SSS 2

3e klasse G

29 september 2018 12:30

C.J. Meijer

Zaterdag 29 september, op het programma een wedstrijd tussen Strijen 3 en SSS 2. Tevens een wedstrijd tussen een elftal wat vorig jaar nog speelde in de tweede klasse (SSS) en een elftal wat vorig jaar nog speelde in de vierde klasse (Strijen). Gezien deze omstandigheden waren de verwachtingen dat de punten uiteindelijk in de tas mee zouden gaan richting Klaaswaal.

Tijdens de warming-up wordt dit beeld nogmaals bevestigt. Daar waar SSS als een ware kampioenskandidaat zich bezig houdt met positiespelletjes en heel veel pionnetjes, staan de mannen van Strijen 3 wat hoog te houden met een gemiddelde van drie a vier keer. Even snel naar de kleedkamer voor de pasjescontrole, wat opzweepmuziek van de gemiddelde gay-parade en hop naar het veld voor de aftrap.

Vanaf minuut één is er een totaal ander speelbeeld te zien dan van te voren werd verwacht. Strijen laat zich verstandig terugzakken op eigen helft. Maar wanneer de ruimte daar is, combineert het elftal zich gemakkelijk naar de goal van SSS.  Helaas heeft de keeper van SSS schoenmaat 48, waardoor de tussenstand lange tijd op 0-0 blijft steken.

Na ongeveer 25 minuten gespeeld te hebben krijgt Strijen de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een overduidelijke handsbal van een verdediger van SSS, wijst de (goed fluitende) scheidsrechter de bal op de stip. En daar staat hij dan, Maikel Engels, als Christiano Ronaldo achter de bal. Benen wijd uit elkaar … de haren even goed doen … een diepe zucht … aanloop … schot… MIS! Goed geplaatst alleen met de snelheid van een curlingschijf, waardoor de keeper gemakkelijk de bal uit zijn doel kan rammen.

Ondanks deze tegenslag laat Strijen de koppies niet hangen. Een paar minuten later wordt van achteruit een lange bal  verstuurt richting de spitsen. Op geniale wijze legt Danny de bal terug, waardoor het voor een inlopende speler van Strijen een koud kunstje is om de 1-0 binnen te schieten. Hierop probeert SSS wat druk te zetten wat resulteert in één grote kans en een schot op de lat. Maar met een terechte voorsprong zoekt Strijen de kleedkamer op voor de rust.

Na de rust probeert SSS wat meer aan te zetten, om zo een misstap te voorkomen in de titelstrijd. Hierdoor ontstaat ruimte waar Strijen op countert. Na 10 minuten in de tweede helft weet Niels met één loopactie de verdediging van SSS helemaal uit elkaar te trekken, waardoor het voor een speler van Strijen een koud kunstje is om de 2-0 binnen te schieten. Wat een wilde … na 55 minuten een 2-0 voorsprong voor de mannen van 3.

SSS schakelt gelijk een tandje bij en in de 65eminuut schiet de bonkige doch sympathieke spits van SSS van afstand de 2-1 binnen. Bart we houden het erop dat het gewoon een mooie goal was! De spanning is weer volledig terug in de wedstrijd en de mannen van 3 staan onder druk.

Maar dan … je ziet het niet vaak op de amateurvelden, de pure schoonheid van het voetbal. Dani krijgt de bal op een afstand van 35 meter van de goal van SSS. Voor hem komt een verdediger als een dolle stier op hem afgestormd. Met een simpele voetbeweging wipt hij de bal langs de verdediger, die als een verbijsterde Bambi richting aarde stort. Met een paar ferme passen snelt onze Portugees richting het doel van de tegenstander. Vanuit zijn ooghoek heeft Dani al waargenomen dat de keeper iets te ver van zijn goal staat. Met een artistieke curve draait Dani de bal over de keeper in de verre hoek …PURE SCHOONHEID!! Ronaldo en Messi, “eat your heart out”! De winnaar van de Puskas-award 2018 is al bekend.

De spanning is door deze goal dan ook gelijk uit de wedstrijd. Strijen houdt de druk op SSS en trekt met een stand van 3-1 de overwinning over de streep.  Mede door het goede coachwerk van Bol achterin! Zo fanatiek dat hij zelfs de spelers van SSS van ongevraagd advies ging voorzien.

SSS bedankt voor de leuke pot! En Strijen op naar volgende week waar de volgende derby wacht!  Als objectieve aanschouwer heb ik weer van jullie genoten tijdens de eerste, tweede en vooral de derde helft! Ik kijk uit naar volgende week.