8 - 3

Strijen JO11-1

Groep 2 13

12 oktober 2019 11:00

Vandaag de laatste wedstrijd in deze bekerronde. Een competitie in de 1e klasse waarin onze JO11-1 kanjers met een jonge groep spelers debuteerden. De eerste wedstrijd werd gewonnen. De overige wedstrijden werden verloren maar…. Ze zijn niet weggespeeld. Het was voornamelijk op fysiek vlak en de ervaren felheid van de andere teams waar we moeite mee hadden. Vandaag dus de laatste krachtmeting tegen VV Brielle. De wekker ging niet overdreven vroeg en enkele moeders hadden zelfs tijd om vooraf nog wat boodschappen te doen en om lekker vers brood bij de bakker te halen.

Om 9.40 uur werd er verzameld op het drukke parkeerterrein van vv Strijen. Het zonnetje van de afgelopen weken liet ons in de steek en in de vieze motregen gingen we op weg naar Brielle waar de wedstrijd om 11.00 uur zou starten

Na de gebruikelijk bak koffie voor de meegereisde toeschouwers en de warming-up voor onze spelers floot de scheidsrechter precies om 11.00 uur voor het begin.

De basis bestond uit keeper SamNiek, Daan en Olivier in de verdediging. Lars en Josephine op het middenveldRuben en Dylan in de spits. Het team was compleet en daarom begonnen Luuk en Bart als reserve.

De eerste paar minuten werd er onderling wat afgetast. Beide teams speelden de bal wat rond en het was Strijen die de eerste echte kans kreeg… Vanaf de rechterkant, werd de bal via het middenveld naar de spits gespeeld. Het schot wat volgde ging helaas naast. Daarna was het eigenlijk Brielle die meer overwicht kreeg.

Door rommelig spel komt Brielle vrij voor onze keeper, Sam maakt zijn doel goed klein waardoor de bal naast gaat. Na 10 minuten krijgt Brielle een uitbal. Door miscommunicatie in onze verdediging valt onnodig de 1 -0. Twee minuten later is het 2-0 door wederom slordig spel. Weer een minuut later is het 3-0 door onnodige fouten van onze kanaries.

Strijen probeert iets terug te doen maar Brielle is en blijft feller.

De 1e time-out volgt. Ik hoor de trainers duidelijk aangeven dat we feller moeten zijn, dat we vooruit moeten blijven spelen en dat het tempo omhoog moet.

Het lijkt duidelijk want direct is het Strijen die door goed overspel de bal aan Dylan geeft die lekker uithaalt. Helaas hebben we geen geluk want de bal gaat rakelings naast.

Maar we gaan door, nu een aanval via Dylan, naar Bart en dan naar Josephine die direct schiet en zo is het toch 3-1.

Met deze stand gaan we de rust in. Een flinke peptalk is nodig maar zou het wat opleveren?

Strijen probeert van alles maar het is Brielle die slimmer met de bal is en kort na rust de 4-1 maakt. Doordat Brielle een duel op het middenveld wint is het hun lange spits die flink uithaalt en 5-1 op het scorebord zet. In diezelfde minuut wordt het 6-1. Ik doe mijn notitieboekje dicht maar bedenk me wel om Nooit op te geven!! Ook zie ik nog geen koppies hangen. Dat resulteert in een goal van Bart waarbij we niet opgeven in het strafschopgebied, 6-2.

De 2e time-out volgt. Wederom hoor ik duidelijke aanwijzingen om feller op de bal te zijn en bij balbezit goed om je heen te kijken.

Het laatste kwart begint met een afstandsschot van Lars die over gaat. Direct daarna vuurt Brielle een schot af op ons doeldie helaas wel in de kruising belandt, 7-2.

In de laatste minuut wordt het eerst 8-2 en is het Josephine die met een goed schot de eindstand op 8-3 brengt.

Helaas gaat ook deze wedstrijd verloren en de conclusie is dan ook om deze wedstrijd maar snel te vergeten. Dat lukt gelukkig heel goed.

Na een heerlijke patatlunch in de Brielle kantine, aangeboden door de trainers, gaan we met z’n allen naar Spijkenisse om lekker een uurtje te springen bij Jumping XL, een tof idee van Luuk. Onze kanjers hadden immers nog genoeg energie over J. Terwijl zij heerlijk aan het springen waren, hebben de ouders er ook een gezellige middag van gemaakt. Om 15.30 uur werd deze voetbal/jump middag met een voldaan gevoel afgesloten.

De komende twee weken gaan we weer keihard trainen en wachten we af wat de volgende competitieronde gaat brengen.