Zinkwegse Boys JO11-1 - Strijen JO11-1 (HW-beker)

Zinkwegse Boys JO11-1

2 - 3

Strijen JO11-1

17 april 2019 18:30

Woensdagavond 18.30 uur stond de 2e wedstrijd voor de Hoeksche Waardse beker op het programma voor Strijen JO11-1. We moesten uit bij Zinkwegse Boys spelen. Onze 1e wedstrijd hadden we van NSVV met 2-6 verloren, dus om de halve finale te bereiken was winst nodig.
Om 17.30 vertrokken we richting Zinkweg, waar iedereen om 18.00 uur in de kleedkamer was. Even snel het praatje van de trainers (kort dekken, bal lekker laten gaan, achterhoede snel opschuiven, middenveld en aanval gelijk man oppakken, hard werken als team). Nu zeggen de trainers dit vaker en vaak lukt dit ook, maar helaas nog niet hele wedstrijden.

Om 18.30 het beginsignaal van de jonge, maar goed fluitende, scheidsrechter. We zaten er gelijk kort op en lieten de bal lekker gaan. Al snel werd duidelijk dat Zinkwegse Boys een team heeft dat hard werkt, een hele goede keepster heeft, 2 snelle en handige aanvallers en heel veel de lange bal speelt naar deze 2 spitsen. Strijen gaf ze echter geen kans en na enkele aanvallen die werden gepakt door de keepster viel in de 6e minuut de 0-1. Lars Holleman schoof goed in naar het middenveld, ging een tegenstander voorbij en schot op doel. De keepster kon de bal niet klemmen en Mika was er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. Nu doordrukken...., maar dat liep even anders. We lieten de teugels een beetje vieren en Zinkweg werd gevaarlijk en kwam in de 8e minuut op 1-1. Niets aan de hand, maar Zinkweg werd nog feller en Strijen probeerde wel, maar het lukte even niet meer. Strijen had geluk dat bij een schot dat via de lat op de lijn stuiterde en zo het veld weer in, het horloge van de scheidsrechter niet begon te piepen en het bleef dus 1-1.

In de 17e minuut een schot (of gewoon een voorzet...) die zo bij de 2e paal binnen viel en waarop niemand reageerde van Strijen en nu was het opeens 2-1 voor Zinkweg. Nu kreeg Zinkweg nog enkele kansen, maar die gingen er niet in. Langzaam kreeg Strijen weer de wedstrijd in handen en zette een paar mooie aanvallen op, maar de keepster stond iedere keer in de weg. Zinkweg bleef gewoon de lange bal spelen, maar de achterhoede gaf steeds minder weg.

In de 27e minuut veroverde Dani de bal en speelde de vrijstaande Mika in, die zocht de achterlijn op en gaf goed voor op Lars B. die dit buitenkansje verzilverde en zo de 2-2 scoorde. Dit was een aanval uit het boekje.
In de rust hebben de trainers de jongens weer even op scherp gezet, en eigenlijk door alleen het praatje van voor de wedstrijd te herhalen.
De 2e helft was voor Strijen. Zinkweg kwam er via de lange bal nog maar 1x doorheen, maar toen redde Luuk mooi. Voor de rest gaf de verdediging geen kans weg. Voorin kregen we aardig wat kansen, maar iedere keer stond de keepster in de weg of miste we gewoon net dat beetje geluk om te scoren.  Maar het doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven. En eindelijk in de 25e minuut viel de 2-3 voor Strijen. Na een mooie combinatie tussen Dani en Lars B., scoorde Lars B. en was heel Strijen blij.
Nog even 5 minuten de controle houden en de winst was binnen. Dat iedereen wilde winnen was goed te zien deze laatste 5 minuten er werd nog harder gewerkt en nog meer gecoacht, maar toen de blessuretijd voorbij was en de scheidsrechter affloot vierde Strijen het feestje. Als er geen gekke dingen gebeuren (lees: Zinkwegse Boys winnen van NSVV) dan is de halve finale binnen.
De penalty's na afloop verloren we helaas met 6-1, waarbij gezegd moet worden dat de keepster van Zinkwegse Boys er een paar mooi tegenhield. Maar dat deed de jongens niet al te veel, want de overwinning was al binnen.
Na afloop werd de overwinning gevierd door een slinger te maken voor het meegekomen publiek en luidkeels gezang in de kleedkamer. Het blijft mooi om de jongens zo vrolijk te zien na een overwinning!