Oldegaarde 251
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4819848

Zaterdag 9 oktober stond om 10.00 de uitwedstrijd tegen Spartaan'20 JO15-5 op het programma. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we samen met Hekelingen JO15-2 op de 1e plaats, alleen Hekelingen heeft ten opzichte van ons een positief doelsaldo van 4. Vandaag dus belangrijk om te winnen en het liefst met enkele doelpunten verschil. Bij de jongens leeft dit ook en die wilde al zoveel mogelijk gaan scoren om het doelsaldo te verbeteren.

Om 9.45 verzamelde we op de parkeerplaats van de vv Strijen. We vertrokken iets later dan gepland, 1 van de spelers had tijdens zijn fietstocht naar de voetbal zijn tas aan de onderkant open laten staan en nu moest hij op zoek naar zijn voetbalschoenen die onderin de tas zaten. Gelukkig snel gevonden en we konden vertrekkenBij Spartaan'20 kleedkamer opzoeken, omkleden en praatje trainers. De trainers hamerden er van tevoren op om gewoon te spelen zoals we altijd doen en niet te gaan focussen op het doelsaldo. Eerst winnen en dan zien we wel verder.

Om 10.00 begonnen we in de volgende opstelling: Laurens in het doel, Robbe, Mauro, Justin en Luca V. achterin, Onno, Mika en Twan op het middenveld, Lars, Kyano en Noah voorin, Bas en Daniël begonnen op de bank. Luca K. was geblesseerd, maar ging wel mee als supporter.
Gelijk in de 2e minuut een kans voor Kyano die gered werd door de keeper, de rebound werd door Lars voorgegeven en via een hakje van Kyano kon de keeper wederom redden. Spartaan'20 deed ook goed mee en zocht ook de aanval. In de 10e minuut kwam Spartaan'20 via een mooie aanval op een 1-0 voorsprong, zou het doelsaldo toch in de hoofden van de jongens zitten en zouden ze vergeten te gaan voetballen??
In de 14e minuut een mooie dieptebal op Kyano en die kon alleen op de keeper afgaan, maar helaas de grensrechter vlagde voor buitenspel (en het publiek horende was dit onterecht). Gelukkig steekt Kyano in de 15e minuut Lars goed weg en scoort Lars de 1-1. Nu wordt het steeds meer een slag op het middenveld met zo nu en dan wat kansjes voor ons. Zo schiet Noah in de 16e minuut net niet raak.
In de 22e minuut een cornerbal van Twan, hij legt de bal panklaar neer in het 5 meter gebied bij Onno die dan ook de 1-2 scoort. We staan weer voor!

In de 24e minuut gaat Daniël richting keeper, na een steekbal van Kyano, met een verdediger in zijn rug. De keeper redt, maar de rebound is voor Daniël, maar nu zit er weer een verdediger tussen en blijft het 1-2.
In de 27e minuut begint Kyano aan een solo aan de zijkant van het veld, hij gaat 2 man voorbij en scoort beheerst de 1-3. Hierna is even de concentratie weg lijkt het wel. En in de 29e minuut staan er 2 man vrij van Spartaan'20 op de rand van de 16 en 1 ervan wordt aangespeeld en scoort de 2-3.Maar in de 31e minuut scoort Kyano in de rebound de 2-4 en dit is tevens de ruststand.
In de rust werd door de trainers gezegd om volle bak door te gaan, maar wel geconcentreerd te blijven. Spartaan'20 kan ook aardig voetballen, dus geen ruimte geven en de druk erop houden.

Na de rust gaan we gelijk volle bak er tegenaan. Dit resulteert in kansjes voor Daniël, Kyano, Mika en Bas, maar helaas geen doelpunt.
In de 15e minuut opeens uit het niets scoort Spartaan'20 de 3-4 en in de 20e minuut moet Laurens met een mooie redding de 4-4 voorkomen. Het lijkt wel of iedereen opeens wakker schrikt, terwijl het toch echt niet slecht gaat. Maar er gaat nog een schepje bovenop.
In de 21e minuut wint Justin zijn duel en sprint met bal het gat in naar voren. Hij loopt een tegenstander voorbij alsof die er niet staat en schiet van een meter of 18 keihard de bal in de kruising: 3-5. In de 25e minuut gaat Kyano alleen door en wordt net buiten de 16 neergehaald door de keeper. Vrije trap en gele kaart voor de keeper. Iedereen wacht totdat de keeper het veld uitgaat, want een gele kaart is een tijdstraf. Toen de, voor de rest heel goed fluitende, scheidsrechter dit hoorde trok hij de gele kaart in. Hij wilde de keeper er niet uitsturen. De vrije trap leverde niets op. In de 30e minuut zorgde Daniël na zijn man uitgespeeld te hebben met een schot hoog in het doel voor de 3-6 eindstand.
Een terechte uitslag voor een goed spelend Strijen, waar iedereen weer ging tot het gaatje. Voetballend was het op sommige momenten net iets minder, maar dan bleven de jongens keihard werken. Ze werken met zijn allen aan dit resultaat, want iedereen heeft zijn waarde in dit team en dat maakt deze mooie serie in de competitie ook echt een teamprestatie.

En als dan in de middag duidelijk wordt dat Hekelingen verloren heeft, staan we opeens alleen bovenaan en kunnen we bij winst zaterdag het kampioenschap binnenhalen!. Uiteraard zijn supporters welkom om ons te steunen in deze beslissende wedstrijd.