Strijen O19-1 heeft een makkelijke middag en verslaat Drechtstreek O19-2

5 - 0

Drechtstreek JO19-2

2 maart 2019 13:00

Op zaterdag 2 maart stond voor Strijen O19 de oefenwedstrijd tegen Drechtstreek op het programma. Door de afwezigheid van meerdere vakantiegangers hadden we de beschikking over O17-talenten Luuk, David, Youp en Kay.

Om 13:00 floot scheidsrechter Nieck van Aelst voor het begin van de wedstrijd. Na een paar minuten wisten de gele matadoren al op een 1-0 voorsprong te komen. Na een perfect afgemeten corner van David kwam de bal terecht voor de voeten van Luuk, die geen moment aarzelde en de bal snoeihard in het doel schoot. Voor Luuk was dit al weer zijn tweede doelpunt namens de O19, nadat hij enkele weken geleden een werelddoelpunt had gescoord tegen Capelle.

Niet lang daarna viel ook de 2-0. Na een splijtende steekpass van Gerard ging David 1 op 1 met de keeper op doel af. Hij bezweek niet onder de druk, dribbelde om de keeper heen en rondde vervolgens koelbloedig af. Een paar minuten later ging David opnieuw alleen op doel af, maar dit keer besloot de centrale verdediger van Drechtstreek aan de noodhendel te trekken en David volledig onderuit te trappen. De scheids gaf uiteraard een penalty en Jasper schoot deze in de linkerbovenhoek, 3-0. Jasper belde nog even met Breuer hierna en hij zei dat het goed was.

20 minuten na rust viel ook de vierde goal. Na een afvallende bal kon Gerard vrij uithalen vanaf de zestienmeter-lijn. De bal werd ondertussen nog getoucheerd door een verdediger van Drechtstreek waardoor de keeper geen enkele kans had, 4-0. Even later viel na een voorzet van de zijkant de bal voor de voeten van Jan. In plaats van zelf te schieten behield hij het overzicht en legde de bal terug op Michel. Hij schoof de bal vervolgens rustig in het doel, 5-0.

Na de 5-0 werd duidelijk dat de scherpheid bij onze spelers enigszins verdwenen was. Na een lange bal van Drechtstreek kon de spits zo doorlopen en onze keeper Julian verslaan, 5-1. Marcel had deze bal makkelijk kunnen onderscheppen maar hij zat nog met zijn gedachten bij de leuke jongedame die hij de avond daarvoor had ontmoet. Gelukkig wisten we nog een keer te scoren om zo onze fout te herstellen. Michel werd in de laatste minuut 1 op 1 met de keeper gestuurd. De eerste inzet werd nog gekeerd door de keeper, maar bij de rebound was hij kansloos, 6-1.

Volgende week gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd bij CVV Zwervers en daar gaan we weer met een goed gevoel van start!