Kay Berghout (schot)

Groep 2 05

8 september 2018 14:30

C. van Aelst

Zaterdag 8 september speelden wij onze 2e bekerwedstrijd en wel thuis tegen Bergambacht JO17. Helaas hadden wij te maken met een gehavende ploeg. Thomas geveld door ziekte en David, Renzo en Youp dusdanig geblesseerd dat zij niet konden spelen. Ook John, onze trainer/coach, kon er vandaag niet bij zijn, maar in Arthur Buitendijk hadden wij een enthousiaste en prima vervanger!

Met een op meerdere posities gewijzigde opstelling, en alleen de van een blessure herstellende Jelmer en de extra opgeroepen Kariem Redko als reserves op de bank, begonnen wij vol goede moed aan de wedstrijd. De 1e helft was er één met twee gezichten. Bergambacht begon fanatiek aan de wedstrijd en omdat bij ons te taken soms niet goed werden uitgevoerd, kwam onze verdediging met regelmaat onder hoge druk. Dit resulteerde uiteindelijk dan ook in een 0-1 achterstand. Gelukkig konden we ons herpakken en het ook onze tegenstander moeilijk maken. De uitstekend keepende Roel vond Kay met een lange bal en die maakte deze aanval, na verwarring bij de tegenstander, zelf af met een bekeken goal. Met een ruststand van 1-1 de kleedkamer in alwaar Arthur met een peptalk de puntjes nog eens op de i zette. Over de inzet waren wij tevreden, maar het durven voetballen over de grond, de bal het werk laten doen en het winnen van de persoonlijke duels waren de verbeterpunten voor de 2e helft.

Het team pakte dit uitstekend op en we speelden een bij vlagen dominante 2e helft. Jordy had last van een bovenbeenblessure en werd al snel gewisseld voor Jelmer die gelukkig geen last meer had van zijn enkel en een prima invalbeurt speelde. Onze verdediging en middenveld stonden goed en blokkeerden de aanvallen van de tegenstander. De druk op de goal van Bergambacht werd steeds hoger, maar helaas kwamen wij niet meer tot scoren. Ook prima schoten van afstand gingen net naast of eindigden op de lat. De eindstand bleef dan ook 1-1 en gezien het verloop van de wedstrijd mogen wij hier ook best tevreden over zijn. Dank aan Arthur voor de prima coaching en Kariem bedankt voor het aanwezig willen zijn als extra invaller.