Strijen JO14-1 loopt punt mis tegen ST Herkingen/NTVV JO14-1

Datum

26 september 2020 11:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 26 september moesten we om 11.00 uit in Nieuwe-Tonge spelen tegen ST Herkingen/NTVV JO14-1. Iedereen was op tijd om te vertrekken en zo vertrokken we richting onweer en regen in Nieuwe-Tonge (gelukkig hebben we tijdens de wedstrijd maar een paar druppels gehad en ging de 2e helft zelfs de zon schijnen). Helaas waren Kyano en Noah er vandaag wegens een blessure niet bij.

Bij NTVV snel omkleden (onder het genot van een muziekje) en de bespreking. Je hoopt tijdens de bespreking de jongens punten aan te geven waar ze op moeten letten en wat ze moeten doen om het voetballen zo makkelijker te maken. De ene keer dringt het wel door bij iedereen de andere keer helaas niet. Vandaag was helaas zo'n dag dat het niet bij iedereen doordrong.

Om 11.00 begonnen we de wedstrijd met Laurens in het doel, Robbe, Mika, Twan en Luca achterin, Onno, Mauro en Bas op het middenveld, Janos, Dani en Lars voorin en Joey en Daniël begonnen in de wissel. De 1e kans van de wedstrijd was voor Janos, maar het leverde niet meer dan een corner op. De 2e kans van de wedstrijd, in de 5e minuut, was voor de tegenstander en leverde helaas de 1-0 achterstand op. Achterin werd helaas niet kort genoeg gedekt de 1e helft en dat zorgde voor de nodige problemen bij ons. In de 7e minuut stuurt Mauro Janos diep, die passeert zijn man en geeft voor op Dani. Dani stuit helaas op de keeper, maar de rebound is voor Lars en zo staat het al snel weer 1-1. Je hoopt dat dit de jongens wakker schudt, maar helaas... ST Herkingen/NTVV is op dat moment feller en beter, mede omdat we te veel ruimte in de dekking weggeven. In de 21e minuut komen we dan ook terecht op achterstand, een schot vanaf de "16" vliegt er mooi in...2-1 achter. In de 24e wordt het zelfs 3-1 na een mooie combinatie gevolg door een mooi schot. Ja helaas we zitten er niet kort genoeg op. Zelf krijgen we ook wel een enkele kans, maar scoren doen we niet. In de 29e minuut een combinatie tussen Onno en Janos aan de rechterkant en Janos schiet de 3-2 binnen. In de 31e minuut wordt het zelfs 3-3 nadat Daniël goed doorgaat op rechts en de bal voorgeeft op Lars die beheerst afrond...., maar de grensrechter staat te vlaggen en de scheidsrechter fluit voor buitenspel dus de 3-3 gaat niet door. Na afloop hoor je van ouders dat het geen buitenspel was en van de grensrechter dat hij twijfelde, maar ja daar heb je niets meer aan.

We gaan de rust in met 3-2 achter i.p.v. 3-3, maar gezien de 1e helft mogen we daar blij mee zijn. In de rust aangegeven wat er fout gaat en wat er goed gaat. Schepje er boven op en er is van alles mogelijk.

De 2e helft een heel ander Strijen, we zijn feller en werken nog harder (sommige waren echt helemaal kapot na de wedstrijd). Ook dekken we korter en feller. In de 2e minuut een vrij trap van Bas die net naast gaat. In de 4e minuut een mooie actie van Joey die met een steekbal Daniël wegstuurt, Daniël scoort niet, maar de aanval gaat nog door. Uiteindelijk komt de bal bij Joey terecht die vanaf een meter of 18 de 3-3 scoort. ST Herkingen/NTVV komt er alleen nog uit via de counter met enkele snelle jongens. Uit 1 van deze counters scoren ze in de 10e minuut de 4-3. Weer moet Strijen in de achtervolging. Maar dat duurt niet lang, want in de 12e minuut scoort Bas, na een scrimmage in de "16" de verdiende 4-4. Het gaat nu 2 kanten op wij in de aanval en ST Herkingen/NTVV op de counter. En ja hoor, in de 16e minuut krijgen we de 5-4 achter onze oren na een zondagsschot van zo'n 20 meter. Nu voor de 5e keer dat we achterstaan, al 4 keer zijn we teruggekomen lukt het de 5e keer ook nog....? In de 22e minuut een goede actie van Bas, maar die beland op de paal. Janos krijgt nog een goede schietkans, maar schiet over. De tegenstander komt er ook nog gevaarlijk uit, maar de verdediging in samenspel met de keeper geeft geen doelpunt weg. Dan na 35 minuten fluit de scheidsrechter af en verliezen we onverdiend deze wedstrijd. ST Herkingen/NTVV was de 1e helft beter, maar Strijen was de 2e helft beter dus een gelijkspel had terecht geweest.

Jammer dat de 1e helft niet iedereen deed wat hij moest doen, maar de 2e helft hebben we laten zien dat we het wel kunnen. We gaan lekker trainen komende week en op naar komende zaterdag als dan koploper Zinkwegse Boys op bezoek komt. Dan gewoon vanaf de 1e minuut scherp met zijn allen en wie weet wat er dan mogelijk is....