Oldegaarde 665
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4801176

Na het duel in de onderste regionen van de 2e klasse D tussen Charlois en de Strijense Technische Unie equipe veranderde er vrij weinig in de onderste regionen, De onderlinge wedstrijd eindigde in 2-2 en zowel Rozenburg als Deltasport verloren hun wedstrijd tegen resp  Pelikaan en Hellevoetsluis.  A.s. zaterdag staat de wedstrijd Charlois-Rozenburg op het programma zodat de ploegen weer dichterbij elkaar kruipen. Strijen ontvangt Pelikaan en moet begin mei ook nog op bezoek bij Deltasport.

In de eerste helft was Charlois weliswaar meer aan de bal, maar de beste kansen waren voor Strijen.  Schoten van Brian Monster en Kosta de Wit verdwenen naast het doel maar vlak voor rust kwam Strijen op voorsprong. Een door Kay Berghout en Jeilli Moreno opgezette aanval werd vanaf de rand van het strafschopgebied met een geplaatst schot in de hoek van Sam van Duuren gepromoveerd tot de openingstreffer.  Na de rust kwam Charlois al weer snel op gelijke hoogte door de 18-jarige Oguzhan Atmaca en in de 55e minuut kwamen zij zelfs op voorsprong toen Sidney Nora vrij op mocht rukken en keeper Thijs Roobol kansloos liet. In de 60e minuut was de stand alweer gelijk; na een corner van Brian Monster kon Desi Sanderse de 2-2 aantekenen. In de 75e minuut was Desi Sanderse nog dichtbij de winnende treffer, maar in vrijstaande positie verdween zijn inzet over het doel van de 18-jarige Charlois keeper Mees van Opstal.

In de 80e minuut kwam na lang blessureleed Dion van Kralingen in het veld, maar de onfortuinlijke aanvaller kon na 5 minuten alweer geblesseerd het veld verlaten. Na bezoek aan het ziekenhuis wordt gevreesd voor ingescheurde schouderbanden, waardoor hij mogelijk weer minimaal 6 weken kan revalideren in een fase dat Strijen behoefte heeft aan fitte spelers. Ook bij Charlois waren er personele problemen en moest in de slotfase de 48-jarige routinier Mickey Lopes-Silva nog zijn opwachting maken.  In de ultieme slotfase was Kosta de Wit nog bijna de matchwinnaar, maar zijn kopbal zeilde net langs de verkeerde kant van de paal. Keeper Thijs Roobol zorgde er in de slotfase voor dat Strijen met een punt naar de Hoeksche Waard kon terugkeren en was Nils Fortuin nog vlakbij de winnende treffer, maar zijn inzet verdween over het Charlois doel.

De ervaren scheidsrechter van Elswijk kon de ploegen na een sportieve wedstrijd na 90 minuten naar de kleedkamers laten vertrekken,