2e klasse 7

1 februari 2020 12:00

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd bij Zuidland in het teken van "hebben we wel 11 spelers?".
Door blessures (David en Jelmer) en invallen bij 2e (Roel) en tentamen op zaterdagmorgen (Gerard en Jasper) hadden we 5 afwezigen en Youp (open dag) zou later komen.

Conclusie was dat we met 11 spelers vertrokken en zouden starten en Youp de 12e zou zijn. Roeien met de riemen die je hebt! Gelukkig waren de aanwezigen goed gemotiveerd en maakten we voor de wedstrijd een plan: we zouden compact spelen, van achteruit de 0 houden en proberen zonder risico's te gaan kijken waar we kansen konden vinden.

De 0 houden lukte goed, we gaven weinig kansen weg. Aanvallend kwamen we echter nauwelijks aan voetballen toe, passing was slordig, aannames onzorgvuldig, wat leidde tot veel balverlies. Zuidland werd na ongeveer een kwartier de bovenliggende partij en bleef dat de gehele wedstrijd.Levy moest na ca 35 minuten vervangen worden, pittig geraakt aan zijn enkel, kon niet meer verder en ook niet meer invallen, gelukkig was Youp er inmiddels en voor de wedstrijd hadden we al afgesproken hoe we dan zouden gaan spelen.
1e helft bleef matig en met 0-0 gingen we de rust in.

We herhaalden ons plan en maakten iets betere afspraken verdedigend.Na 10 minuten in 2e helft gaat het mis uit een dood spelmoment, corner wordt niet goed weggewerkt, uit de rebound wordt een schot geblokt, maar uit de daaropvolgende rebound kan Zuidland van dichtbij scoren, 1-0.
Voetballend moesten we er nu verder uitkomen, wat niet erg goed lukt. We besloten naar 4-3-3 te schakelen met Kay in de spits.Dat sorteert nog niet veel effect als we een corner tegen kregen, uit de corner en rebound hierop komt Luuk in een kopduel verkeerd terecht en gaat door zijn knie, met een op eerste gezicht pittige blessure. Spel ligt geruime tijd stil en Luuk moet er met hulp vanaf.

Na bezoek aan HAP en ziekenhuis (foto's) blijkt er niets gebroken of kapot, dus geen heel ernstige blessure, dokter gaf aan rekening te houden met ca 3 weken.
Daarna stonden we met 10 man en werd de wedstrijd alleen maar rommeliger. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we niet verder kwamen dan een paar hele kleine mogelijkheden uit counters, maar Zuidland hield de controle.

Helaas moesten we de punten verdiend in Zuidland laten. Positief is dat er opnieuw hard gewerkt is en als team bleven knokken voor een klein kansje.Volgende week vrij en 15/2 eindelijk weer een keer thuis tegen DVV.