4 - 1

Strijen 35+1

Groep 1 10

12 september 2020 15:30

We moesten de laatste bekerwedstrijd tegen de nieuwe eerste klasser NSVV. Die als Coal weet te winnen van De Jonge Spartaan op doelsaldo nog eerst in de poule kan worden. In januari hadden we al tegen ze geoefend met vier spelers van het vijfde erbij werden we op een behoorlijke nederlaag getrakteerd. We waren dan ook gewaarschuwd over de aanvalskracht van NSVV met Niek van Kuijk en Karel Snijders als sterk makers in het team.

We begonnen met Alwin als laatste man en Ben in de spits. De wedstrijd ging redelijk gelijk op met best wel veel bal bezit van onze kant. Toch voelde je wel als NSVV aan de bal was dat het voor wat dreiging zorgde maar Alwin zorgde met zijn loop vermogen voor rust in de defensie. Toch resulteerde dit na ongeveer twintig minuten in een 1-0 voorsprong na simpele inkopper van de spits die helemaal vrij stond. We bleven vervolgens best wel goed voetballen en dat werd ook beloont in de verdiende gelijkmaker door Roland die een weg geschoten bal van een Numansdorper nogal gelukkig van richting veranderde 1-1. NSVV was even van slag en Ben, Roland en Denny had ze nog meer pijn kunnen doen door minimaal twee keer te scoren voor rust. Nu was de rust 1-1.

Na de thee ging de wedstrijd gewoon door zoals het in de eerste helft was. Een aanvallend Strijen en NSVV loerend op de counter. Toch ging het met ons minder goed dan in de eerste helft en NSVV werd ook wel wat sterker. Maar tot echt moeilijk werk voor de defensie kwam het niet. Halverwege de tweede helft kregen we een corner tegen die keihard voorgegeven werd en precies tussen twee spelers van Strijen terecht kwam bij een NSVV-er die keihard binnen schoot. We moesten dus weer aan de bak en dat resulteerde algauw in een fantastisch opgezette aanval door Govert die jammer genoeg niet ingekopt werd door Roland. Kort daarop ging Denny op links langs zijn speler op het doel af. De speler van NSVV schopte doelbewust op Denny zijn benen met gevolg dat Denny valt. Dat is toch minimaal geel om even tien minuten aan de kant je zonde te over denken. Deze regel is een paar jaar geleden ingevoerd maar wordt nauwelijks gehanteerd. De gele kaart wordt vervolgens niet gegeven. De reactie van Denny is dan ook begrijpelijk dat je hier wat van zegt. Het was dan ook wel overduidelijk dat de scheidsrechter vanaf dat moment een probleem had want elke overtreding mocht sowieso niet meer bestraft worden met wat voor kaart ook. Nou was de wedstrijd daar niet naar maar die werd wel gecreëerd toen de scheidsrechter Denny geel gaf. Dit tot irritatie van meerdere spelers van ons. De rest is geschiedenis buiten dat NSVV de score nog naar 4-1 tilde. NSVV is overigens net als Strijen uitgeschakeld voor de beker. Coal wist namelijk met 7-4 te winnen en gaat op doelsaldo verder. NSVV bedankt voor de wedstrijd. En scheidsrechter R Delhez bedankt voor het fluiten van deze wedstrijd. Jongens drie wedstrijden gespeeld drie keer een goede eerste helft met een wat mindere tweede helft. We komen wel meer aan voetballen toe buiten de wedstrijd tegen Coal. Ik zie dan ook dat we een goede keuze hebben gedaan om te zakken naar de tweede klasse. Het enige wat sommige nog wel moeten leren dat plezier in de sport voorop gaat en dat verliezen hoe lullig ook, er ook bij hoort. Je druk maken is goed maar niet ten koste van het team. Volgende week eerste overwinning, precies op tijd.

De Lattre.

Wist u dat……?

• We uitgeschakeld zijn voor de beker?
  • Alleen het derde nog door kan bekeren bij de senioren?
  • Het afhankelijk is van Simonshaven-SHO?
  • Dit voor ons totaal niet belangrijk is?
  • Govert mede redactielid weer aardig wat wist u datjes heeft gemaakt?
  • Hij in de eerste helft met een stijve l….. in de dugout filmpjes met Wim aan het kijken was?
  • Wissels tegenwoordig op aanvraag zijn?
  • Kees zich aan de regels hield?
  • En gewoon bleef vlaggen tot nader order?
  • Eddie dit nog niet wist?
  • Hij zomaar het veld afstapte?
  • Dat terwijl we al met een man minder waren?
  • Met Kees erin dus niets veranderde?
  • Dit voortaan toch op aanvraag moet en via Wim of Ben plus geldige reden?
  • Ben dat nu nog steeds niet kan bevatten?
  • Ben wel meer dingen niet kan bevatten?
  • Eddie Ben aardig op scherp zette tijdens de eerste helft?
  • Bij ten onrechte buitenspel van Ben nog een lichte sneer maakte dat hij niet elke keer buitenspel moest staan?
  • Dit tot grote hilariteit van de rest van het elftal?
  • Ook René er hartelijk om kon lachen?
  • Hij wel veel meer plezier leek te hebben met zijn broer achterin?
  • Dit de gedachte van Govert is?
  • René wel veel meer moest lopen?
  • Alwin namelijk de hele verdediging elke keer mee naar voren nam?
  • Daar het verschil in de tweede helft lag?
  • Dit misschien wel te maken heeft met een wissel aan de linker en rechterkant van het middenveld?
  • Govert na de wedstrijd aan gaf dat hij op was terwijl hij maar een helft gespeeld had?
  • Leon goed coachte met woorden als 1 op 19?
  • Wim onze manager dat best zuinig vind voor een standaard auto?
  • Govert vroeg 1 op wat?
  • Govert in tweede helft in mocht vallen?
  • Volgens Ed daar het verschil zat in de tweede helft?
  • Govert echt fit moet zijn om mee te kunnen doen?
  • Govert Ed hoog heb zitten mits hij niet weg loopt?
  • NSVV ons verraste met een ZZ top optreden?
  • Dit achteraf de security was?
  • Wij allemaal moesten gaan zitten op het terras?
  • Het bier besteld moest worden met een Qr code?
  • Edwin na de wedstrijd netjes zijn excuses aan bood bij de scheidsrechter?
  • Koen goed speelde met zijn dikke k*t?
  • Govert twijfeld of het met 1 of 2 sterren moet staan?
  • De eerste helft de rechterflank goed bespeeld werd door de gebroeders Hamerslag?
  • Koen zijn huis in de gehele maand oktober gaat verbouwen?
  • Dit wel een mega verbouwing moet zijn?