Strijen O19-1 wint oefenwedstrijd van Hardinxveld

Strijen JO19-1

2 - 1

Hardinxveld J019-2

19 januari 2019 14:30

Op zaterdag 19 januari stond de eerste wedstrijd van 2019 op het programma voor de mannen van de O19. Ondanks het feit dat het maar een oefenwedstrijd was, wilden we de tweede seizoenshelft goed beginnen en dus hadden we de hele week scherp getraind.

Na een stevige warming up en de nodige mandarijntjes van Jan, begon de wedstrijd om half 3 met het fluitsignaal van scheidsrechter Charles van Aelst. De eerste 10 minuten maakten meteen onze intenties duidelijk, de drie punten zouden vandaag in Strijen blijven. Alle duels werden gewonnen en Hardinxveld werd compleet dronken getikt door ons wervelende positiespel. Dit resulteerde dan ook al snel in de eerste kansen voor de thuisploeg. Zowel Alex als Michel werden 1 op 1 gestuurd met de keeper maar verzuimden te scoren. Ook Jasper kreeg een kans op de 1-0 maar verzuimde te scoren na een solo waar hij vier man passeerde. Vlak voor rust kreeg ook Jan nog een gigantische kans maar de keeper van Hardinxveld wist zijn schot nog net tegen de paal te tikken. Het leek wel alsof de keeper een bakstenen muur in zijn doel had gebouwd want de bal wilde er simpelweg niet in.

Na een flinke peptalk van onze trainers Jerrel en Jan gingen we er in de tweede helft weer met volle moed tegen aan. Helaas kregen we al snel een flinke metale tik nadat een corner van Hardinxveld ongelukkig door onze Jelle in eigen doel was gespeeld, 0-1. Gelukkig wisten wij al snel onze veerkracht te tonen en wist Levy snoeihard een vrije trap in de kruising te schieten. Waar de keeper van Hardinxveld in de eerste helft nog de sterren van de hemel speelde, stond hij nu met zijn mond vol tanden terwijl er een kanonskogel langs hem schoot. Hij durfde de bal waarschijnlijk niet eens aan te raken aangezien hij dan zijn handen had gebroken, 1-1.

Hierna brak weer een sterke periode aan voor Strijen, waarbij de trucendoos door een aantal spelers werd geopend. Allereerst was het onze Pakistaanse baltovenaar Justin die met een waanzinnige truc zijn directe tegenstander door zijn benen speelde, en daarna wist Jaimy precies hetzelfde te doen. Beide heren werden op luid applaus van het publiek getrakteerd. Voor Jaimy hield het hier nog niet mee op. Een paar minuten later wist Jaimy met een machtige dribbel 2 man uit te spelen en vervolgens een perfecte steekpass te geven op Stef, die de bal koelbloedig achter de keeper in het net wist te schieten, 2-1. Er was ondertussen niet veel publiek meer door de barbaarse winterse temperaturen, maar het publiek dat er nog was ging helemaal uit hun dak (waaronder Stefs Opa).

Hierna wisten wij de wedstrijd zakelijk uit te spelen en zo de eerste 3 punten van 2019 binnen te hengelen. Na afloop werd de 3e helft gehouden onder leiding van kapitein-3e helft Thomas en DJ Bhatti draaide ook nog wat lekkere plaatjes. Het was een geweldige dag.