Datum

9 november 2019 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag wederom een wedstrijd tegen een van onze buren. Was het vorige week het team uit ’s-Gravendeel, vandaag tegen de JO11-1 uit Numansdorp. Na de makkelijke overwinning van vorige week zal dit toch een andere wedstrijd gaan worden. Dit team heeft in de vorige ronde Hoofdklasse gespeeld. Omdat dat niet naar wens ging, zijn ze in deze ronde twee klassen lager gaan spelen. Vaak zijn de potjes tegen NSVV spannend maar bijna altijd trekken we net aan het kortste eind. Benieuwd wat het deze keer zal worden.

Iedere speler is aanwezig en ook de trainersstaf is compleet. We gaan starten met Sam in het doel, de achterhoede wordt gevormd door Niek, Olivier en Luuk. Op het middenveld staan Lars en Josephine en de aanval wordt verzorgd door Bart en Dylan. Daan en Ruben zijn de reserve spelers voor het begin. De wedstrijd zal onder leiding staan van Dennis en gespeeld gaan worden op veld twee achter. Het is fris maar prima voetbalweer.

NSVV trapt af en Strijen zit er direct bovenop. Onmiddellijk wordt de bal overgenomen en is Strijen dreigend. De bal komt bij Dylan vrij voor het doel maar zijn inzet wordt gestopt door hun keeper, die al wel wakker is. De hoekschop levert niets op. De volgende aanval is ook van onze kanjers. Bart speelt de bal naar Lars. Die probeert het van afstand, zijn schot wordt tot hoekschop verwerkt maar de tussenstand verandert niet. Dan meldt NSVV zich voor het Strijense doel. Na een snelle uitbraak rent de Numansdorpse aanvaller met bal op Sam af maar die werpt zich er voor en maakt de kans onschadelijk. Was NSVV aan het begin van de wedstrijd nog wat tam, nu worden ze wat dreigender. Ze zitten feller op de bal waardoor Strijen weinig tijd krijgt om te handelen. Een volgende aanval levert NSVV een hoekschop op. De bal wordt bij de eerste paal knap binnen gekopt, 0-1. Dan fluit Dennis voor de eerste time-out. Jammer van de achterstand want Strijen had dit kwart zeker mogelijkheden om te scoren.

Het tweede kwart laat hetzelfde beeld zien als het laatste deel van de eerste. NSVV is de bovenliggende partij. Ze zitten er kort op waardoor Strijen niet aan het tikkie-takkie voetbal toe komt. Ballen worden half geraakt en eindigen vaak in een kluts. In de persoonlijke duels is Strijen de onderliggende partij waardoor de Numansdorpers vaker de bal hebben en kunnen bouwen aan een aanval. De geel-zwarte verdediging kan aan de bak. Olivier, Daan, Niek en Luuk doen hun best zo veel mogelijk tegen te houden. En wanneer dit niet lukt, staat Sam in het doel z’n mannetje. Zo zien we een aantal stijlvolle reddingen. Toch gaat het tweede tegendoelpunt vallen. Uit een hoekschop belandt de bal in het doelgebied en via een wirwar van benen en een kluts wordt het 0-2. Zo gaan we de rust in.

Op deze tussenstand valt niet veel af te dingen. Maar zoals vaker in de potjes tegen deze tegenstander is het zeker nog niet over. We hebben vaker achter gestaan en dan kwam Strijen toch altijd weer terug. Ik kan me zelfs een wedstrijd herinneren met een tussenstand van 0-7 met een eindstand van 6-7! Geweldig potje was dat tegen merendeel dezelfde spelers. Toch, resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst … of zoiets.

Dennis fluit voor het begin van de tweede helft. Na wat schermutselingen is de eerste aanval voor NSVV maar Sam redt knap. Dan een goeie aanval over meerdere schijven door Strijen. De bal belandt bij Ruben die in het strafschopgebied in kansrijke positie door een duidelijke overtreding ten val wordt gebracht. Dennis heeft geen twijfel en geeft een strafschop. De trainer uit Numansdorp is het daar natuurlijk niet mee eens maar de beslissing is terecht. Lars gaat achter de bal staan, schiet de strafschop hard in maar recht door de midden waardoor de keeper kan redden. Strijen geeft niet op en gaat door. Een vrije trap van Josephine wordt door Dylan van dichtbij in de kruising geschoten, 1-2. Dan fluit Dennis voor de tweede time-out.

Het laatste kwart begint met een aanval van Strijen. Bart krijgt de kans maar de keeper redt. De daaropvolgende kans voor Strijen is wel raak. Op het middenveld krijgt Josephine de bal en zet Dylan met een mooie steekpass alleen voor de keeper. Dylan doet alsof hij schiet maar omspeelt met een vloeiende beweging de doelman en maakt knap de gelijkmaker, 2-2. De wedstrijd lijkt te kantelen en je krijgt het gevoel dat Strijen kan doordrukken. Helaas blijft de voorsprong uit en komt NSVV toch weer een aantal keren gevaarlijk opzetten. Uit een van die kansen krijgt NSVV een hoekschop en weer wordt er gescoord met een kopbal, 2-3. Als later met een hard schot ook nog de 2-4 valt, is het duidelijk : er komt helaas geen overwinning voor onze kanjers. De eindstand wordt uiteindelijk nog 2-5.

Jammer van dit verlies maar Strijen JO11-1 heeft zich kranig geweerd en kan met opgeheven hoofd het veld verlaten. De overwinning door deze buren is niet gestolen. Ze waren over zestig minuten toch uiteindelijk de sterkste. Dennis bedankt voor het fluiten. Zoals altijd weer een prima potje “gespeeld”. De komende week maar weer goed trainen en op naar de volgende wedstrijd. Dat wordt een thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan JO11-1 aanvang 09:30 uur.