Strijen J08-1 wint met 12 - 2 van Korendijk voor de Hoeksche Waard Bokaal

12 - 2

SJO Korendijk JO8-1

6 mei 2019 18:30

Spelbegeleider

Vandaag onze laatste wedstrijd voor de hoekse waard bokaal. Dit tegen samenwerkende jeugdorganisatie Korendijk. Een tegenstander die voor ons onbekend is. Dus wederom weer afwachten hoe sterk ze zijn.

Vandaag deed Liam van de jo8-2 mee. Liam had al paar weken meegetraind en wilde ook graag een wedstrijd mee doen. Dus vandaag even iets meer tijd voor de bespreking. Vandaag weer dezelfde taken als afgelopen zaterdag. Probeer uit de drukte te komen en de bal de andere kant op te krijgen. Als we dit erin krijgen word het voetbal veel makkelijker.

Eindelijk kon de wedstrijd starten en al snel werd duidelijk dat het niveau verschil te groot was.Wij konden vroeg druk zetten alleen waren we even vergeten in bal bezit het veld groot te houden.Wat resulteerde in drukte bij de bal dus weinig ruimte om af te werken. Toen we dat weer in de gaten kregen ging het hard. Zodoende konden we met een 6-2 voorsprong de rust in.

Dan komt de welbekende rust waar alle spelers wel vinden dat het goed gaat. En waar je merk dat het gemak er in sluipt. We kunnen de score hoog laten oplopen maar dan is het zaak dat de bal rond blijft gaan. Maar als we veel scoren vind ook iedereen het leuk om veel te scoren. We denken dan dat dit lukt door veel eb van ver te schieten. Echter lukt het alleen als we de bal het werk laten doen.

Zo na dit gezegd te hebben kon de tweede helft beginnen. En gelukkig bleven we de eerste 10 minuten na rust voetballen. Waardoor de score flink op bleef lopen. Na de laatste time out was het over en was er weinig coachen meer aan. Uiteindelijk liep de score tot 12-2 op. We kunnen tevreden zijn met de uitslag en het spel. Zaterdag is onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het zou leuk zijn als we deze lijn door kunnen zetten. Michel Kruijthoff