Strijen JO15-1 beslist duel tegen SHO JO15-3 in doldwaze 5 minuten

Sportlaan 10
3291TN
STRIJEN
tel. 078-6741704

Zaterdag 18 september stond de thuiswedstrijd tegen SHO om 11.30 op het programma voor de JO15-1.  Heerlijk om 10.45 verzamelen i.p.v. ergens om 7.30 te verzamelen.

In deze competitie zijn de meeste ploegen aan elkaar gewaagd en worden beslist op details en de wil om te winnen. Zoals onze eerste 2 wedstrijden gezien hebben, waren we redelijk gelijkwaardig aan de tegenstanders, maar hebben we beide wedstrijden over de streep getrokken door als team te spelen. Vandaag zou het weer zo moeten gebeuren.Eerst even een korte bespreking, want de jongens weten nu wel aardig wat er verwacht wordt van ze. Dan lekker naar buiten voor een goede warming-up.

We gaan vandaag beginnen in de volgende opstelling: Laurens in het doel, Robbe, Mauro, Justin en Luca V. achterin, Onno, Mika en Twan op het middenveld, Daniël, Kyano en Lars in de voorhoede, Noah Luca K. en Bas beginnen in de wissel (vanwege verschillende omstandigheden hadden ze de hele week niet kunnen trainen).

Om 11.30 fluit de weer goed en duidelijk fluitende scheidsrechter A. Bouman voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd begint zoals verwacht met 2 redelijk gelijkwaardige ploegen die elkaar weinig ruimte geven. In de 3e minuut een goede actie van Mika op het middenveld die Kyano aanspeelt, Kyano gaat zijn tegenstander voorbij een scoort de 1-0. Weer een lekker begin, maar de hele ploeg is wakker en bij de les. Helaas moet in de 12e minuut Twan het veld verlaten met wat last aan zijn heup en komt Bas in zijn plaats het veld in. Wij krijgen nu enkele kleine kansjes die er niet ingaan. SHO kan eigenlijk alleen maar gevaarlijk worden door afstandsschoten, want de verdediging staat weer als een huis. De afstandsschoten gaan naast/over en degene die op doel komen zijn een prooi voor Laurens. Na een minuut of 20/25 komen Noah en Luca K. het veld in voor Lars en Kyano. De rest van de 1e helft gaat voorbij zonder grote kansen voor beide teams. Dan is het rust.

In de rust de jongens verteld om zo door te gaan. Het zal beslist worden op inzet en de wil om te winnen, want qua voetbal zijn we aan elkaar gewaagd. Daniël en Noah worden met een blessure gewisseld en Lars en Kyano komen er weer in.

De 2e helft gaat SHO iets meer risico nemen en gaat meer op de aanval spelen. Hierdoor moet ons middenveld nog meer meters maken en nog meer duels aangaan. Hierdoor komt er voor onze aanvallers wel meer ruimte voorin. Gelijk in de 1e minuut na rust heeft Lars hierdoor een kans op de 2-0, maar de bal gaat net naast. In de 7e minuut schiet Kyano over na een mooie pass van Justin. SHO krijgt ook kansjes, maar onze verdediging knokt voor wat het waard is. In de 15e minuut komt Twan weer het veld in voor Robbe.In de 18e minuut krijgt SHO zelfs enkele cornerballen, maar ook die gaan er niet in. De paar goede kansen die ze krijgen zijn zoals wel vaker voor Laurens die weer goed staat te keepen.
En dan breken de doldwaze 5 minuten aan in de 26e minuut. In de 26e minuut scoort Kyano de 2-0 na een mooie dieptebal van Bas. SHO is het even kwijt waardoor Luca K. in de 27e minuut op randje buitenspel (grensrechter van SHO vlagt niet) alleen richting keeper mag gaan en de 3-0 scoort. Dan denk je de buit is binnen en SHO is verslagen, maar in de 28e minuut scoren ze uit het niets opeens de 3-1. SHO put hier moed uit, en Strijen.....die laat zich niet van de wijs brengen en doen er nog een schepje bovenop. Dan in de 30e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Kyano veroverd de bal aan de zijkant van het veld en ziet de keeper te ver voor zijn doel staan, hij bedenkt zich niet en schiet van een meter of 25 de bal over de keeper het doel in...4-1. Nu is SHO er klaar mee en zijn de punten binnen.

In de 33e minuut weer een onderschepping van Justin, hij steekt het halve veld over en geeft goed voor op Mika. Mika schiet en de keeper kan net redden, maar de rebound is ook voor Mika en nu is de keeper kansloos en wordt het 5-1. In blessuretijd nog een mooie aanval van Strijen die van Twan naar Bas gaat, die vindt Lars die Luca K. vrij ziet staan, maar helaas gaat zijn schot naast en komt de 6-1 niet op het scorebord.
Dan na enkele minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en wint Strijen met 5-1. De uitslag is misschien iets geflatteerd, want we hebben het wel degelijk lastig gehad met SHO. Maar Strijen stond tactisch goed, speelde als een team, gunde elkaar de bal, werkte met zijn allen keihard en straalde uit dat ze wilden winnen. We laten iedere week weer zien dat we met zijn allen voor een goed resultaat willen gaan. En ja, als trainer kan je dan ook alleen maar trots en blij zijn met zo'n groep spelers.