5 - 2

Strijen JO11-1

Groep 2 13

28 september 2019 8:30

Op zaterdag om 07.00 uur verzamelen betekend dat de wekker gezet moet worden. Snel aankleden, haar in de gel voor de teamfoto, boterham met chocopasta eten en met kleine oogjes in kolonne vertrekken richting Nieuwenhoorn. Een ritje dat, ondanks de afstand, op deze vroege zaterdagochtend vrij vlot verloopt. Na het zoeken van kleedkamer 9 op het knusse complex van Nieuwenhoorn, begint de ‘warming-up’ voor de ouders met koffie (en voor sommige een roze koek) en maken onze kanjers zich op voor de wedstrijd.

Helaas moeten we het vandaag doen zonder onze kanjer Daan, dit betekent dus allemaal een schepje erbij! Onze scheidsrechter blaast in zijn ‘roze (koek) shirt’ voor de start van de wedstrijd. Ondanks dat we van tevoren niet goed wisten wat we van deze tegenstander konden verwachten, blijkt Nieuwenhoorn iig al wel gelijk wakker te zijn. De eerste aanval komt dan ook richting het doel van onze keeper Luuk, maar wordt professioneel ‘over gekeken’. Onze boys (en girl) zijn gewaarschuwd en stropen de mouwen op! De daaropvolgende cornerbal wordt sterk verdedigd door Lars, Josephine en Sam en dan is het tijd voor het eerste Strijense wapenfeit!

Een goed opgezette combinatie tussen Bart en Sam kan door de keeper nog net weg gebokst worden. De rebound van Josephine belandt in de handen van dezelfde keeper. Een steekpass van Bart op Ruben heeft net onvoldoende kracht om het eerste doelpunt te noteren. Het spel gaat in deze fase op en neer en is, voor de toeschouwers, boeiend om te zien. Strijen speelt het spel van vorige week zaterdag; combineren tussen de linies, goed breed houden van de zijkanten en samenwerken door te elkaar te coachen. Kortom, we hebben er vertrouwen in.

Een vloeiende combinatie, na een geplaatste uitbal van Luuk op Niek, van Josephine en Dylan op Sam wordt helaas gekraakt door de Nieuwenhoornse verdedigers. Maar ook de Nieuwenhoornse spits laat zich het kaas niet van z’n brood eten en komt, net voor de Time-Out, met een 1-op-1 situatie alleen tegenover Luuk te staan. Dit is het moment voor de keeper om te laten zien dat we niet voor niets zo vroeg opgestaan zijn. De bal wordt keurig gepakt. Net voor de Time-Out verdwijnt een vrije trap, na een overtreding op Lars, helaas voor ons over de achterlijn.

Na de Time-Out gaat het spel, net als eerste helft, snel op-en-neer. Zo snel dat de verslaggever z’n handen vol heeft aan het kijken en schrijven. Een mooie aanval van Dylan gaat net over het doel, en een afstandsschot van Josephine blijft helaas ook doelpuntloos. De scheidsrechter zit er goed op en blijft attent op de 5-meter regel, en geeft zelfs af en toe een vrije trap! De verdediging met Lars als stofzuiger zorgt ervoor dat Nieuwenhoorn geen vat kan krijgen op ons spel. Bart schiet nog op de kruising na combinatie met Dylan en Sam. Net voor rust zorgt Niek er in een 1-op-1 duel voor dat we doelpuntloos aan de limonade kunnen! Tot nu toe, 2 gelijkwaardige teams met leuk spel. In de kantine wordt er al aangegeven dat de ploeg die het eerste gaat scoren, er waarschijnlijk met de wist vandoor zal gaan….

Hoe anders is het spel na de rust. Na een afgeslagen bal op het middenveld is het Nieuwenhoorn die gevaarlijk kan worden. Gelukkig blokken we het schot tot corner. Luuk komt goed uit en pakt een bal die de 1-0 had kunnen zijn, pfffffoei. Weer even concentreren Strijen! Toch valt de 1-0 al snel. Een verkeerd ingeschatte pass snijdt door onze verdediging en beland via een Nieuwenhoorns voetje in de hoek achter Luuk. We zijn hierdoor wat van de kaart, zo lijkt het. De passing is niet nauwkeurig meer, verkeerd gekozen loopacties en ‘rommelig’ spel zorgen ervoor dat Strijen nauwelijks op de helft van Nieuwenhoorn kan komen. We staan onder druk.

Toch komen we er nog een keer uit. Een snelle actie van Dylan zorgt ervoor dat de verdedigers aan de noodrem moeten trekken. Een overtreding binnen het 6 metergebied en dus een penalty! Die gaat in tweede instantie raak na een scrimmage voor het doel. Het is Dylan 1-1!

De tegenwind en de druk van Nieuwenhoorn blijven ons echter parten spelen. We nemen onvoldoende rust bij een uitbal, en deze beland pardoes in de voeten van de tegenstanders. Een droog schot in de hoek zorgt voor de 2-1. Daarna gaat het snel. We krijgen de ballen niet meer lekker weg, posities worden verlaten en we laten de tegenstander daardoor in hun spel komen. Een zondagsschot van de beste man van Nieuwenhoorn tekent voor de 3-1. Na de laatste Time-Out proberen we nog de schade te beperken. Dit lijkt te lukken met een goede pass op Bart, ...schot.. keeper... rebound door kunstenaar Dylan, zit hij nu wel of niet?? Ja! 3-2.

Het spel vliegt nu weer even alle kanten op. Luuk heeft enkele goede reddingen van schoten die door de wind alle kanten opfladderen. Een verwaaide cornerbal vliegt helaas het doel in 4-2. De 5-2 is voor de administratie.

Jammer, niets aan te doen. Een goede eerste helft met een onrustige 2e. We zijn op de goede weg en er zit zeker progressie in, gewoon nog even doorzetten!

Komende week weer lekker positief trainen en dan komen de punten vanzelf.