Datum

16 februari 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag voor ons een nieuwe tegenstander SNS uit stad aan t haringvliet. Waar we de meeste wedstrijden om half 9 beginnen was het vandaag weleens lekker om “pas” om half 9 te vertrekken. Het was zelfs al licht en het zonnetje was ook al te bekennen. En nog een harige in ons midden. Noah die er een jaartje bij mag doen.
Eigenlijk alles was aanwezig voor een heerlijke pot voetbal.
Zoals elke week beginnen we met een wedstrijd bespreking. Het leuke is dat ik gisteren een trainerscursus heb gehad dus kon ik gelijk eens kijken of we dat al kunnen gebruiken in de praktijk.
Nadat iedereen weet wat zijn taak en positie is kunnen we beginnen.
Na het eerste fluit signaal was de intentie van onze mannen duidelijk. Druk naar voren. En als we de bal hebben gaan we de vrije man zoeken. We kregen vandaag best veel ruimte en dan is het leuk om te zien dat we gaan overspelen. We gunnen elkaar de bal. En ook de doelpunten. Youri stond vandaag in de goal en heeft maar 3 ballen gehad. Toen de scheids voor de rust floot stonden we inmiddels met 10-0 voor.
Maar dan komt eigenlijk het moeilijkste gedeelte. Doordat het zo makkelijk gaat is het lastig om na de rust te zorgen dat onze mannen net zo scherp zijn. Ervoor zorgen dat we niet te overmoedig worden. En wat ook leuk is om dan de 0 te houden.
Op naar de tweede helft en waar we een beetje bang voor waren gebeurde ook wel. Omdat het scoren over het algemeen vrij makkelijk ging probeerde de jongens in de tweede helft zo veel mogelijk op de goal te schieten. Het liefst uit alle hoeken. De mannen wilde vandaag de 15 halen dat de doelstelling dan ook. Tweede helft was de tegenstander iets feller en dat maakte het ook lastiger.
Gelukkig kwam er nog een time out. Daar konden we aangeven als we de 15 willen halen dat weer de vrije man moesten gaan zoeken en als we samen blijven spelen we ook de 15 wel zouden halen.
We hadden bij de tegenstander aangegeven dat ze een man extra het veld in konden brengen zodat voor sns ook wat makkelijker zou worden.
De laatste 10 minuten konden onze mannen elkaar weer vinden en tikte we de 15 aan. 15 - 0 winnen gebeurd ons niet elke week. We kunnen alleen maar trots zijn dat onze jongens vandaag een hele goede pot op de mat hebben neergelegd.
En dat samenspel loont was vandaag wel te zien. Op naar de volgende .