Strijen JO14-1 speelt uit bij Spijkenisse JO14-3 op 5 juni hun eerste RegioCup wedstrijd

Spijkenisse JO14-3

1 - 6

Strijen JO14-1

Regio Cup Groep 3 9

5 juni 2021 11:30

T Verhoeven

Zaterdag 5 juni was het dan eindelijk weer eens zover, een wedstrijd voor het "echie". De afgelopen tijd heeft de JO14-1 2x in de week getraind en op zaterdag was er ook altijd animo om te trainen. Af en toe trainde we niet, zodat we een oefenwedstrijd tegen de JO12-1 of tegen de JO15-2 konden spelen, maar nu eindelijk weer een echte wedstrijd.

Om 10.00 uur vertrokken we met 5 auto's richting Spijkenisse, na een kleine omleiding door een onoplettendheid van de trainer waren we toch nog op tijd bij Spijkenisse. Helaas geen kleedkamer, geen drinken in de rust en een warming-up op een bijveldje, maar niets kon de pret op dit moment drukken, want we konden weer voetballen.

Na een korte bespreking, een lekkere warming-up en de opstelling waren we er klaar voor. We begonnen met Laurens in het doel, Robbe, Mauro, Justin en Luca achterin, Onno, Bas en Twan op het middenveld en Daniël, Joey en Lars voorin. Op de bank zaten Dani, Mika, Noah en Kyano.
Om 11.30 floot de vrouwelijke scheidsrechter voor het begin.
We hadden de bal en speelde die lekker rond en probeerde aanvallen op te zetten. Dit lukte en we kregen een paar kansjes en we gaven niets weg.

In de 6e minuut een duel waarbij Twan verkeerd terecht kwam en verzorgd moest worden en zodoende kwam Mika al vrij snel voor Twan erin. Twan kon gelukkig verderop in de wedstrijd weer meedoen. In de 12e minuut een goede actie van Joey die de diepgaande Lars mooi aanspeelde, die zette goed door onder druk van een verdediger en schoot beheerst de 0-1 op het bord. Spijkenisse probeerde het wel, maar achterin stonden we goed en kort te dekken. In de 15e minuut probeerde Spijkenisse het van afstand, maar Laurens stond op te letten en redde ons van de 1-1. Hierna nog een kans voor Spijkenisse die Laurens via de kruising onschadelijke maakte.

Intussen waren de andere wisselspelers in het veld gekomen en dat zorgde weer voor wat nieuwe energie. Mika vond in de 29e minuut Kyano in de spits, die had een goede actie en schoot van een meter of 16 de 0-2 binnen. Iedereen speelden nog steeds volle bak en gaf alles. Dit gaf al wat irritatie bij Spijkenisse en zeker bij hun grote, lange spits die er vandaag gewoon niet aan te pas kwam tegen Justin en de rest van onze verdediging. Op slag van rust zette Noah goed door en speelde Kyano aan, die kon na een mooie actie Daniël vinden die mooi de 0-3 binnen schoot.Het was ook gelijk rust. Konden de jongens even tot rust komen en lekker wat drinken. In de rust aangegeven dat het zaak was om zo door te gaan en Spijkenisse geen kans te geven terug te komen in de wedstrijd. Ze hadden ook een paar goede spelers, maar die konden vrij weinig tegen onze spelers uitrichten.

Na de rust was het opeens binnen 5 minuten 1-3, geen idee hoe dit kwam. De trainers waren wel benieuwd hoe er nu gereageerd zou worden door de spelers. Nou dit was simpel, aftrap nemen, bal rondspelen en Kyano de 1-4 laten scoren. Dit was wel een hele duidelijke en goede reactie van het team.

Spijkenisse is nog 1x gevaarlijk geweest met schot van de zijkant die via Laurens en de lat weer het veld in stuiterde (misschien was deze bal wel achter de lijn geweest, maar niemand bij Spijkenisse dacht hieraan, alleen de Strijen-verdediging en die hielden hun mond dicht). Toen Bas (met links!) beheerst in de 18e minuut de 1-5 maakte, was de wedstrijd gelopen.
In de 2e helft hadden we iets wind mee, dus wat probeer je dan bij deze stand als je een cornerbal krijgt...juist gewoon in 1x erin draaien. Joey was 2x dichtbij, maar het lukte helaas net niet. Wat doe je dan de 3e keer, leg je hem toch gewoon bij de 2e paal op het hoofd van Lars neer. Lars kon zo met het hoofd de eindstand bepalen op 1-6.

In de laatste minuut moest een speler van Spijkenisse (weer de spits) nog even rare actie vol frustratie tegen Justin uitvoeren, nergens voor nodig, maar ja hij was er denk ik niet zo blij mee dat Justin hem de hele wedstrijd in zijn broekzak had zitten.... Voor de rest een leuke wedstrijd die we gewoon terecht gewonnen hebben.

Ik heb vandaag een wedstrijd gezien waar het verschil werd bepaald op inzet, balcontrole, samenspel en werklust voor elkaar. We gingen voor iedere meter en hielpen elkaar waar nodig. Iedereen deed zijn best en gaf alles, zo was deze overwinning een mooie teamprestatie. We waren gewoon beter vandaag.

Op naar volgende week als NBSVV JO14-1 op bezoek komt.