Strijen JO14-1 speelt 1e bekerwedstrijd tegen Cabauw JO14-1

3 - 1

Cabauw JO14-1

Groep 3 29

29 augustus 2020 10:00

Zaterdag 29 augustus 2020 stond voor Strijen JO14-1 de 1e bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander was Cabauw JO14-1 uit Lopik, een tegenstander die we nog nooit tegengekomen waren. De meeste ouders waren dan ook blij dat we thuis speelden en niet uit.
De voorbereiding is 5 trainingen oud, maar sommige hadden nog maar 1 of helemaal geen enkele training in de benen. Hoe we er dus voorstaan zouden we vandaag gaan zien.

Om 9.10 verzamelden we ons in de nieuwe tijdelijke kleedruimte/portocabin vanwege de verbouwing van onze eigen kleedruimte. Deze verbouwing wordt uitgevoerd door onze trainingspakkensponsor Aannemingsbedrijf P. & G. Hooghwerff B.V. Iedereen was op tijd aanwezig behalve 1 van de trainers, die had zich verslapen....

Na de bespreking en de opstelling gingen we naar veld 3 voor de warming-up. Die verliep niet helemaal volgens plan, aangezien sommige nog niet helemaal wakker waren (maar ja, is ook weer wennen zo'n wedstrijd sinds lange tijd). Aan het einde van de warming-up nog even een verfrissend buitje en we waren er klaar voor.

We begonnen de wedstrijd met Laurens in het doel, Kyano, Mika, Twan en Luca achterin, Robbe, Mauro en Janos op het middenveld, Lars, Bas en Joey in de voorhoede, Onno, Noah, Dani en Daniël begonnen als wissel. De wedstrijd werd vandaag gefloten door de heer A. Bouman.
We begonnen goed aan de wedstrijd en waren wakker. Achterin werd kort gedekt, het middenveld stond goed en voorin werden acties gemaakt. Al in de 5e minuut een mooie actie op rechts van Lars waar hij zijn tegenstander poort en vervolgens de bal net niet bij Joey krijgt. In de 11e minuut een mooie steekbal van Janos op Joey maar helaas geen doelpunt. Ook Cabauw kan voetballen en in de 12e minuut moet Laurens redding brengen om de 0-0 op het scorebord te houden. In de 17e minuut een cornerbal van Luca op rechts die precies bij Joey komt, Joey haalt in 1x uit vanuit de lucht maar helaas tegen een tegenstander aan en wat volgt is nog een cornerbal die niets oplevert. Hierna enkele schoten van Cabauw, maar Laurens staat goed opgesteld. Cabauw probeert het wel, maar de betere kansen zijn voor ons. In de 24e minuut struikelt een Cabauw-speler over de benen van een Strijen-verdediger en de goed fluitende scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Laurens concentreert zich, maar is kansloos op de goed genomen strafschop....0-1. In de 33e minuut komt dan toch de gelijkmaker. Bas stuurt Lars de diepte in, die gebruikt zijn lichaam om zijn tegenstander voor te blijven en schiet de 1-1 binnen. Dit is tevens de ruststand.

In de rust de jongens erop gewezen dat het goed staat, we hard werken en ze mooie dingen laten zien. Het had ook zomaar 4-2 kunnen staan. Geen gekke dingen gaan doen, gewoon zo blijven voetballen dan komen de doelpunten vanzelf.

De 2e helft is net een minuut oud of de Noah zet druk op zijn tegenstander en die verspeelt de bal. Deze bal komt bij Joey terecht die met een mooie actie Lars de diepte instuurt. Lars kan met een bekeken balletje in de het zijnet de keeper passeren en de 2-1 scoren. Strijen zet gelijk door en ruikt zijn kans op meer doelpunten. Een schot van Joey (of was het een voorzet...) van de zijkant beland op de kruising. Nog enkele kleine kansjes voor Strijen maar geen doelpunten. Cabauw blijft het ook proberen, maar het Strijens middenveld werkt keihard en de verdediging staat als een huis. Het enkele kansje dat we weggeven is een prooi voor Laurens. In de 18e minuut jaagt Noah door bij een terugspeelbal op de keeper van Cabauw. Deze schiet door de druk de bal slecht uit en zo in de voeten van Daniël. Daniël zet aan, gaat op de keeper af en scoort netjes de 3-1. De rest van de wedstrijd nog wat kansjes voor beide teams, maar gescoord wordt er niet meer. Zo wint Strijen de 1e bekerwedstrijd met 3-1.
Er was vandaag genoeg inzet en bereidheid om voor elkaar te werken. Ook werden er goede aanvallen opgezet en was er oog voor de vrijstaande man. En natuurlijk kan er nog genoeg verbeterd worden, maar voor een 1e wedstrijd was het meer dan voldoende. Er is genoeg laten zien om verder mee te gaan, dus we gaan weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd.