Wedstrijd Strijen JO14-1 tegen de "ouders" blijft spannend tot de laatste seconde!!!

Strijen JO14-1

4 - 4

Strijen JO14-Ouders

10 juli 2021 10:00

Zaterdag 10 juli stond voor Strijen JO14-1 de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Traditioneel gezien is dit de wedstrijd tegen de ouders. Al vanaf de mini's wordt deze wedstrijd gespeeld. In de mini's begonnen de jongens met spelen tegen de moeders, dit werd langzaam aan een mix van moeders en vaders. Deze wedstrijd was het een mix van vaders, moeder, nicht, zus, broers en broertjes. Hoe ouder de jongens worden des te minder ouders het aandurven en dan dus maar andere familieleden inschakelen. Maar voor de pret maakt dit niet en zoals verderop in het verslag te lezen valt misschien wel een hele verstandige keuze.

De JO14-1 bestaat uit 16 spelers en deze wedstrijd speelde natuurlijk iedereen, we speelden dus 16 tegen 16 en het was dan ook gezellig druk op het veld. Al snel werden er verschillende familiaire koppeltjes gevormd op het veld. In het begin even aftasten, maar de "ouders" kwamen via een doelpunt van de vader van Luca K. op een 0-1 voorsprong. Daar schrok de JO14-1 wel even van.

Na weer een sublieme redding raakte helaas de keeper van de "ouders" geblesseerd en moest vervangen worden. De nieuwe keeper die normaal altijd een balsport doet met zijn handen was helaas kansloos op een inzet van dichtbij van Justin waardoor de stand op 1-1 kwam. De JO14-1 kreeg weer hoop, maar de "ouders" schakelde een tandje erbij. De "ouders" kregen enkele kansen waarbij duidelijk werd waarom sommige ouders niet meer actief voetballen, maar bv zeer verdienstelijk scheidsrechter zijn...de stand bleef 1-1.

Vlak voor rust was er dan toch een doelpunt voor de "ouders" en werd het 1-2. Deze deed extra zeer bij de jongens, want het was de vader van Lars (tevens trainer van de JO14-1) die scoorde van buiten het strafschopgebied. Na 35 minuten was het tijd voor de rust.
In de rust konden de ouders hun broodnodige rust pakken voor de 2e helft. De JO14-1 kon hun tactiek aanscherpen.

De 2e helft begon en de JO14-1 liet zien dat ze wel degelijk aanspraak maken op de overwinning. Helaas werd het toch 1-3 voor de "ouders". Ook dit was een gevoelig doelpunt voor de jongens, want nu scoorde Damien (ook een trainer van de JO14-1) het doelpunt. Dit was tevens het sein voor de JO14-1 om nu echt te gaan voetballen en geen cadeautjes meer uit delen.

Luca K. scoorde de 2-3 en het tempo ging nog wat verder omhoog. De voorhoede van de "ouders" kon niet meer mee verdedigen en de achterhoede van de "ouders" kon niet meer mee aanvallen. Met een uiterste krachtinspanning en op volle snelheid kwam 1 van de aanvallers van de "ouders" in aanraking met het hekwerk achter het doel van de JO14-1 en moest ook geblesseerd de strijd staken.
Het was nu wachten op het volgende doelpunt. De 3-3 werd dan ook gescoord en nu was het Noah die de trekker overhaalde. Nu ging het toch echt spannend worden, zou er nog een winnaar komen...???

De JO14-1 leek te gaan winnen toen Lars de 4-3 scoorde. De "ouders" gaven niet op en gingen vol voor de 4-4. In een van de laatste minuten van de wedstrijd schoot het broertje van Mika de 4-4 op mooie wijze binnen en lijkt het erop dat dit de eindstand was. Diep in blessuretijd nog een laatste aanval van de JO14-1, de bal gaat over meerdere schijven en ze kregen een vrije schietkans op de 5-4 overwinning, maar de keeper van de "ouders" redde deze bal op katachtige wijze en dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De wedstrijd eindigt zo in 4-4. Een terechte uitslag van een leuke, gezellige wedstrijd. Na de wedstrijd worden er nog de gebruikelijke penalty's genomen tussen de JO14-1 en de "ouders".

Deze zaterdag eindigt hier niet voor de JO14-1, want in de avond staat er nog een afsluitende BBQ op het programma, mede mogelijk gemaakt door onze sponsor P. & G. Hooghwerff b.v.. Hier wordt gezellig met alle spelers van de JO14-1 het seizoen afgesloten.
Iedereen bedankt die dit seizoen mogelijk heeft gemaakt voor de JO14-1 en allemaal een prettige vakantie namens de JO14-1.