Datum

10 oktober 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na 3 gewonnen wedstrijden stond vandaan de wedstrijd tegen Hekelingen op het programma. Op een vrijwel leeg sportpark lag het 2e veld er schitterend bij. Onze tegenstander was met 16 man komen opdagen en de leeftijd leek niet boven de 20 uit te komen. Dat leek een lastige wedstrijd te worden. Na een kwartier was dit ook in de score uitgedrukt. 3-0 achter na slap verdedigen en niet ingrijpen waarvan de spits dankbaar gebruik maakte. Een afstraffing leek in de maak, maar hier dacht Rene anders over. Na al een keer geprobeerd de keeper te verrassen met een lob, legde die deze keer aan voor een schot van 30 meter, die schitterend over de keeper heen viel. Hierna drukten we door en kon Rick terugleggen op Alwin die hem licht raakte met buitenkant rechts. De bal hobbelde richting de doellijn en werd door een verdediger achter de lijn weggewerkt. Moeilijk te zien, maar de scheidsrechter keurde hem goed.

Een paar minuten later werd Alwin door Ron in de diepte gestuurd. Rene stond voor doel, maar Alwin verraste de keeper in de korte hoek. 3-3 ruststand. Waar Sparta een hele wedstrijd over deed tegen AZ lukt ons in een helft

In de tweede helft vielen Quintin en Dave in voor Simon en Richard. Quintin had het op zijn heupen en zorgde voor veel gevaar over de linkerkant. Hij zorgde ook voor de verdiende 4-3, maar ondanks dat de bal een meter achter de lijn was, werd het doelpunt niet toegekend. De grensrechter had het niet gezien.

Hierna werd hij bij 1 van zijn acties neergelegd in de zestien meter. Leon ging achter de bal staan en schoot hem klem in de hoek, waar ook de keeper op gokte. Doordat de keeper hier al lag voordat de bal genomen was, moest de penalty worden overgenomen en deze keer schoot Leon hem feilloos in.

We zakten door de vermoeidheid iets terug en Hekelingen wisselde veelvuldig waardoor ze met de verse krachten een overwicht kregen. Veel kansen leverden dit niet op, buiten 2 goed genomen vrij trappen die door Michel onschadelijk werden gemaakt.

In de laatste minuut werd Quintin bij een corner weer neergelegd en ook deze keer faalde Leon niet. Al met al een verdiende overwinning waarbij we het ons wel moeilijk gemaakt hebben.