Flakkee JO11-1 tegen Strijen JO11-1​​​​​​​

2 - 8

Strijen JO11-1

2e klasse 22

23 november 2019 9:00

Een ontbijt op de zondagmorgen wordt zoals altijd gevolgd door een kopje koffie. Dat is vaak een van mijn momenten in het weekend om aan het wedstrijdverslag van de voetbal wedstrijd van gisteren te beginnen. Als de zaterdagavond niet lukt dan maar zondagochtend anders gaat het te lang duren voor onze trouwe volgers. Zo heeft ieder z’n rituelen(knipoog).

Deze zaterdag weer een wedstrijd tegen een team uit Middelharnis. Was het vorige week De Jonge Spartaan thuis, nu is Flakkee uit de tegenstander. Aangezien de wedstrijd al om 09.00 uur gepland staat, is het vroeg op staan. We verzamelen om 07.40 uur aan de Sportlaan. Als iedereen er is, kan de rit beginnen. Na een kleine drie kwartier zijn we op de plaats van bestemming. Vaders die net de auto hadden gewassen, hebben dit helaas voor niets gedaan aangezien de wegen onder de modder zaten door gebruik van boeren.

De wedstrijd zal gespeeld gaan worden op veld 2a. Het veld is nogal hobbelig en een zijkant loopt af waardoor een bal netjes langs de lijn gespeeld toch uit gaat. Verder is het droog maar staat er een straf windje wat het koud maakt. De wieken van de omliggende windmolens draaien driftig hun rondjes. Na de warming-up is iedereen er klaar voor. Trainer Henri is vandaag verhinderd waardoor Stefan het alleen gaat doen.

Om 9.00 uur begint de wedstrijd met in de basis; doelman Sam, Lars, Luuk en Niek achterin, Josephine en Bart op het middenveld, voorin staan Ruben en Dylan. Olivier en Daan beginnen als reserve.

Flakkee trapt af en Strijen zit er direct op, verovert de bal wat leidt tot een hoekschop die overigens niets oplevert. Dan is het de beurt aan Flakkee om een hoekschop te nemen. Die doen het wat beter want zowaar valt de 1-0. De bal wordt hard en in de hoek geschoten, Sam kansloos. Het spel gaat verder, Strijen krijgt een kans via Ruben alleen voor de keeper maar de laatste wint. Dan een volgende kans voor de geel zwarten. Op het middenveld speelt Bart de bal op Ruben die wederom alleen voor de keeper komt. Ruben wil de bal in een beweging naar links meenemen, de keeper volgt zijn beweging, maar Ruben mist de bal doordat die net op stuitert. Zodoende rolt de bal langs Ruben en de keeper zo het lege doel in, een curieuze gelijkmaker van Bart maar die tellen ook, 1-1. Na de aftrap gaat Strijen verder met aanvallen. Bij een van die aanvallen wordt de bal door de Flakkeese verdediging opgeruimd. Lars ziet de bal komen, bedenkt zich niet en haalt uit vanaf de middellijn. Als een streep gaat de bal in de rechter bovenhoek, een schitterende 1-2. De volgende kans komt van de voet van Bart, met zijn steekbal omspeelt Dylan de keeper maar wordt daardoor net te veel naar de zijkant gedwongen waarna zijn schot in het zijnet beland. De volgende kans komt van Josephine die de bal naar Dylan speelt. Die zet voor vanaf de zijkant en Ruben kopt vrijstaand de bal keurig in het doel, 1-3.Ondanks de voorsprong moet Strijen bij de les blijven. Een uitval van de thuisclub wordt prima door Sam gekeerd. Dan bouwt Luuk aan een volgende aanval. Hij speelt de bal naar Niek die vervolgens Lars aanspeelt. De bal gaat door naar Dylan wiens voorzet wederom door Ruben wordt gekopt maar nu over gaat. De volgende kans komt weer van het uitspelende team. Een hoekschop van Bart beland nu op het hoofd van Niek maar ook deze gaat helaas over. Dan fluit de scheidsrechter voor de eerste time-out.

Het tweede kwart begint met Olivier en Daan in het veld voor Bart en Lars. Strijen gaat weer verder waar het gebleven is. Op dit hobbelige veld is het voornamelijk hard werken en is het lastig om snel combinatie voetbal te spelen. Inzet laat Strijen zeker zien. Ze zitten er kort op, winnen veel duels en geven Flakkee geen tijd om rustig een aanval op te zetten. De volgende kans is voor Daan maar zijn schot gaat net naast. Ook het volgende schot komt van Daan met helaas hetzelfde resultaat. Na een aanval van de thuisclub komt de bal bij Olivier die de bal hard naar voren speelt. Daar maakt Dylan goed gebruik van zijn snelheid en gaat alleen op het doel af. Beheerst schiet hij deze kans tegen de touwen, 1-4, de keeper had geen kans. In dit kwart kan Flakkee er weinig tegen inbrengen. Zodoende verandert er niets meer aan de tussenstand. De scheidsrechter fluit voor het einde van de eerste helft, de spelers gaan zich lekker opwarmen. Dat kan ook gezegd worden van de toeschouwers. Want het is best koud.

Eigenlijk duurt de rust voor de toeschouwers net wat te kort. Als de trainer met z’n spelers weer het veld opkomen, worden de laatste slokken snel naar binnen gewerkt en gaat het gevolg naar buiten om de plaatsen langs de lijn weer in te nemen.Deze helft zal Flakkee de wind mee hebben. Dit derde kwart staan Josephine en Dylan reserve. Alhoewel de tegenstander zeker niet slecht speelde, was de voorsprong ruim en verdiend. Strijen was op alle fronten beter. Wellicht ging het toch wat te gemakkelijk want de JO11-1 besloot dit derde kwart minder over te spelen en meer voor eigen kansen te gaan. Het gevolg was dat veel kansen niet goed werden uitgespeeld. Hierdoor kwam Flakkee wat beter in de wedstrijd en veel vaker op onze helft en zette het onze verdedigers Luuk, Niek en Olivier aan het werk. De eerste schoten gingen naast of werden door Sam gekeerd. Toch hing er een tegen doelpunt in de lucht. Die werd dan ook gescoord door een flipperkast doelpunt tussen Sam en zijn verdedigers en ook nog de doelpaal, 2-4. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat er van Strijen een speler geblesseerd op de grond lag en de scheids gewoon liet door spelen. Ook de volgende kans was voor de tegenstander maar verder kwam het gelukkig niet. Misschien kwam de time-out dan ook wel op een goed moment. Stefan sprak de spelers toe om weer lekker de bal rond te laten gaan en de vrije speler te zoeken. Zo zouden de doelpunten heus wel weer komen.

Het laatste kwart stonden Niek en Ruben reserve. De wedstrijd gaat verder, Strijen is weer bij de les en zet Flakkee direct onder druk. Na een mooie combinatie tussen Josephine en Bart wordt Dylan aangespeeld die de 2-5 aantekent. Het volgende doelpunt komt ook van Strijen. Nu speelt Josephine de bal naar Lars die met een schot in de hoek de 2-6 op het bord zet. Dit vierde kwart is eenrichtingsverkeer. Een volgende combinatie tussen Bart en Dylan wordt door de laatste prima afgerond, 2-7. Na een volgende aanval beland de bal bij Luuk maar hij krijgt net niet zijn voet goed achter de bal om af te drukken. De 2-8 wordt door Josephine gescoord na goed voorbereidend werk van Dylan. De laatste kans is voor Niek maar zijn bal gaat via de paal naast. En met deze stand eindigt de wedstrijd.

Dit was, zoals het er nu uitziet, de laatste competitie wedstrijd dit jaar. Komend weekeinde is Strijen vrij, de andere vier teams spelen nog hun laatste poule wedstrijden. Verder staat er nog niets op het programma. Afwachten maar. De trainingen gaan nog wel even door.