0 - 8

Strijen JO11-1

2e klasse 13

7 maart 2020 9:00

De winterstop zit er weer op. In de voorbije vijf weken hebben we geen sneeuw of ijs gezien, wel veel regen en een hele hoop wind 3xl. Vandaag gelukkig niets van dit. Het is een stralende zaterdagmorgen en een mooie ochtend om weer eens te gaan ballen voor het echie. Klein minpunt is dat de wekker om 07.00 afgaat. Die hebben we niet gemist alhoewel het sommigen weer goed uitkomt. Vanaf het verzamelpunt vertrekken we naar Middelharnis waar de wedstrijd om 09.00 uur zal gaan beginnen.

Vandaag zijn trainer Stefan en keeper Luuk er niet bij vanwege een familiefeest. Trainer Henri zal het deze wedstrijd alleen doen. Verdediger Niek is bereid gevonden om te keepen en als gastspeler komt Noud uit de JO10-1 ons versterken. Als het team het grasveld betreedt zijn we de enigste. Er is nog geen tegenstander te zien, dit sportpark is verder uitgestorven. Het gaat toch wel door wordt er gekscherend opgemerkt door de supporters uit Strijen? Niet veel later komt ook de tegenstander het veld oplopen. Na de warming-up kan er begonnen worden. De vaste toeschouwers vinden een plekje in de dug-out met de zon in het gezicht. Laat het spel maar beginnen.

De opstelling is als volgt: Niek in het doel, als verdedigers Olivier, Daan en Lars. Het middenveld wordt bezet door Josephine en Bart. Voorin staan Dylan en Ruben. Noud begint als reserve. Strijen trapt af op het hobbelige veld. Dit eerste kwart speelt zich voornamelijk af op de helft van Flakkee. Strijen tikt erop los, geeft Flakkee geen tijd om de bal aan te nemen en zet de voor blauw-geel spelende keeper regelmatig aan het werk. Schoten van Daan, Josephine en Dylan gaan nog naast. Dan een combinatie tussen Olivier en Ruben die bij Bart terecht komt. Die drukt af en schiet de 0-1 binnen. De volgende kans is voor Dylan, die na een aanval over veel schijven, hard op de paal schiet. De volgende mogelijkheid voor Dylan treft wel doel. Zijn schot gaat onderkant lat binnen, 0-2. Dan volgt de eerste time-out.

Het tweede kwart gaat al niet veel anders. Het is voornamelijk eenrichtingsverkeer. Flakkee komt er sporadisch uit en bij de weinige kansen staat Niek z’n mannetje, ook geholpen door de verdedigers Daan, Lars en Olivier. Bij een volgende aanval door Strijen is het Noud die knap de 0-3 binnen schiet. Als Josephine niet veel later de 0-4 aantekent, zinkt bij Flakkee de moed in de bekende schoenen, maatje 35 schat ik. De spelers uit Middelharnis beginnen op elkaar te foeteren en dat helpt natuurlijk ook niet mee. Strijen probeert het zo nu en dan van afstand maar schoten van Ruben, Noud, Daan en Olivier gaan naast. Tijd voor de rust.

De tweede helft begint met Noud, die wat last van z’n knie heeft, als reserve. Lars is naar het middenveld opgeschoven en Bart is een linie naar achteren gegaan. Ook Flakkee heeft wat omzettingen gedaan. Hun spits, die voor de rust door Lars werd verdedigd en niet aan de bal kwam, is naar de verdediging gegaan. De eerste kans is voor Strijen maar Bart mikt de bal op de paal. De volgende kans is weer voor onze kanjers. Daan zet goed door en speelt de bal naar Bart, dat is de 0-5. Flakkee probeert het met afstandsschoten maar Niek is niet te passeren of ze gaan over. De 0-6 komt van de voet van Josephine, de assist is van Dylan.

Tweede time-out.

Het laatste kwart begint met Noud weer binnen de lijnen en de vraag is hoe ver de score wordt opgevoerd en of Niek de nul kan houden. De eerste kans is voor Lars maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Op het volgende schot van Lars heeft de keeper geen antwoord. Hij wordt ook niet geholpen door zijn verdediger die de bal van richting veranderd, 0-7. Het volgende doelpunt komt van Josephine, die de 0-8 scoort. Toch moet Strijen blijven opletten, een uitval van Flakkee levert hun een grote kans op maar de lat brengt redding. Het slotakkoord is van Dylan. Olivier speelt de bal naar voren, Dylan zet de turbo aan en schiet de bal alleen voor de keeper binnen, 0-9.

Strijen speelde deze wedstrijd met overtuiging, veel inzet en gaf de tegenstander geen ruimte om te voetballen. Niek hield knap zijn doel schoon, het veld was zwaar en daarom gingen de spelers vermoeid maar voldaan onder de douche, drie punten in de pocket.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 14 maart thuis tegen Spijkenisse. Ik zie dat de match om 08.45 uur zal gaan beginnen. Komende week eerst lekker trainen.