Strijen JO14-1 uitgeschakeld in de beker

Excelsior R. JO14-2

Groep 3 29

12 september 2020 10:00

W (Wim) de Geus

Zaterdag 12 september stond voor Strijen JO14-1 de 3e bekerwedstrijd op het programma tegen Excelsior Rotterdam JO14-2. Bij een gunstig resultaat was er nog een kleine kans dat we naar de volgende ronde zouden gaan in de beker. Een leuke bijkomstigheid vandaag was dat we bezoek kregen van een KNVB-scout. Die wilde Strijen JO14-1 wel eens aan het werk zien. Dit is natuurlijk een extra motivatie voor de jongens.
We verzamelde om 9.15, kleedde ons om en hielden de wedstrijdbespreking. We zouden vandaag gewoon proberen om te voetballen zoals we altijd doen. Niet opeens gekke dingen gaan doen, omdat er een scout langs de lijn staat. Na de bespreking deden we de warming-up en zorgden dat we klaar waren voor de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd met Laurens in het doel, Kyano, Mika, Twan en Luca achterin, Onno, Mauro en Robbe op het middenveld, Janos, Bas en Lars voorin en Dani, Daniël en Joey op de reservebank. Noah was helaas geblesseerd.Om 10.00 uur floot de goed fluitende scheidsrechter W. de Geus voor het begin van de wedstrijd. We werden gelijk wat naar achteren gedrukt door Excelsior. Helaas stonden we iets te ver van onze man af en zo kon Excelsior de bal goed rondspelen en een aanval opzetten. In de 2e minuut schakelde we goed om, de bal werd op Lars ingespeeld, die speelde Bas in en Bas stuurde gelijk Janos diep weg. Janos sneed goed naar binnen voor zijn tegenstander langs en ging alleen op de keeper af en scoorde 1-0. Excelsior ging gelijk nog meer druk naar voren zetten en nog steeds dekte we niet kort genoeg en waren we niet fel genoeg in de duels. In de 8e minuut werd een voorzet van Excelsior verkeerd geraakt door een Strijense voet en stond het opeens 1-1. Strijen kon niet meer doen dan in de omschakeling eruit komen wat af en toe lukte. In de 12e minuut werd het zelfs 1-2 voor Excelsior doordat er een speler helemaal vrij kon inschieten bij de 2e paal. Deze achterstand maakte Strijen wat wakkerder. Tot nu toe had Excelsior het betere van spel, maar vanaf nu kregen we iets meer grip op hun spel. Excelsior bleef de bal meer overspelen, maar Strijen kwam er bij balbezit goed uit. Zo schoten Mauro en Lars zonder resultaat op doel en kon Janos een paar goed doorkomen in een 1 tegen 1 situatie. Helaas stond de keeper iedere keer in de weg. Vlak voor rust werd het zelfs nog 1-3 voor Excelsior doordat ze van randje "16" de bal goed inschoten en buiten bereik van Laurens ging de bal erin. De 1-3 was tevens de ruststand.

In de rust de jongens erop gewezen dat we korter moeten dekken en feller de duels moeten aangaan. Als we Excelsior de tijd geven om te voetballen dan doen ze dat wel, geven we ze minder tijd door korter en feller te gaan staan dan wordt het voor hun een stuk lastiger. Qua kansen deden we echt niet onder voor Excelsior, alleen vergaten we te scoren. Dus 2e helft gewoon volle bak! In de 2e helft zag je gelijk dat we een stuk feller waren en Excelsior kort dekte. Hun aanvallers hadden het een stuk lastiger tegen onze verdedigers, sommige hebben we zelfs de hele 2e helft niet "gezien". In de 4e minuut werd Janos, door een diepe bal van Joey alleen op de keeper af gestuurd, alleen nu was de keeper de winnaar. In de 6e minuut een counter van Excelsior en hun snelle spits kon alleen op Laurens afgaan. Laurens kwam uit en verkleinde zijn doel waardoor de spits op de paal schoot. Helaas was een speler van Excelsior er eerder bij dan onze verdedigers en hij kon simpel de 1-4 intikken. Voor de rest van de wedstrijd heeft de verdediging weinig weggegeven, af en toe een scrimmage en een klein schotje, maar die waren voor Laurens. Het middenveld werkte weer keihard (zoals gebruikelijk) en veroverde diverse ballen. Daarna werden gelijk de aanvallers aan het werk gezet die elkaar steeds makkelijker gaan vinden in de combinatie (ook door het goed meedoen van het middenveld). We konden zo enkele leuke kansen/mogelijkheden creëren, maar geen enkele trof doel. Tot de 30e minuut, een goede aanval/actie van Daniël werd afgesloten met een schot richting doel, waar Lars met een intikker de 2-4 kon scoren, maar helaas floot de scheidsrechter voor buitenspel. Een doelpuntje hadden we de 2e helft wel verdiend, maar ja die kregen we niet. Na 35 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
In deze wedstrijd was Excelsior beter, maar we waren zeker niet kansloos. Zeker de 2e helft hebben we een goede helft gespeeld met felle duels, goed overspel en mooie aanvallen. We werkten keihard met elkaar en voor elkaar. Dat we dan nog net niet het net vinden is een kleinigheidje (maar wel een belangrijke...) waar we gewoon aan gaan werken op de trainingen.

Na afloop nog even met de KNVB-scout gesproken, helaas heeft niemand een uitnodiging gekregen, maar hij zag wel enkele spelers positief opvallen. We gaan dus gewoon weer lekker trainen en op naar komende zaterdag, dan staat de 1e competitiewedstrijd op het programma.