Strijen JO14-1 verliest laatste RegioCup-wedstrijd van Zinkwegse Boys JO14-1

Strijen JO14-1

Regio Cup Groep 3 9

26 juni 2021 11:00

R.M. Ouwerling

Zaterdag 26 juni stond de laatste wedstrijd voor de RegioCup op het programma. We moesten tegen Zinkwegse Boys en die hadden alle wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen, we konden dus aan de bak.

Iedereen was op tijd bij de velden van Zinkwegse Boys, op het veld even schoenen aantrekken en de bespreking. Vandaag moesten we allemaal top zijn en de kansen die we zouden krijgen moesten we afmaken om kans te hebben op een punt of zelfs 3 punten. Het weer was lekker en we hadden er zin in.
Om 11.00 begonnen we aan de wedstrijd in de volgende opstelling: Laurens in het doel, Robbe, Mauro, Justin en Luca V. achterin, Mika, Bas en Onno op het middenveld, Dani, Kyano en Lars voorin en Noah, Joey, Daniël en Luca K. op de bank.
Al in de 2e minuut was er een redding nodig van Laurens om de stand op 0-0 te houden. In de 3e minuut ging het uitverdedigen niet helemaal soepel en Zinkweg profiteerde hiervan en scoorde de 1-0. In de 10 minuten hierop krijgen wij zelf 4 goede kansen, maar helaas wist de voorhoede deze niet af te maken en bleef het 1-0.
In de 18e minuut was er een ongelukkig moment voor een verdediger van Strijen waardoor hij de 2-0 in eigen doel schoot. In de 21e minuut scoorde Zinkweg ook nog de 3-0 door een goed lopende aanval.

Na 25 minuten gespeeld te hebben staan we met 3-0 achter, maar hebben we evenveel kansen gehad. In de resterende 10 minuten scoort Zinkweg nog 2x een brengt zo de ruststand op 5-0. Zelf krijgen we in de laatste minuut ook nog een kans, maar die gaat er niet in.

In de rust werd erop gewezen door de trainers dat we niets weg gaan geven en dat we niet opgeven. Gewoon blijven voetballen en proberen om te scoren. We staan 5-0 achter, maar hebben zelf ook kansen gehad, dus kop omhoog en er weer tegen aan.
De 1e 10 minuten van de 2e helft krijgen we inderdaad weer kansen, maar de keeper van Zinkweg kan ze allemaal voorkomen. Dan scoort Zinkweg in de 46e en 50e minuut en zo staat het dan 7-0. Dan een tijdje geen kansen voor beide teams, maar in de 61e en 64e minuut soort Zinkweg weer en zo staat het 9-0. Zelf krijgen we nog een paar kleine kansjes en red Laurens nog een keer, waardoor de eindstand 9-0 wordt.
Vandaag verdient verloren van een team dat een stap verder is dan dat wij nu zijn. Wel goed om te zien dat we zelfs tegen dit soort teams kansen creëren en de uitslag had ook 9-5 kunnen zijn. Iedereen heeft vandaag hard gewerkt, maar ja soms is dat helaas niet genoeg.

In de RegioCup 4 wedstrijden gespeeld en daarvan 3 gewonnen met zelfs een positief doelsaldo, geen slecht resultaat voor Strijen JO14-1!