Hoeksche Waard Bokaal SHO JO8-1 - Strijen JO8-1 0-5

SHO jo8-1

-

Strijen JO8-1

4 april 2019 18:30

Vandaag voor ons de eerste wedstrijd in de Hoeksche Waard bokaal, met als tegenstander SHO. Voor ons is dit een volledig nieuwe tegenstander. Op naar Oud Beijerland om te kijken wat deze pot gaat brengen.
We hadden een verrassing in de opstelling. Stef wilde graag een keer in het doel en dit was wel een mooie gelegenheid om dat te doen.

Wat we altijd bespreken, is dat je alleen kan winnen als je als team werkt. We hopen dat de mannen dat meenemen in het veld. Bij verlies moet je zorgen dat je de bal zo snel mogelijk terug hebt. In de aanval moeten we proberen het veld groot te maken en de bal lekker rond laten gaan. Dat dit wekelijks een beetje beter gaat is leuk om te zien.

De scheidsrechter floot voor de start van de wedstrijd en vanaf het begin was het eigenlijk wel meteen duidelijk. SHO, dat 2 klassen lager uitkomt dan wij, had niets in te brengen. Het enige dat ze konden doen is de bal tegenhouden en hopen dat ze geen goal tegen kregen. Dit deden ze best goed.
Kwam dat dan door SHO of ook door ons zelf?
Ik zeg beide. Het was knap van SHO dat ze de ballen konden tegenhouden. Wij hadden de afspraak dat we de bal het werk zouden laten doen, maar dit liep in de eerste helft nog niet zo goed.
Zo gingen we met 0-1 de rust in.

In de rust hebben we dan de tijd om alles weer goed weg te zetten. Spelers op de juiste positie en altijd even de vraag: “wat gaat er goed en wat kan er beter?”.
Iedereen was het wel eens dat we meer moeten samenspelen. De ruimte ligt aan de kant waar de bal niet vandaan komt.

Vol goede moed gingen we de tweede helft in. De wil om te winnen en te scoren was in de tweede helft groter en SHO kon onze druk niet meer pareren. Dit resulteerde in een mooie goal. Bal aannemen, kijken waar de vrije man staat en door spelen, dit alles over 4 schijven. Dat is hoe we het willen zien. Dat dit niet altijd lukt, snappen we ook.
SHO heeft de hele wedstrijd geen kans gehad, verdedigend zat het vandaag dus ook wel goed. In de tweede helft wisten we 4 keer te scoren, zodoende wonnen we met 0-5. Ook de panels tellen mee in de bokaal, deze wonnen we met 5-4.