Strijen JO14-1 speelt thuis tegen NBSVV hun 2e wedstrijd voor de RegioCup

NBSVV JO14-1

Regio Cup Groep 3 9

12 juni 2021 10:00

A. Bruggeman

Zaterdag 12 juni was het dan eindelijk zover, de 1e thuiswedstrijd om de RegioCup waarbij we gebruik konden maken van de nieuwe kleedkamers. Om 9.15 was iedereen aanwezig in de kleedkamers die er mooi uitzien. We zaten in kleedkamer 1 en hadden de beschikking over genoeg ruimte en 4 werkende douches, wat een luxe! Complimenten namens de JO14-1 voor degene die hiervoor gezorgd hebben.
Dan op naar de wedstrijd, vorig jaar hadden we van deze tegenstander (toen nog onder de naam van SJO Korendijk) met 4-0 verloren, dus we waren gewaarschuwd. Tijdens de bespreking vooraf de jongens gezegd om te proberen om het niveau en de inzet van vorige week te halen. Toen werd er goed gespeeld met veel inzet. Voor de rest nog de gebruikelijke dingen herhaald, gezegd dat ze weer lekker met plezier moeten spelen en dan op naar veld 1 voor de warming-up.

De warming-up ging niet echt goed, het was allemaal een beetje tam. De trainers probeerden om dit te doorbreken, maar de rest van de warming-up was niet veel beter. Vlak voor het begin van de wedstrijd de jongens gewaarschuwd om gelijk scherp te beginnen, maar ja na zo'n warming-up wordt dat lastig....

De wedstrijd stond vandaag onder leiding van de goed fluitend heer A. Bruggeman. We starten in de volgende opstelling: Laurens in het doel, Robbe, Mauro, Justin en Luca V. achterin, Onno, Bas en Mika op het middenveld, Dani, Kyano en Lars voorin en Daniël, Noah, Twan en Luca K. op de bank.

Om 10.00 werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd en NBSVV trapt af. De voorhoede zet gelijk druk en Dani veroverd de bal en speelt gelijk Kyano in die na een kleine 30 seconde de 1-0 scoort. Dat is pas fel starten (en dat na zo'n warming-up). We houden de druk erop en na een 1-2 tussen Kyano en Lars kan Kyano net niet de 2-0 scoren. We strijden weer voor elke meter en gunnen elkaar de bal door lekker over te spelen.
In de 15 minuut een 1-2 tussen Lars en Dani en Lars stuurt daarop Kyano in de diepte weg, die omspeelt zijn tegenstander en schiet de 2-0 binnen. Gelijk daarna in de 17e minuut wordt vanaf het middenveld Kyano op links diep gestuurd, die trekt 2 man naar zich toe en ziet dan Lars vrijstaan in de 16. Met een goede pass vindt hij Lars en die scoort beheerst de 3-0.  Na 20 minuten gespeeld hebben we nog geen enkele grote kans weggegeven en staan we met 3-0 voor.

Inmiddels zijn de wissels erin gekomen en die gaan lekker mee in de flow. In de 23e minuut een mooie aanval die begint bij Twan en gaat via Bas naar Daniel die Kyano vindt en Kyano schiet zijn 3e doelpunt van de dag binnen en zo is het 4-0.
In de 25e minuut de eerst grote kans voor NBSVV, maar ja wij hebben Laurens op doel staan dus blijft het 3-0.
In de 30e minuut vinden Daniël en Kyano elkaar makkelijk maar helaas scoort Daniël net niet. In de laatste 5 minuten heeft Daniël nog 2 goede acties die net geen doelpunt opleveren.

Dan is het rust en kunnen we eindelijk even op adem komen. In de rust als eerste de jongens erop gewezen dat je zo moet reageren als een trainer zegt dat de warming-up niet scherp genoeg is. Complimenten voor de start. Even wat puntjes aangestipt en voor de rest scherp blijven en lekker blijven voetballen. Na een beetje te zijn afgekoeld en tot rust te zijn gekomen gaan we weer op voor de 2e helft.
NBSVV heeft het in de 2e helft iets anders neergezet, waardoor we er wat minder snel doorheen komen. In de 10 minuut moet Laurens weer reddend optreden na een grote kans voor NBSVV. In de 12e minuut veroverd Justin de bal op een meter of 25 voor zijn eigen doel. Hij zet een demarrage in, loopt 2 man voorbij en geeft de bal diep op Noah die alleen op de keeper af kan gaan en beheerst de 5-0 scoort.

In de 18e minuut een uitbal voor NBSVV en via een aantal benen beland de bal bij een speler van NBSVV die de 5-1 scoort. Kan gebeuren, kop omhoog en weer door. In de 19e minuut steekt Justin weer een groot deel van het veld over en stuurt Daniël diep weg. Deze keer redt de keeper mooi op de inzet van Daniël.In de 25e minuut een mooie combinatie van NBSVV die mooi afgerond wordt en zo wordt het 5-2. Was gewoon een goede aanval en daar kan je weinig aandoen.In de 30e minuut krijgen we een cornerbal, die Daniël op onze linkerkant gaat nemen. Hij draait de bal mooi in bij de 1e paal waar Luca K. de bal verlengt met het hoofd. Voor het doel staat Noah op te letten en frommelt de bal tussen aardig wat benen door het doel in en zet zo de 6-2 eindstand op het bord.

Vandaag weer een wedstrijd gezien waar we als team spelen met veel inzet en de duels willen winnen. We gunnen elkaar de bal en voorin zijn we net zo blij met een assist of als een ander scoort dan wanneer we zelf scoren. Achterin geven we weinig weg en gaan we steeds meer coachen en elkaar neerzetten op de juiste plaats. Het middenveld werkt zich een slag in de rondte en zet de aanvallers aan het werk. Het was vandaag een echte teamprestatie, complimenten voor de spelers!
Op naar volgende week voor de 3e wedstrijd in de RegioCup en dan gaan we bij Poortugaal op bezoek.