Strijen JO14-1 opent de competitie tegen Spijkenisse JO14-3

Scheidsrechter

A. (Arie) Bouman

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 19 september stond om 10.00 uur de opening van de competitie voor Strijen JO14-1 thuis tegen Spijkenisse JO14-3 op het programma. De beker was gebruikt als oefenprogramma, dus vandaag moesten we er staan. Om 9.15 verzamelde we en iedereen was keurig op tijd. Even snel de schoenen aan en we waren klaar voor de bespreking. Er werd aangegeven wat er verwacht werd van de jongens, maar dat weten de jongens wel. Nu is het zaak om dat een hele wedstrijd, maar zeker aan het begin van de wedstrijd te doen.

Om 10.00 floot de goed fluitende scheidsrechter A. Bouman voor het begin van de wedstrijd. We begonnen met Laurens in het doel, Kyano, Mika, Twan en Luca achterin, Onno, Mauro en Bas op het middenveld, Dani, Joey en Lars voorin en Noah, Robbe, Daniël en Janos begonnen als reserve. We begonnen vandaag gelijk scherp, we dekte kort op de man en waren fel in de duels. Na een minuut of 10 stond iedereen goed en wisten we het spel naar ons toe te trekken. Zo kregen Joey en Lars enkele kansen om de score te openen, maar het bleef 0-0. Achterin stond de verdediging als een huis en we gaven dan ook niets weg. Laurens hoefde dan ook nog niet in actie te komen. Het middenveld werkte keihard en heerste deze wedstrijd op het veld. Na 25e minuten kon Lars alleen op de keeper afgaan en de 1-0 scoren. Wat volgde was een schot net langs de kruising van Bas en een vrij trap van Joey die net naast ging. In de 31e minuut speelde Bas Joey in die de bal met zijn hak verlengde naar Lars, die ging zijn man voorbij en schoot de 2-0 binnen. Vlak voor rust nog een goede actie van Dani die zijn schot maar net gekeerd zag worden door de keeper. Ruststand 2-0 voor Strijen.

In de rust waren de jongens vrolijk en uitgelaten door deze 2-0 voorsprong en het goede spel. Tijdens het drinken van de limonade erop gewezen dat we niet moeten verslappen, de bal lekker blijven overspelen, elkaar de kansen gunnen, kort op de man zitten en hard blijven werken. De jongens begrepen de boodschap.

De 2e helft zetten we gelijk weer druk en gingen we door waar we mee gestopt waren. In de 4e minuut veroverde Noah de bal en speelde Joey in. Joey zag Mauro vrijstaan, legde de bal goed breed en Mauro schoot van een meter of 18 de bal keihard het doel in 3-0. Lekker zo'n begin. In de 7e minuut ving Janos de achterbal van de keeper van Spijkenisse op en stuurde Joey weg, die schoot beheerst de 4-0 binnen. Spijkenisse kwam op dit moment niet verder dan via hun snelle spitsen op de counter te spelen. Zo kregen ze 1 grote kans die hun spits oog in oog met Laurens mis schoot. In de 10e minuut veroverde Bas de bal een meter of 5 buiten zijn eigen 16 metergebied. Hij stak het middenveld over, de spitsen maakte goed ruimte door vrij te lopen, hij passeerde 1 man en knalde met een verwoestend schot van een meter of 20 de 5-0 binnen. Dit was wel de actie van de wedstrijd! Hierna gingen we iets slordiger spelen en werden meerdere kansen onbenut gelaten. In de 22e minuut stuurde Mauro met een mooie pass Daniël weg, die was sneller dan zijn tegenstander en scoorde de 6-0. In het restant van de wedstrijd lieten we de teugels iets vieren en kregen we nog maar een enkele kans, maar helaas gaven iets te veel ruimte weg en scoorde Spijkenisse nog 2x. Hierdoor werd de eindstand 6-2 in ons voordeel.

Al met al een goede wedstrijd van onze kant. Waarin we hebben laten zien wat we kunnen en we vanaf het begin scherp waren. We hebben gespeeld als team door met en voor elkaar te spelen. De trainers waren dan uiteraard ook tevreden met het spel en het resultaat. Op naar volgende week waar dan de uitwedstrijd tegen ST Herkingen/NTVV wacht.