Smitshoek JO11-3

2e klasse 13

1 februari 2020 10:00

Er zijn wel eens zondagen waarvan je denkt… vandaag effe helemaal niks. Nou zo’n dag is het voor ondergetekende. Na een zeer geslaagd feestje “Op z’n Striens”, kost het even wat moeite om achter de computer te gaan zitten.

Omdat ik u het wedstrijdverslag van de JO 11-1 niet wil onthouden, zit ik nu toch rustig te tikken met de wedstrijdAjax – PSV op de achtergrond.

Deze zaterdag stond er voor de JO11-1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 10.00 uur de aftrap en dus om 9.15 uur verzamelen. Op zich een prima tijd zou je zeggen maar ik weet niet hoe het bij u gaat maar hier in huis is het altijd haasten.

Maar goed, het team en de staf was compleet en na de laatste aanwijzingen begon de warming-up. De tegenstander van vandaag had al 2 wedstrijden gespeeld die zij met grote cijfers had gewonnen. Dus zeker op papier een pittige tegenstander

Om 10.00 uur precies floot scheidsrechter Matthijs uit de JO17-1 voor het begin van de wedstrijd. Onze startopstelling bestond uit Luuk in het doel, Daan, Olivier en Niek achterin, Lars en Josephine op het middenveld en Dylan en Ruben voorin. Bart is reserve. De tegenstanders hadden fel oranje shirts waardoor het erg kleurrijk op het veld was. Ook naast het veld was het fleurig want er was veel publiek op deze wedstrijd af gekomen.

Strijen begon goed en sterk aan de wedstrijd. Er werd direct druk gezet wat de eerste hoekschop voor ons opleverde. Helaas ontbrak de scherpte maar er was een toon gezet.

Het eerste kwart werden de aanvallen goed van achteren opgebouwd, de bal werd rondgespeeld en de verdediging stond prima. Dit spel leverde in de 10e minuut de 1-0 op.

Via Josephine, naar Lars die Ruben met een mooie assist wegstuurt en zo de bal netjes het doel intikt. Na deze verdiende voorsprong gaat Strijen lekker door maar tot aan de 1e time-out wordt er niet meer gescoord.

Na de korte onderbreking gaat het goede spel verder. Smitshoek voetbalt niet slecht maar maken de kleine kansjes die zij krijgen niet af. Strijen is feller, spelen elkaar goed aan, en geven niet op. Zo ontstaat ook de 2-0, Het is Bart die Dylan naar het doel ziet rennen, Dylan strijdt voor de bal en verrast de keeper. Een echt spits doelpunt.

Vlak daarna, voor het publiek aan de overkant van het veld, is het druk voor het doel van de tegenstander. De bal gaat van Bart naar Lars naar Dylan, die wat rommeling de 3-0 maakt. Misschien niet het mooiste doelpunt maar hij telt wel.

Met deze 3-0 gaan de teams en het publiek de rust in. In de kantine, onder het genot van de koffie en thee, wordt geconcludeerd dat onze kanjers goed en sterk aan het voetballen zijn en dat het vandaag wel lukt in tegenstelling tot vorige week.

Na de rust neemt Smitshoek meer initiatief. Ze proberen druk te zetten maar de ballen vallen voor hen niet goed. Vanaf de middenlijn is het Lars die weer een goede assist geeft, nu op Dylan die goed aanneemt en de bal mooi in de hoek intikt, 4-0.

Toch lukt het Smitshoek om wat terug te doen. Strijen geeft hen iets meer ruimte die goed wordt benut. Een hard afstandsschot belandt in het Strijense doel, onhoudbaar voor Luuk dus gewoon een goed tegendoelpunt 4 -1.

Strijen is even uit het eigen spel en Smithoek profiteert daarvan want 2 minuten later wordt het 4-2. Zou het misschien toch nog spannend worden… Over en weer wordt goed gevoetbald maar uiteindelijk is het toch weer Strijen. Dylan verovert door hard werken de bal en geeft een pass in de diepte naar het vijandelijke doel. Ruben sprint samen met de laatste verdediger naar de bal voordat de keeper er bij kan komen. Ondanks dat de verdediger het hem moeilijk maakt, lukt het Rubendoor niet op te geven en goed door te zetten uiteindelijk toch om met zijn maat 35 de bal nog net langs de keeper te tikken, 5-2. Ik hoor een opluchting langs de lijn. Smitshoek probeert in het eigen spel te komen en hebben ook geen geluk bij een vrije trap die via diverse spelers over de achterlijgaat.

De scheids fluit voor de 2e time-out. Nog 15 minuten, zullen de bilspieren nog getraind worden?  Nou nee, Strijen begint het laatste kwart vol gas en krijgkansjes. Door nog altijd goed over- en samenspel is het super leuk om naar deze wedstrijd te kijken. Vlak voor tijd krijgt Smithoek nog een corner. Door goed verdedigend werk wordt de bal weggewerkt richting de 2 spitsen. Dylan zet nog even de turbo aan en maakt in de laatste seconden nog de 6-2. Hierna wordt direct afgefloten en heeft Strijen JO11-1 de eerste 3 punten in deze competitie behaaldSuper verdiend en klasse gespeeld!!!!!

De volgende wedstrijd is pas op 7 maart uit tegen Flakkee. Dit duurt dus nog even maar de supporters hoeven zich niet lang te vervelen.

De staf en teambegeleiders hebben alweer 2 oefenwedstrijden gepland dus kom a.s. zaterdagochtend gewoon naar de Sportlaan, er wordt vast gevoetbald.