3 - 0

Strijen 1

2e klasse D

2 november 2019 14:30

De Strijense Technische Unie equipe deed zichzelf ernstig tekort in de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft, waardoor het na de uitslagen bij de andere wedstrijden angstig dicht bij de staartploegen terecht komt en trainer Geert Meijer voor de moeilijke opgave staat het tij te keren.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kregen de Strijense kanaries twee opgelegde kansen om op voorsprong te komen, maar in de 15e en 21e minuut was de sterke doelman Kawa Hisso de winnaar bij de vrij voor hem opduikende Sjoerd van der Pers en Niels Konijnenburg.Na nauwelijks gevaarlijk geweest te zijn kwamen de Delftenaren in de 36e minuut op voorsprong; een bij de 2e paal eindigende corner werd door Rene de Graaff binnengekopt.

Na rust leek Strijen al snel orde op zaken te stellen, maar op 1 meter voor open doel wist Karam Bensedjed de bal nog over het doel te werken.  Strijens’keeper Natoe dos Santos moest vervolgens enkele malen handelend optreden om een grotere achterstand te voorkomen en was Strijen met de sterke wind in de rug te onzorgvuldig in de opbouw om gevaar te stichten voor het Delftse doel. In de 83e minuut wist Vitesse Delft bij een snelle uitval de 2-0 aan te tekenen;  de vrijstaande Melvin Kingsale mocht een voorzet simpel binnenwerken  en in de slotminuut werd het zelfs nog 3-0 toen Denzel dos Santos een Strijense vrije trap op de middenlijn op kon pikken en vrijuit op kon rukken naar het Strijense doel om keeper Natoe dos Santos kansloos te verslaan.

A.s. zaterdag komt het eveneens wisselvallige Alexandria’66 op bezoek aan de Strijense Sportlaan. De aanvang is om 14.30 uur.