WFB JO11-1G

Groep 2 13

31 augustus 2019 10:00

S (Stefan) Kranenburg

De zomervakantie zit erop. Hopelijk heeft iedereen genoten en kunnen uitrusten om zich te storten op weer een nieuw voetbalseizoen. Het team van JO10-1 van vorig seizoen is doorgeschoven naar de JO11-1 aangevuld met drie spelers die vorig seizoen ook al in de JO11-1 speelden. Voor de trainers en meeste spelers van de JO11-1 zijn op maandag 26 augustus de trainingen begonnen. De laatste spelers sloten zich aan op deze eerste wedstrijddag. Het is voor de spelertjes altijd weer wennen zo aan het begin van het seizoen. Na een aantal weken niet veel doen weer beginnen met trainen, aan elkaar wennen, in dezelfde week Jeugdland en warm weer. In vergelijking met vorig seizoen spelen op een groter veld met meer spelers. Gelukkig zijn de regels vrijwel hetzelfde gebleven. Al deze omstandigheden gelden vrijwel voor ieder team van elke club. Het is dus bij velen de vraag hoe de eerste wedstrijd zal verlopen. Op deze warme laatste dag van augustus spelen we een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Ouddorp, WFB. De aanvang staat gepland om 10.00 uur, verzamelen om 09.15 uur aan de Sportlaan. Geen verkeerde tijd om te beginnen.

De JO11-1 bestaat voor seizoen 2019-2020 uit de volgende spelers in willekeurige volgorde:

Luuk, Sam, Lars, Daan, Olivier, Niek, Bart, Josephine, Dylan en Ruben. Zij worden getraind en begeleid door Raymond, Henry, Stefan en Arthur. Gespeeld gaat worden in de eerste klasse. Deze eerste wedstrijd is alleen Niek niet aanwezig vanwege een andere, ook hele leuke hobby. Ruben begint als reserve, Dylan is de aanvoerder.

Roel, keeper van Strijen 2, heeft de leiding over deze wedstrijd. Naar ik heb vernomen is dit zijn eerste keer als scheidsrechter dus ook bij hem is er enige spanning aanwezig.

WFB trapt af en direct probeert Strijen de bal over te nemen door druk te zetten. Dat lukt al vrij snel en kan gebouwd worden aan een aanval. Dit eerste kwart is Strijen de beter voetballende ploeg. Er wordt goed overgespeeld ondanks gemis aan ritme en automatisme.

Bart speelt de bal naar Dylan maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Bij een volgende aanval is wederom Dylan het eindstation maar nu wordt zijn schot gekraakt. Dan volgt de eerste time-out van een minuut. Even op adem komen en wat drinken want het is warm. Na de aanwijzingen van de trainers gaat het spel weer verder voor het tweede kwart.

WFB komt wat beter in z’n spel en komt er af en toe gevaarlijk uit op de counter. Strijen blijft goed combineren alleen leidt dat nog niet tot een grote kans. De eerste grote kans van de wedstrijd is voor onze gasten. Hun aanvaller komt alleen voor onze keeper maar Luuk is de winnaar en houdt het schot. Dan niet veel later een verre, hoge uittrap van de keeper uit Ouddorp. De bal stuitert zo over de geel-zwarte verdediging heen en wordt opgepikt door een goed meelopende aanvaller. Die weet Luuk nu wel te passeren en maakt de 0-1. Deze stand is wat tegen de verhouding in want toch ook in het tweede kwart is Strijen de betere ploeg. Er volgt nog een aanval van WFB maar het schot wordt door Luuk gekeerd. Het laatste wapenfeit van dit kwart komt op naam van Bart. Hij probeert het van afstand maar zijn schot belandt op de buitenkant van de paal. Dan fluit Roel voor de rust en gaan de spelers naar binnen met een 0-1 achterstand voor onze kanaries. Op zich nog niets aan de hand. Strijen is de betere ploeg alleen wil de laatste bal nog niet goed vallen. WFB leunt op z’n verdediging met een uitstekende keeper en speelt op de counter maar deze spelwijze kost ze wel aardig wat kracht.

De rust geeft de toeschouwers de kans om alle vakanties te bespreken en zelf ook wat drinken te halen. Het is prima uit te houden langs de lijn. Een blik werpend over het complex laat een goede indruk achter. De grasmat op de velden zien er perfect uit, alles staat weer netjes in de verf en de nieuwe dug-outs bij veld 1 zijn ook een aanwinst. Dan komen de spelers weer het veld op en gaan op hun posities staan.

Roel fluit voor de aftrap genomen door Strijen. De bal wordt achterin rustig rond gespeeld door Sam, Daan en Lars die de bal naar de middenvelders Bart en Josephine passen. Vervolgens komt de bal bij Ruben terecht die besluit te schieten maar het schot gaat naast. Dan nog een afstandsschot, door Lars dit keer maar ook die gaat naast. Zijn volgende schot, nu uit een vrije trap, wordt door de keeper tot hoekschop verwerkt. De hoekschop wordt door Bart genomen en verlengt door een verdediger waardoor de bal bij Josephine terecht komt. Ze neemt goed aan en schiet de bal onhoudbaar in de linkerhoek. Daar is dan de gelijkmaker, 1-1. Dit is het sein voor Strijen om er nog een schepje bovenop te doen. Na een goede aanval over verschillende schijven speelt Bart de bal naar Ruben die goed afrondt. Daar is de voorsprong, 2-1. En deze valt precies op een goed moment, net voor de tweede time-out. Dat geeft WFB stof tot nadenken want dit derde kwart was wederom voor Strijen.

De krachten vloeien een beetje weg bij deze tegenstander en nu moeten ze toch komen.

Omdat Roel zelf een thuiswedstrijd moet keepen met Strijen 2 en zich moet gaan voorbereiden, moet hij voor het vierde kwart het fluiten overlaten aan Stefan, onze teamleider. Roel heeft een prima wedstrijd gefloten, viel helemaal niets op aan te merken. Stefan fluit voor het laatste kwart en direct gaat Strijen door met aanvallen. Daan verovert weer eens de bal en speelt de bal vervolgens naar Lars. Die brengt de bal het strafschop gebied in en komt via de kluts uiteindelijk terecht bij Olivier. Die bedenkt zich geen moment en schiet de bal met een volley hard in het doel, 3-1. Daar is de marge en de overwinning lijkt niet meer in gevaar te komen. WFB blijft het toch proberen en uit één van de spaarzame aanvallen komt een hoekschop. Duidelijk te horen is dat Strijen de taken verdeeld, wie waar gaat staan maar toch valt het tweede doelpunt van WFB. Lars kopt de hoekschop prima weg maar precies tegen een inlopende Ouddorper. Die wist niet hoe hij gescoord had maar tellen deed het wel, een voor Strijen onfortuinlijke 3-2. Nu wordt het toch nog spannend. Zeker als Luuk daarna een redding moet verrichten. Verder dan dit komt het echter niet, Strijen neemt weer de touwtjes in handen en gaat weer verder met aanvallen. Bij zo’n aanval geeft Dylan de bal aan Ruben die vervolgens door speelt naar Sam maar zijn schot wordt door de keeper gekeerd. De volgende aanval gaat in omgekeerde volgorde. Nu is het Sam met een mooie assist op Ruben en zijn schot gaat er in, 4-2. Dit is tevens de eindstand. Stefan blaast voor het einde en heeft een prima kwart gefloten.

Deze uitslag is verdiend. Strijen heeft een goede partij gespeeld, was eigenlijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. En dat is knap na een, voor de meeste, zware week i.v.m. Jeugdland en het warme weer. Vanaf maandag as. gaan ze weer naar school en komt er regelmaat in de trainingen. De volgende wedstrijd is zaterdag 7 september uit bij het altijd fijne SHO en zal aanvangen om 08.30 uur.