Strijen O19-1 als hecht collectief naar winst

3 - 4

Strijen JO19-1

Groep 2 04

14 september 2019 13:00

De veelzijdigheid van Youp is inmiddels bekend. Na diverse keren te zijn afgefloten voor buitenspel tikt deze alleskunner toch de 0-1 binnen.Strijen investeert in haar positiespel op deze toch wel warme voetbal zaterdag. Die investering betaalde zich dubbel en dwars terug.

Onze tactische variant in de eerste 30 minuten brengt Thomas continue in de 16, zijn slimme kopbal, tussen 2 man in, voor de 0-2 is zeer goed getimed.Jordy komt diep in de spits te spelen en zijn eerste balcontact is direct een schuiver in de verre hoek voor de 0-3. Wat een weelde binnen 30 minuten.

Strijen o19 is geduldig aan de bal, technisch vaardig en laat de bal het werk doen. Dilettant is echter niet voor niets een 1e klasser en blijft fel de aanval zoeken.Persoonlijke fouten brengen onze tegenstander te gemakkelijk op 2-3 vlak voor rust. Na de rust stroopt Dilettant de mouwen op, zet druk en komt op 3-3. De wedstrijd ligt dan weer helemaal open en beide ploegen zoeken naar de winst.Roel houdt ons met een aantal fenomenale 1:1 reddingen op de been, zijn specialiteit. We blijken dan toch wat fitter het laatste kwartier.

Waren het de krentenbollen of toch de bananen….? Kay komt op het middenveld te spelen en brengt met zijn aannames en voortzetting veel rust in ons spel.Thomas start vanaf links en tikt vanuit een prima combinatie de 3-4 binnen. De kansen verhouding was in evenwicht, onze fitheid gaf de doorslag. O19 wisselt uitstekende momenten af met erg zwakke. We zullen stabieler moeten worden en dat gaat zeker gebeuren.

Absoluut de beste actie van deze zaterdag:

Jelmer die vanuit zijn centrale positie achterin het hele veld oversteekt, alles en iedereen voorbij loopt, ook de keeper passeert, maar een paar cm tekort komt voor de goal.

Actie van wereldklasse, voor een net 16 jarige speler die inzicht met techniek combineert. Heerlijk.

De afgelopen wedstrijden laten de potentie zien van Strijen o19.Zaterdag gelijk een leuke streekderby thuis tegen SSS. De coach is ongeduldig. De spelers gretig. Dat moet dus goedkomen. Tot de volgende!