18 mei 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Op deze warme zaterdag de uitwedstrijd tegen Hekelingen. De aanvang staat gepland om 11.00 uur, verzamelen om 09.30 uur aan de Sportlaan. Tot aan de pont was het een probleemloze rit, echter over het water werd het toch nog even zoeken. Na een paar keer heen en weer gereden te hebben, werd Sportpark Het Spui dan toch gevonden.

Na de gebruikelijke werkzaamheden in de kleedkamer gingen de spelers op weg naar het veld voor de warming-up. Aan het einde van de warming up werd er nog afgerond op het doel. Vrijwel alles ging over of naast, hopelijk was dit geen voorbode van de wedstrijd. Hekelingen speelt met NSVV om het kampioenschap in deze derde klasse en onze thuiswedstrijd ging verloren tegen deze goed voetballende ploeg. Iedereen was present op Janos na, die zich ziek had afgemeld. Met nog een reserve speler over konden trainers Denny en Stefan met de gebruikelijke basis beginnen.

De wedstrijd begint met de aftrap door Strijen. De aanval wordt rustig opgebouwd en eindigt met een hoekschop. Het is Mauro die deze neemt en terug legt op Robbe. Helaas gaat z’n schot over. Een volgende aanval wordt vanuit de verdediging keurig opgebouwd door Luca en Mika met een schitterende pass van Luca die Lars B alleen voor de keeper zet. Deze kans gaat helaas naast. Een volgende aanval van de kanaries volgt, deze is wederom voor onze spits maar nu redt de keeper knap. De hoekschop die volgt levert niets op. De tegenstander is nog niet tot een fatsoenlijke kans gekomen maar toch komen ze op voorsprong. De verdediging krijgt de bal niet weg uit de zestien en rolt zo voor de voeten van hun spits die beheerst in de hoek afrond, 1-0. Jammer van deze achterstand maar er is nog niets aan de hand. Strijen is de beter voetballende ploeg, er wordt goed en met geduld overgespeeld naar de vrije man. Het middenveld is in handen van Mauro en Mika, achterin hebben Luuk, Lars H, Luca en Robbe geen problemen met hun tegenstander en voorin stichten Daan, Dani en Lars B regelmatig voor gevaar. Hun keeper heeft dan ook het meeste werk. Na dit tegendoelpunt pakt Strijen de draad weer op. Een hoekschop van Mika levert helaas niet het gewenste resultaat. Een intrap van Luuk gaat naar Dani die met een knappe schijnbeweging zichzelf vrijspeelt en opstoomt naar het vijandelijke doel maar deze kans gaat naast. Dan fluit de scheidsrechter voor de eerste time-out.

Na deze korte onderbreking gaat Strijen verder waar het gebleven is. Een nieuwe aanval wordt opgezet door Mauro die de bal speelt naar Dani. Vervolgens gaat de bal naar Daan, zijn schot gaat naast. Een volgende aanval gaat via Daan naar Lars H die de bal vervolgens naar Dani speelt. Dani ziet de vrij gelopen Mika maar hun keeper redt op zijn schot. Dan zowaar eens een aanval van Hekelingen. Hun middenvelder speelt naar de vrijgelopen spits aan de rechterkant van het veld. Die gaat op Luuk af en schiet de bal hard diagonaal naar de linker bovenhoek. Met een reflex tikt Luuk de bal nog tegen de lat en spat zo van het doel weg zonder verder gevaar, een wereld redding. De volgende kans is weer voor de kanaries. Dani test wederom hun keeper maar ook deze kans mag er niet in. Dan toch nog een keer Hekelingen maar hun schot wordt prima geblokt door Luca. De laatste kans voor de rust is voor Strijen. Via Robbe en Mika komt de bal bij Lars B die de bal via de keeper in het doel schiet. Daar is dan de verdiende gelijkmaker, met 1-1 de rust in.

De tweede helft begint met de aftrap door Hekelingen. Een lichte overtreding wordt door de scheidsrechter beoordeelt als een vrije trap. Deze wordt direct op doel geschoten en gepareerd door Luuk. De rebound is echter voor Hekelingen die de 2-1 maken. Dat is een snelle tegenvaller zo in de eerste minuut na rust. Strijen neemt de aftrap. De bal gaat naar Mika die weer door speelt naar Lars H. Zijn afstandsschot gaat naast. Hekelingen neemt de intrap en bouwt aan een aanval die leidt naar de 3-1. Daarna gaat het snel. Bijna elke aanval van Hekelingen eindigt in een doelpunt. Mede doordat Strijen niet alleen tegen Hekelingen voetbalt maar ook tegen zichzelf. Toch weten de kanaries nog een paar mooie aanvallen op te zetten. Bij een tussenstand van 8-1 volgt een mooie aanval van Strijen opgezet door Lars B. Zijn voorzet gaat naar Mauro die met een hard schot de 8-2 binnen schiet. Het laatste doelpunt komt ook van Strijen. Lars B zet goed door en maakt de 9-3. Dit wordt uiteindelijk de eindstand. Deze wedstrijd had twee gezichten. De eerste helft was Strijen duidelijk de betere ploeg en creëerde genoeg kansen. De tweede helft gaf Strijen te veel ruimte weg en liet Hekelingen voetballen. Jammer want deze wedstrijd had niet met deze cijfers verloren hoeven gaan, het was echter wel weer zo’n wedstrijd die we meer gezien hebben deze voorjaarscompetitie.

Zaterdag 1 juni sluiten we dit seizoen af met de uitwedstrijd tegen Rockanje JO 11-1. Om 10.30 uur wordt er afgetrapt. Hopelijk werkt het weer mee voor een zomerse dag. Tenslotte is het strand vlakbij.