Nieuwenhoorn jo8-1 - Strijen Jo8-1 ( 4-7 )

4 - 7

Strijen JO8-1

2e klasse 9

4 mei 2019 8:30

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen Nieuwenhoorn. Vorige keer waren we om 7:15 vertrekken en konden we bij afslag Ikea weer omkeren omdat de wedstrijd niet door ging.Vandaag wederom om 7:15 vertrekken en gelukkig geen telefoontje dat het niet door ging.

Met Nieuwenhoorn hebben we wederom een nieuwe tegenstander. Dus altijd weer af wachten wat we kunnen verwachten. Vandaag met 6 spelers vertrokken. Geen wissels wat aan de ene kant lekker is als het weer wat minder is.

We trainen al een tijd je op het veld groot maken als we balbezit hebben. Vandaag is de taak die de spelers mee krijgen om het veld groot te maken in balbezit.

En de tweede taak is als de bal uit de drukte kom probeer de bal dan de andere kant op te krijgen.

Met dit gezegd te hebben in de kleedkamer konden we beginnen met de warming up.

Eindelijk kan de wedstrijd beginnen. En wat is dan leuk om te zien dat de mannen echt proberen de ruimte te zoeken. Kijken waar de ruimte is en waar de bal heen kan. Dat dit niet de hele tijd goed gaat is dan ook geen probleem. Weekje bij weekje zal dat beter gaan.

De eerste goal die we maken is precies wat we willen zien, De bal van links achter naar rechts spelen. De bal naar de aanvaller zodat hij een assist kan geven en de spits de goal kan maken. Zo kan je zien dat elke speler belangrijk is bij het maken van de goal.

Daarna lopen we uit naar 3-1 en is het rust.

We zijn beter dan de tegenstander en het gevaar wat in onze ploeg zit is dat de tweede helft slap begonnen word. Zodat we het gevoel aan de tegenstander geven dat ze weer aan kunnen sluiten.

Belangrijk dus om de tweede helft weer scherp te starten en zorgen dat je snel een goal maak zodat de tegenstander het gevoel krijg dat ze niet meer kunnen winnen.

De tweede helft proberen we nog steeds hetzelfde voetbal neer te zetten als in de eerste helft. En we krijgen ook genoeg kansen. Echter de tegenstander had een goede keeper in de goal staan.

De keeper zorgde ervoor dat het verschil niet heel groot werd. De laatste minuten waren onze minste. Er werd minder overgespeeld en de ruimtes werden steeds kleiner.

Uiteindelijk hebben we metb7-4 gewonnen wat ook een terechte uitslag was tegen een leuke tegenstander.

Aankomende maandag spelen we de laatste wedstrijd voor de hoekse waard bokaal tegen Korendijk en is het te hopen dat we deze lijn door kunnen zetten.