Smitshoekse Baan 25
2993BZ
BARENDRECHT
tel. 0180-615275

Vandaag de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen 21-22. Het team gaat op bezoek naar Smitshoek om tegen de JO13-2 te gaan voetballen. De wedstrijd begint om 08.30 uur, verzamelen om 07.15 uur wat betekent vroeg opstaan. Voordat u het wedstrijdverloop kunt gaan lezen, zal ik eerst het team JO13-1 voorstellen. Dit team bestaat uit de spelers Luuk, Daan, Lars, Olivier, Niek, Liam, Josephine, Bart, Dani Post, Dylan, Levi, Ruben en Dani van Es. Zij worden wederom getraind, gecoacht en begeleid door Arthur, Henry en Stefan.

Omdat Bart en Liam afwezig zijn, is er versterking van Luca en Sander. Als de klok half negen aangeeft, de trainers hun voorbereiding hebben afgerond, de spelers opgesteld staan, en ook de scheids en lijnrechters op hun plek staan, kan de wedstrijd gaan beginnen. Lars als aanvoerder staat klaar om te tossen maar de scheidsrechter slaat dat over. Smitshoek mag de aftrap nemen. De eerste helft laat min of meer twee gelijkwaardige teams zien. Smitshoek is wat beter in staat om de bal over te spelen en in de ploeg te houden. Dit levert geen kansen op alleen wat afstandsschoten die Luuk prima pareert. Strijen is wat onrustig aan de bal, voor hun doen veel verkeerde passes, maar is wel dreigender in de aanval maar komt ook niet tot scoren. Ook hun keeper wordt met afstandsschoten van Levi getest. Bij een 0-0 tussenstand fluit de scheids voor de rust.

De tweede helft in het overigens frisse Barendrecht wordt door Strijen afgetrapt. Wederom laat het eerste deel een gelijk opgaand wedstrijdverloop zien. Het gevaar van SH moet komen van afstandsschoten die door Luuk of de verdedigers Daan, Lars, Niek, Olivier, Luca en Sander worden tegen gehouden. Strijen gaat het tweede deel wat meer naar voren spelen, zet hun verdediging onder druk waardoor de tegenstander sneller balverlies lijdt. Dat leidt al snel tot serieuze kansen. Via een combinatie tussen Ruben en Dani Post wordt Dylan aangespeeld net buiten de zestien. Zijn schot gaat over de keeper in de rechter bovenhoek, daar is de voorsprong voor Strijen, 0-1. Daarna volgt al snel de tweede grote kans voor Strijen, Ruben wordt aangespeeld in de diepte, gaat alleen op de keeper af maar deze weet het schot te keren. Smitshoek probeert er nog een gelijkspel uit te halen middels een slotoffensief maar de verdediging van Strijen staat prima. Dan gaat de bal naar voren waar Dani van Es de bal oppikt. Hij snelt naar het doel, omspeelt de verdedigster die hem neerhaalt door een overtreding te maken in de zestien. Een duidelijke strafschop. Josephine gaat deze nemen en schiet de bal netjes laag in de rechterhoek, 0-2. Dat wordt ook de eindstand.

Na een lange zomervakantie en een eerste week op een, voor een aantal, nieuwe school, hakt deze eerste competitiewedstrijd op een groot veld er best wel in. Zodoende waren er bij enkele spelers tijdens de wedstrijd wat pijntjes. Ook beging Smitshoek zeker in de tweede helft wat overtredingen waar de scheidsrechter wellicht wat strenger had mogen optreden. Er is door het hele team de gehele wedstrijd voor elke meter geknokt. Het voetbal kan beter maar dat zal heus wel gaan komen. De inzet en de wil om te winnen was er en daarom een verdiende overwinning. Iedereen ging tevreden naar huis, uiteraard ook de weer meegereisde toeschouwers. Dennis bedankt voor het vlaggen. Luca en Sander bedankt voor jullie inzet, zij gingen snel door naar de volgende wedstrijd met hun eigen team. De overige spelers werden weer snel naar de vereniging teruggebracht voor het fotomoment tbv de AH voetbalplaatjes aktie.

De eerste wedstrijd zit er op. Volgende week zaterdag komt RVVH op bezoek. We hebben er nu al weer zin in.