5 - 2

Strijen 35+1

Groep 1 10

5 september 2020 12:30

We moesten tegen Coal een op papier sterk en jong team want NSVV moesten alle zeilen bijzetten na 0-2 achterstand om nogal gelukkig te winnen met 3-2.

We begonnen de wedstrijd zonder Denny en Govert. Denny met jeugd elftal mee en Govert niet fit en corona test ondergaan. Er waren geruchten dat Govert al uitslag had voor de test.

We werden vanaf de eerste minuut gelijk onder druk gezet en moesten dan ook alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. We stonden overigens behoorlijk goed en we kregen zelfs gaande weg de eerste helft wat kleine kansjes mogelijkheden. Zelfs Ed die nooit mee naar voren gaat kreeg een schot kans. Maar helaas voor Ed verdween de bal via de kruising van de lat en paal van de ballenvanger in de bosjes. Kort daarna na goed druk zetten van onze verdediging op de helft van Coal kreeg Gerrit de bal toe geschoven op randje 16. Iedereen riep schieten, Gerrit keek nog een keer en zag het heel goed de keeper stond te ver voor zijn doel. Met een geweldige boogbal die alleen voetballers van het niveau Messie Cruijff kunnen maken belande de bal in het doel 0-1. Geweldige doelpunt en volgens mij zijn mooiste ooit. Na de wedstrijd kreeg ik te horen dat Gerrit dit bij Ventura Sport regelmatig deed. Coal die normaal gezien al op een ruime voorsprong had moeten staan was daarna even van slag. Wij profiteerde maximaal nu was het Alwin die met een boogbal ala Gerrit het doel trof. Maar eerlijk is eerlijk van Gerrit was hij mooier. Kort daarna kon Roland alleen op de keeper af gaan maar werd helaas vast gepakt. Normaal gezien rood maar gezien het niveau schijnbaar niet nodig. Ik denk dan oke rood een beetje zwaar gestraft maar geeft dan geel hoor je niemand. Kort daarop werd Alwin in de zestien neergelegd en had de bal op zestien gemoeten maar helaas ook dat feestje ging niet door. Coal had dus ook 0-4 achter kunnen staan. Maar 4-2 voor Coal had ook gekund. Ruststand derhalve 0-2 voor de oudjes. Aan die rust waren we wel toe want het tempo lag wel erg hoog voor onze begrippen. We waren er ons dan ook wel van bewust dat wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Coal kwam dan ook in de tweede helft met vier verse krachten binnen het veld en zeker geen slechtere. Het kwam dan ook erg ongeloofwaardig over dat deze spelers bij het team hoorde.

Na de thee was binnen vijf a tien minuten onze voorsprong omgebogen in 3-2 achterstand. Buiten een goede voorzet van Roel op Alwin die de bal op de paal schoot kwamen we niet meer. Coal wist nog twee keer te scoren in een tweede helft die dus eindigde in een 5-2 nederlaag. Coal gefeliciteerd en succes verder in de kompetitie. Jongens goede  eerste helft en wat mindere tweede tegen een sterke tegenstander.