Strijen JO14-1 verliest uit bij GOZ JO14-1 de 2e bekerwedstrijd

3 - 0

Strijen JO14-1

Groep 3 29

5 september 2020 12:30

Zaterdag 5 september 2020 stond de 2e bekerwedstrijd voor Strijen JO14-1 op het programma, om 12.30 uur uit tegen GOZ JO14-1.
Vooraf hadden we te horen gekregen dat er geen kleedkamer beschikbaar was, dus iedereen was al omgekleed aanwezig om op tijd te vertrekken. Bij aankomst in Mijnsheerenland konden we gelijk door naar ons veld, waar we de voetbalschoenen zouden aantrekken en de bespreking hielden. Aangezien we geen kleedkamer hadden zorgde GOZ ervoor dat de limonade in de rust op het veld bezorgd werd.

Na de bespreking en de warming-up waren we klaar om te beginnen. We begonnen met Laurens in het doel, Kyano, Mika, Twan en Dani in de verdediging, Robbe, Mauro en Janos op het middenveld, Lars, Bas en Joey in de voorhoede en Onno, Luca, Noah en Daniël op de reservebank. Helaas was niet iedereen topfit, dus met de wissels werd het vandaag erg rommelig.

Iets voor half 1 floot de goed leidende scheidsrechter voor het begin. We probeerden gelijk te voetballen, maar kwamen er moeilijk doorheen. GOZ had veel jongens achter de bal en gokte met hun 2 snelle en goede spitsen op de counter. Zelf kregen we toch het eerste kansje binnen enkele minuten maar de keeper van GOZ stond de 0-1 van Lars in de weg. In de 6e minuut kwam GOZ er via een counter razendsnel uit en scoorden de 1-0. Helaas was niet iedereen in hun beste doen vandaag, dus we zagen aan de kant al dat het vanmiddag een moeilijk middag zou worden. Toch bleven we het proberen en na 20 minuten was er een goed schot van Joey van een meter of 25, maar de keeper kon deze pakken. Deze keeper was rond de 1.80 meter en was 1 van de betere spelers vanmiddag bij GOZ (helaas voor ons...). In de 25e minuut scoorde GOZ zelfs de 2-0 na een goede aanval van hun kant. Vlak voor rust hadden we nog een kansje via Joey, maar dat was het dan ook wel. De 1e helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Wij hadden niet echt veel kansen gehad, maar Laurens had nog wel enkele keren redding moeten brengen.

In de rust er op gehamerd dat er nog wel wat te halen valt als we als TEAM keihard gaan werken en voetballen. We moeten gewoon hun spitsen kort zetten, want die zijn verreweg het gevaarlijkst bij GOZ. Lekker even uitrusten en wat drinken in het flauwe zonnetje dat inmiddels scheen.
Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft, maar na een counter van hun rechterspits was het al na 5 minuten 3-0. Maar Strijen gaf niet op en we bleven ervoor gaan. We bleven de duels aangaan en probeerden te voetballen. Zo kregen we nog enkele kansjes en hadden we een paar mooie afstandsschoten. Zeker een schot van Janos en een van Bas had een doelpunt verdient, maar ja daar dacht de keeper van GOZ anders over. Ook Laurens redde nog een paar keer mooi op aanvallen en schoten van GOZ dus bleef de stand 3-0. Na 35 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en zat de wedstrijd erop.

Helaas vandaag niet het resultaat waar vooraf op gehoopt was, maar gelukkig is er zaterdag weer een wedstrijd. Dus van de week weer lekker trainen en dan op naar zaterdag.