheden kwam het niet. Toch kwam Botlek op 3-4 weer uit een corner, geheel vrijstaand kon de bal tegen de touwen geschoten worden. Botlek rook bloed maar had geluk dat de scheidsrechter een paar keer Ronald terug floot nadat hij door middel van een correcte schouderduw en een keer goed wegdraaide anders had het allang 3-5 geweest. We gingen overigens met steeds meer pijntjes lopen en we waren dan ook blij dat Ronald aan alle onzekerheid een einde maakte. Rest nog te vermelden dat Govert een paar geweldige reddingen had met als hoogte punt de redding in de eerste helft waar kort daarna zelfs nog een doelpunt kwam. Govert is dus deze week “de Man van de Mats” Eindstand derhalve 3-5 in deze sportieve wedstrijd die goed gefloten werd door 79 jarige scheidsrechter Paul van Grevenbroek.

Wist u dat……..?

• We tien minuten voor aanvang van de wedstrijd pas arriveerde?
  • Rene een verlaten kleedkamer tegen kwam?
  • Hem dit tegen Zwartewaal ook overkwam?
  • We toen thuis moesten spelen en Rene in Zwartewaal stond?
  • We nog steeds ongeslagen zijn?
  • Ronald ons weer op het goede spoor bracht?
  • Rob en Ronald allebei twee keer scoorde?
  • We volgende week een weekend weg zijn?
  • Oscar zich vrijwillig aan bod om te rijden maar wel met de kanttekening dat je naar het Postiljon moest komen?
  • Oscar best wel veel voor de mensheid over heeft maar niet 5 kilometer om gaat rijden?
  • Dit te maken heeft met de stikstof uitstoot?
  • Edwin helaas weer met een hamstringblessure het veld moesten verlaten?
  • Andere Ed ook niet echt fit het veld verliet maar wel het einde haalde?
  • Govert op afstand de “Man van Mats” is geworden?
      • Roel een goede wedstrijd speelde maar in de rust al aangaf dat hij krampverschijnselen had?
      • Ronald de nieuwe hit Guten Morgen Sonnenschein openbaar maakte?
    • Dit weleens de hit van weekend in Weerterbergen kan worden?

3-5 Roland Spoormaker

Op deze regenachtige zaterdag kwam koploper Strijen op bezoek. Bij de bezoekers speelden enkele oude bekenden van ons uit een toch alweer een behoorlijk ver verleden.
    Wij misten vrijwel al onze aanvallers maar konden nog wel met genoeg spelers op de bank beginnen.

Al vrij snel liet Strijen zien dat ze een makkelijk voetballende en uitgekookte ploeg zijn. Een glijpartijtje rechts achterin en uit de rug lopende spelers en het was 0-1.
    Maar al snel kwamen wij terug in de wedstrijd. Een corner werd knap ingekopt door Edwin en kort daarna omzeilde Michel de buitenspelval en kon vanaf eigen helft doorgaan en Marco bedienen voor een uitgekiende 2-1. Op dat moment hadden we alles onder controle.

Maar achterin konden we ons geen slippertjes veroorloven en daar waren er toch een paar teveel van. Volkomen onnodig gaven we het uit handen. Na de gelijkmaker was er nog een bijzonder moment. Vanaf eigen helft probeerde Gertjan de keeper te verschalken en dat lukte bijna, de doelman kon de bal nog net tegen de lat werken. In de counter werd het 2-3 en vlak voor rust ook nog 2-4 na een echte sof-goal.

Met de rust stonden we dus op flinke achterstand en dat was wel een beetje tegen de verhouding in.

Na rust gingen we snel op zoek naar de aansluitingstreffer en na een kwartiertje kon Marco bij de 2e paal vrij de 3-4 binnenwerken na een corner.
    In die fase waren we de bovenliggende partij. We kregen een kans op de 4-4 maar die ging over en daarna werd het om onverklaarbare reden onrustiger. We vergaten een beetje te voetballen en het overzicht te bewaren. Strijen bleef overeind en op het eind werd het even nog af en toe pittig, zoals het best wel mag in een duel tussen twee ongeslagen ploegen.

De prima leidende scheidsrechter hield het prima in de hand en net toen wij alles-of-niets gingen spelen counterde Strijen fraai naar 3-5. Daarmee was het wel beslist en leden wij onze eerste nederlaag maar van een treurstemming was in kleedkamer na afloop weinig te merken....;).

Leuk weetje:
    Scheidsrechter Paul van Grevenbroek floot ons voor de eerste keer. Bijzonder is dat Paul 79 jaar is maar deze lastige wedstrijd tot een prima einde