Strijen JO11-1 tegen Jonge Spartaan JO 11-1

8 - 3

Jonge Spartaan, de JO11-1

2e klasse 22

16 november 2019 9:30

Vandaag een heerlijke november zaterdag, lekker fris maar droog, goed voetbalweer dus! Als de wekker pas om 7.30 uur gaat, mogen we niet klagen. Een rustige voorbereiding thuis moet toch weer eens een goed resultaat opleveren voor de JO 11-1. Deze zaterdag dus wederom een thuiswedstrijd, nu tegen De Jonge Spartaan uit Middelharnis.

Na de warming-up is iedereen er klaar voor. De spelers op het veld, de coaches langs het veld, de grote groep supporters achter het doel en de hekken en David Stoffels uit de

JO19-1, die deze wedstrijd als scheidsrechter gaat leiden.

Om 9.30 uur begint de wedstrijd met in de basis; doelman Luuk, Niek, Olivier en Sam achterin, Josephine en Daan op het middenveld en Bart en Dylan voorin. De gebroeders Lars en Ruben staan reserve.

Jonge Spartaan trapt af maar Strijen zit er direct op, verovert de bal, speelt goed over, wordt direct gevaarlijk en het is Dylan die via een punter de bal prima in het doel schiet,  1 – 0, zo begin je dus een wedstrijd.

Jonge Spartaan is wat onder de indruk want het is Strijen die in de eerste fase domineert.

6 minuten na de 1-0 is het Josephine die vanaf de rand van het 16-meter gebied de bal mooi over de keeper schiet. Lekker hoor, 2-0! Kort daarna krijgen de kanaries een hoekschop, Josephine ziet Bart goed vrijlopen, speelt hem aan maar zijn schot gaat rakelings naast.

Jonge Spartaan wil het er niet bij laten zitten en zorgt via een mooi opgezette aanval voor gevaar. Onze verdediging oogt bij deze aanval wat onzeker en hun spits profiteert en passeert Luuk met een boogbal, 2-1.

Strijen lijkt en is niet onder de indruk. De aftrap wordt genomen en de volgende aanval wordt weer prima opgebouwd. Er wordt goed overgespeeld en het is Josephine die vanaf het middenveld een prima steekpass op Bart geeft die vervolgens met een soepele beweging de bal voor zijn goede voet krijgt om vervolgens de bal in de rechterhoek van het doel te schieten, 3-1!

De 1e time-out volgt, de supporters zijn het erover eens….Strijen is deze 15 minuten de overheersende partij maar blijft dat ook zo?????

De peptalk bij de tegenstanders is aangekomen want het is Jonge Spartaan die direct gevaarlijk wordt met een goed schot op ons doel, Luuk weet de bal met een spagaat uit het doel te houden en maakt er een hoekschop van, deze levert niks op.

Daarna is het weer de beurt aan Strijen, door felheid, vrijlopen en goed aanspelen door alle spelers volgen er drie goede kansen. Helaas willen de lat en de keeper niet meewerken aan ons doelsaldo.

Vlak voor rust wordt toch de 4-1 gemaakt, vanaf het achterveld, krijgt Bart de bal die hij langs de zijlijn mee naar voren neemt, hij passt goed af op Josephine die lekker in de wedstrijd zit en de bal het doel inknalt.

Dan is het rust, tijd voor de siroop, de warme koffie, de gezellige praatjes, het opwarmen van de handen en voeten en de laatste aandachtspunten voor het team. De supporters zijn het erover eens…. Strijen speelt goed hun eigen spel, zijn feller dan de afgelopen wedstrijden, weten elkaar goed te vinden en maken het prima af… zou de 2e helft ook hetzelfde beeld laten zien?

De scheids fluit voor het begin van de 2e helft waarin beide partijen lekker voetballen maar niet direct gevaarlijk worden. Daar probeert Olivier wat aan te doen. Vanaf het eigen strafschopgebied rent hij zo het veld over en komt dichtbij het andere doel. Zijn schot mist helaas wat kracht waardoor de bal naast rolt. Dan is het de beurt aan Ruben en Niek.Ondergetekende kon het niet goed zien en ook mede supporters twijfelden maar het was in mijn ogen Niek die Ruben ziet vrijlopen en hem goed aanspeelt. Ruben kapt een verdediger uit en schuift de bal langs de keeper in de hoek, 5-1. De Jonge Spartaan probeert zich te herpakken en krijgen door een nuttige overtreding een vrije trap, onze muur staat goed zodat Luuk de bal kan vangen. Tien minuten na rust maakt Strijen de 6-1. Dit doelpunt werd, na knap vrijlopen,beheerst door Ruben over de keeper in het doel gestift. Voorafgaand aan zijn doelpunt hebben de overige spelers in het veld ook zeker hun aandeel gehad. Ik denk dat de bal over veel schijven naar voren is gespeeld waardoor het doelpunt zeker verdiend is. Vlak daarna krijgt Ruben nog een kans. Dylan wordt goed aangespeeld en ziet Ruben vrij staan. Met een schijnbeweging wordt de verdediging op het verkeerde been gezet maar het schot wat volgt, wordt gekeerd door de keeper. Spartaan wil wel wat terug doen maar krijgweinig gelegenheid tot voetballen. Een volgende aanval van Strijen is weer gevaarlijk, Dylan komt vrij het strafschopgebied binnen en wordt daar via een tackle neergehaald. De scheids twijfelt niet en geeft een penalty. Dylan wordt aangewezen. Helaas gaat zijn schot recht op de keeper af die dan ook deze strafschop keert. Spartaan krijgt wat hoop en zet de aanval in. Dit levert voor hen een corner op. Deze wordt goed genomen en via diverse spelers kan hun spits de 6-2 intikken. Gelukkig gaan de Strijense koppies niet hangen want een minuut later staat het alweer 7-2. Dylan zet zelf de aanval op en probeert deze ook zelf af te ronden. Helaas staat de keeper weer in de weg, de rebound komt bijna bij Niek maar die kan er net niet bij waardoor de bal bij Josephine komt. Zij schiet mooi binnen.

Direct na dit doelpunt krijgt Jonge Spartaan een hoekschop, die wordt goed verdedigd en het is Dylan die er klaar mee is en gas geeft. Vanaf het middenveld sprint hij richting keeper en schiet fraai en hard in de hoek, 8-2!! Vlak voor tijd maakt Jonge Spartaan nog 8-3 maar daarna volgt het eindsignaal en zijn de drie verdiende punten binnen!!!

Zoals gezegd, een verdiende overwinning door goede concentratie, felheid op de bal,  goed samen- en overspel en sportief spel. De supporters waren het erover eens… een leuke en goede pot voetbal met de juiste winnaar en met een goede scheidsrechter, David bedankt!

Volgende week zaterdag zal de wekker weer wat vroeger gaan. Om 9.00 uur spelen we een uitwedstrijd bij Flakkee in Middelharnis.

Met wat pepernoten van de Sint gaan we ervan uit de onze JO11-1 ook deze wedstrijd wint.