Vv Nieuwenhoorn JO11-2 tegen Strijen JO11-1 - 06.04.2019

8 - 1

Strijen JO11-1

3e klasse 9

6 april 2019 10:00

Vandaag de uitwedstrijd tegen deze grote vereniging uit Hellevoetsluis. Het is zo’n drie kwartier rijden naar Sportpark Nieuwenhoorn. Verzamelen om 08.30 uur, de wedstrijd zal beginnen om 10.00 uur. Ieder teamlid is aanwezig. Lars H. is deze wedstrijd de captain. Overigens is Nieuwenhoorn later aan deze competitie toegevoegd. Zodoende is dit pas hun derde wedstrijd.

De scheidsrechter blaast voor het begin. En dat begint direct met vuurwerk. Na de aftrap komt de bal voor de voeten van Luca en die bedenkt zich geen moment en knalt de bal rond de middenlijn zo over de verdediging heen inclusief de keeper. Helaas spat de bal op de lat uiteen. Daarna volgt er nog een vrije trap van Lars H maar de keeper tikt de bal uit z’n doel. Dan de eerste aanval van NH en het is gelijk raak, 1-0 voor de thuisclub. Deze voorsprong duurt niet lang, binnen een paar minuten een pass van Mauro op Lars B die de gelijkmaker erin schiet, 1-1. Strijen mag later een hoekschop nemen. Daan speelt naar Mauro die terug legt op Lars H, vervolgens weer naar Daan maar z’n schot gaat naast. Dan ineens weer een aanval van NH, en ja ook deze gaat erin. Een afstandsschot vliegt achter Luuk in het net, 2-1. Strijen laat het er niet bij zitten. Een aanval wordt opgezet door Janos die de bal naar Mika speelt. Die kan alleen gestopt worden door een overtreding. De vrije trap wordt in de korte hoek gestopt door de keeper. De bal wordt weer opgepikt door Mika die de bal afgeeft aan Janos. Zijn schot gaat over. Dan blaast de scheids voor de eerste time-out. Het tweede kwart begint met een aanval van NH. De hoekschop die daarop volgt, wordt door een aanvaller van dichtbij ingekopt maar Luuk staat goed opgesteld en pareert knap. Strijen begint weer aan een aanval. Een voorzet van Robbe wordt door Lars B naast gekopt. Ook de volgende kans is voor Strijen maar Dani schiet naast. Dan weer een aanval van NH en helaas gaat die er wel in, 3-1. Dit kwart wort afgesloten met een goede kans voor Lars B. na een pass van Luca. De bal gaat voorlangs zodat de rust wordt ingegaan met een achterstand.

Deze stand is wel een beetje geflatteerd. Strijen heeft de eerste helft de meeste kansen gehad maar Nieuwenhoorn was effectiever. De tweede helft begint met een aanval van Strijen. Deze wordt afgeslagen maar eindigt wel in een hoekschop. Mika neemt de bal en speelt naar Janos die hard op de paal schiet. Helaas gaat ook deze kans er niet in. Ook Nieuwenhoorn raakt bij een aanval het houtwerk. Een volgende aanval van de kanaries, het schot van Robbe gaat naast. Dan bij een aanval van Nieuwenhoorn valt het volgende doelpunt van de zwart-witten, 4-1. Nog voor de tweede time-out volgt ook nog de 5-1 en Strijen verliest het geloof in een goede afloop. Over het laatste kwart kan ik daarom kort zijn. Er volgen nog drie doelpunten van Nieuwenhoorn waardoor de eindstand een ruim verlies laat zien van 8-1. Na een toch prima eerste helft volgt een veel mindere tweede. Er werd meer tegen zichzelf gespeeld dan tegen de tegenstander.

De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen NSVV op 13 april om 09.15 uur.