Barendrecht JO11-3

2e klasse 13

25 januari 2020 8:45

S (Stefan) Kranenburg

Op deze waterkoude vroege zaterdagmorgen gaat ook voor de JO11-1 de nieuwe competitie beginnen. De laatste wedstrijd was op 23 november van het vorige jaar en nuna zo’n twee maanden winterstop (!)eindelijk weer een wedstrijd om het eggie.

Speelden we de eerste helft van dit seizoen nog met tien spelers, vanaf nu gaan er nog negen de strijd aan. Sam heeft afscheid genomen en zal bij een andere vereniging gaan spelen. Alle negen spelers zijn voor deze wedstrijd aanwezig, ook de staf met Henri en Stefan is compleet.

We gaan vandaag de krachten meten tegen Barendrecht dat vorige week al een wedstrijd speelde. De wedstrijd staat onder leiding van Renzo uit de JO17-1. De basis bestaat uit Luuk in het doel, achterin staan Olivier, Daan en Niek, op het middenveld Josephine en Lars en voorin Bart en Dylan. Ruben begint op de reservebank. De reserve spelers kunnen vanaf nu de kou trotseren in mooie winterjassen die beschikbaar zijn gesteld door Bike Totaal Van Der Koog waarvoor, namens alle ouders, onze hartelijke dank voor dit mooie gebaar!

De wedstrijd begint om 08.45 uur met een aftrap van onze gasten. In de eerste 15 minuten tot aan de eerste time-out zien we een beter Strijen met vloeiende aanvallen en afstand schoten. Helaas gaan ze of net naast of worden gekeerd door hun keeper. Barendrecht kan maar goede aanval laten zien en deze wordt knap gered door Luuk.

De tweede vijftien minuten laat weer een beter Strijen zien maar de bal mag er gewoon niet in. Er zijn zeker kansen maar de gasten staan ook goed te verdedigen. En dan zal je zien dat de bal er aan de andere kant wel in gaat, een frommel goal van Barendrecht, 0-1. Een tegenvaller maar zeker geen onoverkomelijke, Strijen blijft strijden voor elke meter. Dan fluit Renzo voor de rustKort naar de warme kleedkamer voor de siroop en een peptalk van de trainers. Onze kanaries kunnen ook even op krachten komen want deze tegenstander speelt fel, fysiek en zoekt de grenzen op.

Na de rust mag Strijen aftrappen, en al snel komen de eerste kansen. Helaas krijgt Strijen de bal er maar niet in. Je hebt wel eens van die dagen …… Deze wedstrijd laat een Strijen zien dat de meeste kansen creëert met een tegenstander die een goed georganiseerde verdediging heeft en leunt op een counter. Want veel goed opgebouwde aanvallen zien we niet van deze gasten. Misschien is Barendrecht dit niet gewend want je ziet meer irritatie komen bij deze tegenstander. Dit komt tot uiting als een van hun spelers ordinair natrapt op Olivier. Hun trainer laat die speler doodleuk in het veld staanDit terwijl Olivier geblesseerd naar de kant moet.

Dan breekt het laatste kwart aan. Onze JO11-1 blijft knokken en gaat nog altijd op zoek naar de gelijkmaker. Maar wederom laat nu een andere Barendrechtse speler haar onsportiviteit zien. Terwijl de bal al weg is, plant ze in het voorbij lopen hard haar elleboog tussen de schouderbladen van Niek die daardoor ongelukkig valt en ook nog zijn been bezeert. Ook Niek haakt geblesseerd af en zo staat Strijen met nog maar zeven spelers in het veld. Als daarna Barendrecht de 0-2 maakt, doe ik mijn aantekeningen boekje dicht. Dit komt niet meer goed. Later valt ook nog de 0-3 maar Strijen redt de eer omdat Bart nog de 1-3 kan scoren. Gelukkig kan Olivier nog in het veld terugkeren en nog een paar minuten meedoen, Niek jammer genoeg niet meer.

Helaas gaat deze wedstrijd verloren. Strijen heeft als team heel hard gewerkt, ook goed gevoetbald, maar tegen een taaie tegenstander die af en toe truckjes nodig had om op de been te blijven. Echter natrappen hoort natuurlijk niet op een voetbalveld.

Maandag weer lekker trainen, zoals het er nu uitziet zijn we dan gelukkig weer compleet met negen spelers en kan deze JO11-1 zich gaan voorbereiden op de volgende krachtmeting, zaterdag 01 februari om 10.00 uur tegen Smitshoek, wederom thuis.

Nogmaals onze dank aan Bike Totaal Van Der Koog voor het beschikbaar stellen van een paar warme jassen,