SJO Korendijk JO11-1 tegen Strijen JO11-1​​​​​

SJO Korendijk JO11-1

-

Strijen JO11-1

5 juni 2019

Op deze doordeweekse woensdag worden de halve finales van de Hoeksche Waard Bokaal gespeeld op het terrein van NBSVV. De andere halve finale gaat tussen NSVV en ZBVH.

Na de gebruikelijke warming-up kon de wedstrijd beginnen. Alle tien spelers waren aanwezig, ook Lars B die de dagen ervoor wat grieperig was. Uiteraard ook trainers Denny en Stefan en het meegereisde publiek waren er klaar voor.

De wedstrijd begint. Na het eerste aftasten, krijgt Strijen lichtjes de overhand. Er wordt rustig overgespeeld, de vrije man wordt gevonden. De verdediging staat goed en geeft niets weg, het middenveld kan het spel goed verdelen en de aanvallers aan het werk zetten. De aanvallers krijgen ook zeker kansen maar helaas lukt het Strijen niet om een doelpunt te maken. Dan volgt een fase waarin SJO de overhand krijgt. Ze laten enkele combinaties zien, en na een paar afstandsschoten die naast of over gaan, lukt het SJO wel een doelpunt te maken. Van dichtbij wordt de bal geplaatst in de linkerhoek buiten bereik van keeper Luuk. Met een achterstand van 1-0 gaan beide teams de kleedkamer in.

Terwijl SJO na het kwartier rust op het veld verschijnt valt het de supporters op dat Strijen wat langer in de kleedkamer blijft. Is dit taktiek of is er een hoop te bespreken? De scheidsrechter haalt de kanaries op en de 2e helft kan beginnen. De eerste aanval is voor Strijen maar levert niet echt gevaar op. Daarna is het toch weer SJO die wat meer de overhand krijgt, echt gevaarlijk worden ze niet maar ze blijven wel meer op de helft van Strijen spelen. Toch geeft Strijen niet op. Er wordt toch geprobeerd om de aanval vanaf de zijkant op te bouwen en dat lukt aardig alleen de afronding lukt dan net niet. Dit komt ook door de lange keeper van de tegenpartij. De 2e time-out volgt. Strijen heeft dus nog maar een kwartier om er in ieder geval een verlenging uit te slepen. Via “ Inside information” krijgen we door dat Strijen een plan B heeft afgesproken. Dit plan gaat de laatste 15 minuten in werking. Er moesten continu twee man voorin blijven en de achterhoede moest meer naar voren gaan. Met lange ballen naar voren moest zo de druk worden opgevoerd. Er kwamen hierdoor wel wat meer kansen maar de lange ballen van achteren konden net niet voldoende onder controle worden gehouden waardoor de tegenstander goed kon blijven verdedigen.

Wat Strijen ook probeerde de bal mocht er helaas niet in. De wedstrijd ging dan ook met 1-0 verloren. Er is tot aan het einde voor iedere bal en meter gestreden. Helaas viel de gelijkmaker niet maar iedereen kon wel met opgeheven hoofd het veld verlaten. Begrijpelijk was de teleurstelling groot en een aantal spelers moest dit in de kleedkamer even verwerken. Dit hoort er ook bij.

De andere halve finale werd een overwinning voor NSVV zodat die met SJO gaat strijden voor de HW bokaal. Laat de finale nu net in het weekend vallen dat Strijen het voetbalkamp organiseert. Een kleine pleister op de wonde is dat het voetbalkamp nu niet wordt onderbroken door een finalewedstrijd met logistieke uitdaging. Elk nadeel heeft zn voordeel is een uitspraak van een bekende oud voetballer ……..

Na deze halve finale speelt de JO11-1 nog 2 toernooien. 2epinksterdag gaan we naar Groote Lindt in Zwijndrecht en zaterdag 15 juni a.s. spelen we ons thuistoernooi.

We weten zeker dat deze boys nog een prijs willen pakken dus komt gerust nog een keer aanmoedigen.