5 - 1

Strijen JO19-2

12 juni 2021 14:30

Strijen vet- Strijen Jo19-2 5-1(3-0)

De tweede wedstrijd in een week tijd nadat we in oktober in lockdown gingen. Afgelopen week hadden we al tegen de zelfde tegenstander gespeeld en moesten we ondanks behoorlijke versterking van het vijfde lijdzaam toezien dat de jeugd er met de zege van door ging namelijk 3-2. Gelukkig kregen we revanche en daar zal de jeugd onder 19 achteraf niet blij mee zijn want de veteranen wonnen met maar liefst 5-1. We begonnen in onze sterkste opstelling met dien verstande dat Arthur vrijwillig op de bank begon. De terugkeer van Alwin, Leon, Rob, Koen, Ed en Govert deed het elftal goed. Met name Govert was de tweede helft een “veraseming”. We stonden vergeleken met vorige week wat compacter en dus voor de jeugd wat lastiger om vrij te voetballen. Dat de oudjes het nog niet verleerd waren deed mij goed en het was dan ook Koen die vrij snel de 1-0 binnen schoot. De tegenstander kon hier weinig tegenover stellen zeker gezien het blok wat gevormd was onder aanvoering van Ben. Nadat Roland zijn plek aan Arthur afstond ging het ineens snel binnen 10 seconde schoot Arthur de 2-0 binnen. Dit allemaal tot afgrijzen van broer Edwin die trainer is en het hartstikke goed doet met die jongens gezien de opkomst met de training enzovoort klasse Ed. Arthur scoorde 10 minuten later ook de 3-0 en hij kreeg zelf nog de kans op een hattrick maar helaas voor Art schoot hij in het zijnet. De ruststand was derhalve een nette 3-0. In de tweede helft probeerde de jonkies terug te komen in de wedstrijd. Wij speelde in de tweede helft overigens niet goed het was dan ook goed te merken dat Edwin gemist werd op het middenveld. Leon heeft meer verdedigende kwaliteiten die we zeker in toekomst goed kunnen gebruiken. Ze kregen daarvoor ook een beetje hulp van Govert die de tweede helft in doel stond voor Leon. Die zelf op het middenveld zoals je zojuist had kunne lezen was gaan spelen. Govert had wel een beetje moeite met de kleur blauw waar wij in speelde want hij is natuurlijk geel gewend. We hebben nadat hij vier keer de bal aan de tegenstander gaf even uitgelegd dat we in het blauw spelen. Na ongeveer 35 minuten scoorde de jonkies toch nog de verdiende 3-1. Kort daarop kwam het hoogtepunt van de middag toen Alwin ala Dennis Bergkamp de bal over keeper heen wipte 4-1. Kort voor het eindsignaal scoorde Rob de 5-1. Dit was voor de jonkies letterlijk en figuurlijk de Hamerslag. Wat heb jullie toch een geweldige achternaam Rob en KO-en.

Charles bedankt voor het fluiten van deze sportieve wedstrijd die zeer overtuigend werd gewonnen door de oudjes. Al moet ik wel toegeven dat de jonkies in de tweede helft beter waren.  Absolute uitblinker voor mij was Edwin Luijendijk die een geweldige eerste helft speelde en zodoende de basis legde voor deze overwinning. Runnerup was Arthur die van de week post kan verwachten voor een verbeterd contract.

De Lattre.

Wist u dat…?

• We eindelijk weer konden voetballen?
  • We op Gerrit na compleet waren?
  • We revanche kregen van de vorige week verloren wedstrijd?
  • Arthur twee maal scoorde?
  • Alwin, Ed, Govert, Koen, Leon en Rob geen kinderachtige namen moest vervangen van afgelopen wedstrijd?
  • De oudjes als eenheid niet te onderschatten zijn?
  • De oudjes dit al eerder bewezen hebben en gewoon slim zijn en naar hun mogelijkheden voetballen?
  • Edwin Keizer trots en kwaad tegelijk was toen zijn broer twee keer scoorde en zelfs nog kans kreeg op meer?
  • Edwin Luijendijk goed speelde en voor mij de Man of the Match is geworden?
  • Deze verkiezing elke week in het verslag vermeld gaat worden?