Strijen JO14-1 wint 3e RegioCup-wedstrijd van Poortugaal JO14-2

Scheidsrechter

B. van Jaarsveld

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 19 juni stond om 10.15 de 3e RegioCup-wedstrijd op het programma voor Strijen JO14-1, dit keer uit tegen Poortugaal JO14-2.

Netjes op tijd was iedereen aanwezig en vertrokken we richting Poortugaal. Daar konden we op de tribune van veld 1 de voetbalschoenen aantrekken om daarna de bespreking op het veld te doen. Na de bespreking de warming-up om zo klaar te zijn voor de tegenstander.

Om 10.10 floot de scheidsrechter voor het begin. We begonnen met Laurens in het doel, Dani, Mauro, Justin en Luca V. in de verdediging, Onno, Mika en Twan op het middenveld, Daniël, Kyano en Lars in de aanval en Noah, Robbe, Bas en Luca K. op de bank.

De 1e 5 minuten waren erg rommelig en zagen er van onze kant niet scherp uit. We dekten niet kort genoeg, we bewogen te weinig en gingen niet volle bak de duels aan. M.a.w. Poortugaal was scherper. Dit resulteerde in de 7e minuut in de terechte 1-0 voor Poortugaal. Dit schudde de jongens nog niet echt wakker.
In de 10e minuut de eerste echt aanval van Strijen, via Onno en Daniël werd Kyano aangespeeld, maar die stond net buitenspel.
In de 15e minuut een overtreding op Dani wat resulteerde in de wissel van Robbe voor Dani. Later kon Dani gelukkig wel weer meedoen.

In de 20e minuut weer een grote kans voor Poortugaal, maar die trof gelukkig geen doel. In de 21e minuut veroverde Lars de bal ter hoogte van de middenlijn en stuurt Kyano weg. Kyano gaat 1 op 1 op de keeper af en omspeelt de keeper en maakt de 1-1.
In de 24e minuut een vrije trap voor Poortugaal op een meter of 20. Niemand zet er een muur neer en zo is het een koud kunstje voor de speler van Poortugaal die dan ook de 2-1 scoort.
In de 28e minuut nog een corner voor Strijen die na wegwerken weer opnieuw erin gebracht wordt door Justin, maar levert helaas niets op.

Gelukkig fluit de scheidsrechter na 35 minuten voor de rust, die hebben we nodig om alles weer op de rails te krijgen.
In de rust de jongens aangegeven dat we het op deze manier niet gaan redden. We moeten echt scherper worden, korter dekken en vooral meer bewegen. We moeten het niveau halen van de vorige 2e wedstrijden, want daar zitten we nu een eind van vandaan.

De 2e helft heeft een heel ander gezicht dan de 1e helft. Nu dekken we wel kort, zijn we veel meer in beweging, tonen we meer initiatief en gaat de bal beter rond. In de 42e minuut verovert Justin de bal van zijn tegenstander, dribbelt goed in en stuurt met een mooie pass Kyano weg. Die wint het duel van zijn tegenstander en schiet mooi de 2-2 in het doel.

Nu hebben wij weer het heft in handen, we geven bijna niets weg en heersen weer op het middenveld. Het levert wat halve kansen op voor ons, maar we scoren niet. Poortugaal krijgt ook niet echt kansen meer.

In de 55e minuut is Twan sterk in het duel. Het stoomt op aan de linkerkant en speelt Kyano aan. Die scoort zijn 3e van de wedstrijd en brengt de stand op 2-3 in ons voordeel.
In de 62e minuut een cornerbal van ons die overgaat in een counter voor Poortugaal. Deze counter wordt door onze verdediging vakkundig onschadelijk gemaakt.
In de 63e minuut vindt de scheidsrechter het tijd om in het zonnetje te staan, wat al enkele keren gebeurde aan beide kanten was het wegtikken van de bal na een fluitsignaal. Nu was hij er klaar mee en stuurde hij Mika voor dit vergrijp 5 minuten eruit. We staan dus met een man minder.

In de 64e minuut doet hun spits precies hetzelfde en ook hij moet 5 minuten naar de kant. We staan weer 10 tegen 10. Alleen toen de spits de bal weg schoot, raakte hij Twan vol op zijn pols. Die heeft hier last van en moet gewisseld worden. Later in het weekend zou blijken dat de pols van Twan zwaar gekneusd is, beterschap Twan!

In de 72e minuut krijgt Bas de bal randje 16, omspeelt hij zijn man en komt schuin de 16 in. Met een bekeken schuiver brengt hij de 2-4 op het scorebord.Dit zorgt ervoor dat de punten in de tas zitten richting Strijen.Na enkele minuten vindt de scheidsrechter het ook genoeg en is het einde wedstrijd.

Na een matige 1e helft, weer een goede 2e helft. In de 2e helft hebben we laten zien wat we kunnen en zo terecht de wedstrijd gewonnen.