Datum

25 januari 2020 13:15

Accommodatie

Onbekend

De tweede wedstrijd van het nieuwe seizoendeel was uit in Rhoon, tegen WCR.De eerste wedstrijd vorige week werd zuur verloren bij Rijnmond Hoogvliet met 4-3, vooral door lullige tegengoals uit onoplettendheden. Dat gaf ons beetje een revanche gevoel, maar vooral was dit het moraal voor de wedstrijd:Uitgaan van eigen kracht, maar geen onnodige fouten en of tegengoals. We hamerden vooral op de dode spelmomenten waarin we dus weleens te slap zijn in de reactie.

Warming-up in de kou en om 13.30 stonden we aan de aftrap, vanaf het begin was Strijen de bovenliggende partij, het eerste half uur hadden we veel balbezit en WCR liet zich wat zakken, zodat we veel ruimte kregen om te voetballlen en dat deden we gewoon goed.
Na een minuut of 10 krijgen we een vrije bal van een meter of 20 a 25, Kai staat achter de bal, via de muur gaat de bal naast, corner. Gerard plaatst de bal voor de goal, Luuk kan bij 2e paal hard, via de grond inknikken, mooie goal. Helaas geen beelden, maar als je de 1-3 van Botteghin tegen Heracles terugkijkt, zie je een kopie van deze goal.

Na de 0-1 blijven we sterker en naar voren voetballen, we creeren meer kansen.Uit een afgeslagen bal, kan Youp de bal in 1x op de slof nemen van meter of 16, dat doet hij beheerst en plaatst de bal, naast de keeper keurig in de hoek, ook een prachtige goal! 0-2 voor.
Na een half uur komt WCR meer naar voren, hun middenveld komt dichter achter de spitsen en beginnen er ook overheen te komen, Strijen zakt verder in en het overwicht raken we kwijt, maar geven geen kans weg.

De mooiste aanval in de 1e helft begint achterin, we voetballen ons onder de druk uit, Gerard geeft een prachtige pass op links aan opkomende Rutger, die doorgaat en via de zijlijn en langs de achterlijn naar binnenkomt, passt langs de keeper op Jelle, die de bal ziet opstuiteren en van dichtbij overschiet, helaas, deze aanval verdiende een afronding.

In de rust was het vooral hameren op de veldbezetting verdedigend, ook bij balbezit, door het doorlopen van de middenvelders en de positiewisselingen voorin van WCR, moesten we vooral de zones en de veldbezetting goed houden.De jongens deden dit ook in de tweede helft voortreffelijk en vooral de onderlinge coaching hierop was indrukwekkend en volwassen, hulde boys!

Tweede helft was een gelijker spelbeeld, WCR drong aan, maar gaf veel ruimte weg voor de counter.
In de counter kregen we diverse goede kansen, maar de afronding was er niet helaas, anders hadden we de wedstrijd eerder op slot gegooid. Jelle, Jan en in de laatste minuut nog Kai hadden de kansen, maar schoten waren niet goed of keeper redde (zelfs met zn voeten in de laatste minuut). Kortom het bleef spannend, Julian dacht ook nog even een aanvaller uit te kappen, 3 min voor tijd en deed dat ook, trainers een hartverzakking, maar het ging goed, dus dan kan het. We trokken de wedstrijd over de streep en de verdiende 3 punten waren een feit!

Knappe prestatie, goed gevoetbald, met name in 1e helft, uitstekende onderlinge coaching en teamgeest in 2e helft. Op een volwassen manier de wedstrijd gewonnen, smaakt naar meer!
Volgende week uit naar Zuidland om 12 uur.